〝呀、健*” 發表於 20-7-2009 12:24:18

半身位問題

請問點先可以企岩位?
我成日放完之後唔岩位炸死自己

wanmanyan 發表於 20-7-2009 13:05:10

1# 〝呀、健*”
老實講:要企得準個位系頻自已感覺既,就算比你自已慢慢練,看位。到左同人打個鎮你冇可能眼定定系到看自已個位慢慢獨好個位既嘛,要時間多玩,準量玩伴身,怕死?戰積變低?開個新仔練下。
只GAME系人手玩既,冇可能5磨感覺,也冇其他伴身程式幫你。多練多玩此中對自已得益!!!
我初練個鎮都系用1個月到,先有間中成工。我5界以時間多少,自已玩得快樂就得!!

langatives 發表於 28-7-2009 20:38:41

在此發現一下我個人心得

咁雖然我當時未識,亦冇人教(唔識同台灣人傾謁),但點都會有時咁o岩做倒家嘛
[題外話:我初玩時唔知咩係(完全)半身,但都有試過行完一段路停低o個陣咁o岩中左,事後半年先知咩事]

有一次又係咁o岩做倒,我忽發奇想,試下記住個位,就發現:
P.S.我用緊囡囡(著住怪盜D帥客披風)

水球的底部和我件披風的尖角(我知好難明,你睇下個件披風就明)成一橫線(雖然披風會飄,但偏不了多少)

當我地放水球時,水球的上下左右係貼住D格仔(大家都知道成個地圖係由不明顯的格仔組成)的底部

所以我只要

1.先做好左右的半身(很容易,相信樓主會),即大家坐坦克時常用來不斷向「有釘方格」發炮的半身

2.上下微移動(練得多就會快D準D)直至 披風的尖角 與 方格的橫線 成一線

就做到la

當我用其他AC時,佢冇披風(又係以囡囡為準)(新手AC嘛!)
發現將 披風的尖角 改為 囡囡的拳頭底部 就可以用la
P.S. 仲好過披風tim(拳頭唔會飄)

呢個方法可以幫唔識做的玩家上手(之後緊係多實習la),
亦可以for高手作確認(Check下係咪得<--高手都會失我o既)

我都教左我一個淨係識直/橫半身o既表弟,佢唔駛5分鐘就學識

希望我呢個方法幫到大家la

P.S.其他人物就唔打出黎,自己試下la

愛妳穿越時間╭ 發表於 31-7-2009 21:35:32

一開始接觸半身最好用囡囡練
半身呢D靠感覺   死練練到搵到自己既感覺就得

kokokokokakuz11 發表於 12-8-2009 11:18:10

【靖】 發表於 29-8-2009 19:43:30

在此發現一下我個人心得

咁雖然我當時未識,亦冇人教(唔識同台灣人傾謁),但點都會有時咁o岩做倒家嘛
[題外話:我初玩時唔知咩係(完全)半身,但都有試過行完一段路停低o個陣咁o岩中左,事後半年先知咩事]

有一 ...
langatives 發表於 28-7-2009 12:38 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif

感謝你的分享~

嫣溢艳 發表於 19-1-2010 08:53:25

willson456 發表於 14-3-2010 12:48:58

以上既人都好有心得-.-在下獲益良多xd

qgvh 發表於 21-6-2010 04:26:00

野戰08 放1粒彈踢粒彈落去就半身左

qgvh 發表於 21-6-2010 04:27:04

用數字鍵2468 會慢慢郁 唔好禁太多 會斷
頁: [1] 2
查看完整版本: 半身位問題