樂古Nakuz

標題: 到依家都仲有人問各職業點加屬性點同寵物點加 ...不如總結下 [打印本頁]

作者: 伊賀流    時間: 1-1-2008 14:25
標題: 到依家都仲有人問各職業點加屬性點同寵物點加 ...不如總結下
以下係經小弟嘗試多次及吸取其他高手意見:
  。體育系 : 屬性點"每級計" 加4力1體 / 4力1敏 都可以   (如果一隻職無4點有關該職業著重攻擊  既屬性*物理/魔法* 不如唔好玩..兩頭唔到岸    絕對打倒3力2體加法 且裝備用返力裝就得啦..加體無意思根本  高級錘無睇錯應該係雙手武器 如果你係玩短武器+盾既 不如玩地理系)
((*體育系建議武器:初期單手錘,如體足夠拎埋盾  後期拎一把雙手錘就可以了。

。歷史系 : 屬性點"每級計" 加4智1體   
((*歷史系建議武器:雙手杖,如後期有升級自動加到有足夠體力 可以拎書+盾。

。醫學系 : 屬性點"每級計" 加4智1敏   (唔好同我講玩血防醫師..幫唔到人..出招唔夠快)
((*醫學系建議武器:初期拎書,如後期體力夠可以拎書+盾 / 拳套+盾(不過拳套要有+智特別能力)

。地理系 : 屬性點"每級計" 加全體  (怕無人組既唔好玩呢隻職業 全體高防多血係地理系pk既唯一優勝之處。)
((* 地理系建議武器:拎拳套+盾  學80級拳系招範圍技。

*******寵物篇:
其實寵物加點好容易 只要睇返該寵物能力特別高個樣就加邊樣 例如1隻寵物:
1級木乃伊寶寶  力量28資質3.4  體力20資質3.0  敏捷18資質2.7  智力14資質1.7
好明顯可以見到呢隻係玩物理攻擊 所以就加全力俾佢 幫助以物理攻擊秒怪。
又例如1隻寵物:
1級聖誕雲寶寶寶  力量14資質1.4  體力19資質2.0  敏捷17資質1.8  智力23資質3.1
又好明顯可以見到呢隻係玩魔法攻擊 所以就加全會俾佢 幫助以魔法攻擊秒怪。
最後1隻寵物:
1級駱駝寶寶  力量18資質2.5 體力28資質3.5 敏捷16資質1.8 智力14資質1.5
都係好明顯可以見到呢隻係玩高血防 所以就加全體俾佢 幫助頂怪同保護主人。
   仲係唔明既話 可以用你捉左返黎而又唔知點加點既寵打一場怪 分別試下用普通攻擊同魔法攻擊(物理系招勁既話我諗你都知點加)  如果普通攻擊同"物理系技能"攻擊力較高 呢隻一定係全力,如果係普通攻擊既攻擊力低 但係用魔法系攻擊技能攻擊力高的話 姐係呢隻加全智點就可以。  仲有當然係可以睇該寵物既技能介紹 會講埋"物理攻擊技能"/"魔法攻擊技能" 我諗到呢度你都應該知點加點。 體力 同體力既資質高好多既就加全體可以了。 好少可敏捷最高既寵物 如果有都好容易加哂敏就得啦。
希望幫到各位 !  無抄襲成份。
作者: ﹢惡魔×望愛﹡    時間: 1-1-2008 14:33
本人系玩體育系的..但系我覺得3力1體1敏都可以...
作者: 小城子    時間: 1-1-2008 19:28
(如果一隻職無4點有關該職業著重攻擊  既屬性*物理/魔法* 不如唔好玩..兩頭唔到岸    絕對打倒3力2體加法 且裝備用返力裝就得啦..加體無意思根本  高級錘無睇錯應該係雙手武器 如果你係玩短武器+盾既 不如玩地理系)

絕對認同...
今日有人同我嘈話魔師地理醫生+力...話用普攻打人...痴線...
作者: 伊賀流    時間: 2-1-2008 19:55
推返上去啦..又有人唔識啦....
作者: 乂MCK乂    時間: 3-1-2008 12:53
我玩體育系
我係咁加囉
4力1體,但到20lv就轉4力1敏
作者: kan921    時間: 3-1-2008 19:46
謝謝樓主分享!!!!
作者: 疾風終極奧義    時間: 3-1-2008 21:35
我體育初期3力2體 13LV果陣 3力1體 1敏._.
作者: kAimAN    時間: 4-1-2008 14:50
樓主打左咁多字...唔回唔得
作者: 閻羅王↗子孫㊣    時間: 4-1-2008 17:23
我地理加左4體1力
不過我相信沒有絕對的強的
對樓主你的建議
我會考慮的
作者: ﹢惡魔×望愛﹡    時間: 4-1-2008 21:32
eC可吾可以升到20lV將敏轉體呢- -??幾時先拎到盾??

