tamyiutong 發表於 28-7-2009 10:33:40

魔力回憶T_T

魔力寶貝呢隻咁耐既線上game 我6歲幾就開始玩 果陣應該2.0
之前有玩開正服既人 一定知道咩叫[哈洞]架喇!
2.0 新手如雲個個係到打哥布林 一夠等級個個衝去哈洞+++
果陣最多人打既王應該係熊男
好多時打完都有傷咁制 有次我去打仲比佢飛埋添
但係點解有d人仲玩魔力? 咁鬼舊 又2d 又唔型

因為大家都覺得 呢隻game 有人情味!
打王給飛時 隊友多數唔介意打多次
新手出黎走黎走去 玩耐左多數會教玩送國民武器
唔識就問 問完即帶
現在既魔力又係點既呢?

你比人打飛 我理你都傻
你唔識玩 關我○事
唔識就職 上網自己睇
呢樣咩黎 自己慢慢探索

以前既魔力 就算有台灣人係到 個個都係好有人情味
點解有咁多番工仲玩?
就係因為佢地覺得呢隻game 有人情味!
可以同網友/朋友傾計 打王 搵錢
試問呢家有幾多個魔力私服正服係會有番呢樣野?
話就話更新左好多野 但係更新既同時 慢慢小左呢樣野
唔同意唔好插[]

nightnight0124 發表於 28-7-2009 11:56:16

我都係2.0開始玩...果陣ge魔力真係好正,,,
音樂都好好聽

小伶 發表於 30-7-2009 13:55:15

唉~我都好似係7~8歲果時玩魔力ge..
果時因為細個..咩都唔識,只係覺得d畫面得意就玩..
果陣我都冇乜點識朋友...
只係同d同學一齊玩咋-3-
而家魔力少左人情味...因為香港人變左!!!
而家d香港人...有邊個唔會為自己著想?!
有邊個會肯好大方呢?!
有既...不過少.....
過左去..就係過左去...
而家d人改唔到架啦/_\

Hinton 發表於 30-7-2009 18:53:46

3# 小伶

預期話香港人變左
不如話你了解香港人唔夠深入啦= =

香港人現實 都唔係第一日既事
你只不過係人越大 開始識用唔同角度 去了解香港人姐
所以先會發覺香港人更多更多既特點

其實人係冇變 只不過你既睇法改變左姐~

回正題

我玩魔力個陣......我記得個陣我係小五
個陣10歲到

我好記得個陣係樹精做登入畫面
1.0 魔弓傳奇

魔力最早都係神獸傳奇
之後就1.0 魔弓傳奇 2.0 龍之沙漏 3.0 4.0 5.0
個陣有好多回憶

包括我隻忍者係 水龍洞(到達炎洞必經個個洞) 到練陽炎
由朝練到晚
同埋用3個幾鐘解雙王 打完個陣好有成功感嫁!!!

可惜呢d只可以成為美好既回憶
因為而家既魔力已經不復從前
人已少 加上魔力好多野都改變太多
無左個種舊有既風格

tamyiutong 發表於 1-8-2009 02:59:24

唔係香港人變左 根本大多數就係智障港人
玩這個魔力 有多數係真心去尊重人
我玩魔力比人呃多多少少都係港人

Discuz 發表於 15-8-2009 22:36:31

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3716211&extra=page%3D1
好多流言...

笨乂亨 發表於 6-10-2009 08:52:47

唉~我都好似係7~8歲果時玩魔力ge..
果時因為細個..咩都唔識,只係覺得d畫面得意就玩..
果陣我都冇乜點識朋友...
只係同d同學一齊玩咋-3-
而家魔力少左人情味...因為香港人變左!!!
而家d香港人...有邊個唔會為自己著想 ...
小伶 發表於 30-7-2009 13:55 http://www.nakuz.com/bbs/images/common/back.gif
HAHA
魔力私服好玩D@@
頁: [1]
查看完整版本: 魔力回憶T_T