請大大授教
作者: sunw    時間: 5-1-2008 08:51
歷史點3智2體都得...
因為歷史初期好少血...
同埋用係未學生存訓練ge歷史...
原因同上...
不過你學完生存3lv...
你轉全智or4智1體都ok!
(我20lv學埋生存訓練3lv同埋18-20lv都用3智2體都有6xx血)
作者: 伊賀流    時間: 5-1-2008 09:03
醫學20級個陣我加4智1敏點  有46體  但係10級盾都要60體...每升1級好似有一點體...但係唔緊要 到你有56體個陣可以拎個附加能力+體既拳套用一用屈一屈d體上60就可以快3級用到個盾。
唔係好同意上邊樓個位人兄既講法...前期1-11級絕對唔洗怕唔夠血..因為可以去護士到免費補 仲有..如果你一開始就唔同你期後既點法 會搞到後期好難同好複雜先追得上由1Lv加4智1體既點
12-20級又係..根本你個人擋下 買隻高物攻少少既寵 得閒個主角出一兩招就無問題...當然係搵組隊升啦..你係要自練我無野好講。
作者: 海子...    時間: 5-1-2008 10:12
推下先...我都覺得幾有用!!
作者: ﹢惡魔×望愛﹡    時間: 5-1-2008 11:57
^^"但系有d怪系出魔功既都幾痛下...防既冇用的-口-..

而且eC用書/杖比較好吧-口-多d魔攻/魔防/sP..
作者: 海榮仔仔    時間: 5-1-2008 17:40
推一下...唔錯~仲見有人為左加點而煩惱@o@
作者: sunw    時間: 6-1-2008 09:16
原帖由 伊賀流 於 5-1-2008 01:03 發表
醫學20級個陣我加4智1敏點  有46體  但係10級盾都要60體...每升1級好似有一點體...但係唔緊要 到你有56體個陣可以拎個附加能力+體既拳套用一用屈一屈d體上60就可以快3級用到個盾。
唔係好同意上邊樓個位人兄既講法. ...

不如你試下用歷史去打峽谷睇下點?
組隊ge話,你試下鋪鋪防會點?
1lv開始升4智1體..冇錯!係高攻d呀
咁你試下係濱海綠地11lv未組到人去打頭目個npc,但係你遇到個野生頭目,你試下3智2體定4智1體頂得耐d?
不過上面係我ge講法亂左...
我都同你講番sorry先...
作者: Clifton同    時間: 6-1-2008 12:36
原帖由 伊賀流 於 5-1-2008 09:03 發表
唔係好同意上邊樓個位人兄既講法. ...

用裝備加果d能力唔計比你用裝架
我67體用唔到64體ge盾(因為我用左裝先67體)
作者: hihi0317317    時間: 6-1-2008 16:02
..好詳細..但係3力2體會唔會保守小小呢>?
作者: sunw    時間: 9-1-2008 17:58
原帖由 hihi0317317 於 6-1-2008 08:02 發表
..好詳細..但係3力2體會唔會保守小小呢>?

應該唔會...
體育主要係單打多...
所以唔算ga啦...
作者: EvilUeki    時間: 14-1-2008 05:07
奇實地理/// 3力2''睇''   仲勁...打得...又多hp +隻勁Pet就掂
作者: sunnytai0122    時間: 16-1-2008 13:55
咩係寵物既資質牙???
我禁寵物都冇講幾多既
作者: 海榮仔仔    時間: 17-1-2008 12:38
原帖由 EvilUeki 於 14-1-2008 05:07 發表
奇實地理/// 3力2''睇''   仲勁...打得...又多hp +隻勁Pet就掂

地理3力2體咁不如玩體育..
地理就係多血幫人頂..=____=""唔係用黎打怪
作者: 伊賀流    時間: 17-1-2008 21:56
我只會接受我自己既意見...因為真係經過多次試驗。  
體育: 4力1敏 / 4力1體 / 全力   (絕無其他) 裝拎全力裝就可以  寵用主張物理攻擊既最佳。
歷史: 4智1體 / 4智1敏  (絕無其他) 裝拎雙手杖 裝慢慢黎唔洗急 寵用主張防禦高既最佳。
地理: 全體 (絕無其他) 裝拎拳套+盾 衫慢慢搞  寵用主張物理攻擊既最佳。
醫學: 4智1敏 (絕無其他) 裝拎敏捷刀仔 裝同樣慢慢唔洗急  寵用主張防禦既最佳。
作者: 當明尼克    時間: 17-1-2008 22:47
歷史升4智1敏最好!!
血用生存訓練3夠哂lu~~
但係先手唔夠,俾人秒左你先出得招,把鬼咩...
作者: 浩哥    時間: 19-1-2008 05:31
我3智2體= =''
其實你唔夠體死左先救唔到人~
作者: 海榮仔仔    時間: 24-1-2008 16:25
正野..十卜你呀!
作者: EvilUeki    時間: 26-1-2008 03:34
標題: 回復 22# 的帖子
地理就算多血都唔會比人招黎幫人頂怪- -
如果單練+哂血根本冇用=  =
作者: 海榮仔仔    時間: 26-1-2008 10:54
標題: 回復 27# 的帖子
地理都唔係單練架=.=""
你如果想單練可以買隻高力既寵..木乃伊bb果d..
你護隻bb都得
作者: 賢_yin    時間: 27-1-2008 20:56
其實法c 加4智1敏好d 定 4智1體
作者: [].[]    時間: 27-1-2008 22:49
pe加4力1體好定全力好呀??
我本身係加4力1體,
但係官討d人話加全力好,
佢地話全力可以秒怪有前途
轉貼:

我係鉛筆Ser:Mr小希  47lv
平時d人話4力1體...4力1敏..
但係果d人都係錯既= ="
點解?因為pe到36lv果時有得換武器(雙手武器)
係冇得伶盾既...
其實4力1體都得(唔想咁易死)
但係你遲下秒唔到怪,d人必踢你
本人覺得全力係最好..因為你唔夠力.用高lv技秒.會超晒mp水
但係你可以頭20-30lv加4力1體加到你用到盾.之後全加番全力
4力1敏~膠既加法..你先手可以學信手= ="可必晒點=_=
(但係你pe想用盾你加體我都阻唔到你=___=)

佢地講到好堅咁,e家有d心郁郁唔知點好呀
作者: 海榮仔仔    時間: 28-1-2008 15:45
標題: 回復 30# 的帖子
隨你中意姐~你想秒怪..不過mr希又話秒唔到唔組你///唔知真唔真..
你唔想哂咁多血可以4力1體,無爆力既攻擊咁多...
作者: 浪跡♂天涯    時間: 13-2-2008 09:22
但係一個問題-.-
魔師要敏有咩用-00-"
有人解答到我嗎?
作者: Karl    時間: 13-2-2008 23:47
原帖由 浪跡♂天涯 於 13-2-2008 09:22 發表
但係一個問題-.-
魔師要敏有咩用-00-"
有人解答到我嗎?

敏可以增加先手
作者: [S]∼宏∼    時間: 17-2-2008 01:28
我玩地理的 你所謂ga 全體 我覺得一句到尾 ~~~~>(廢)
重要係好廢!!!!! 你諗下無攻擊力?你話有寵 好的有寵 你連一把唔算太勁ga武器都拎唔到呀
你諗清楚先好講la  我不知p win過幾多全體ga廢地理 全體勁多裝用唔到 有咩用呀??更+少人組點升lv?? 單升都難la 4rd 都唔知清唔清得晒2隻怪
難道無裝是王道??

重有你醫c 咩話4智1敏?? 你想佢比人秒呀? 要咁多智做咩? 3十幾lv都少血ga 醫c 好野
醫c本身都低防低普通魔攻!!  個人見e 2智1體2敏  起碼有得回自己血ga空間

我絕對唔同意2頭唔到岸ga講法
作者: [S]∼宏∼    時間: 17-2-2008 01:36
重有少少見意!!大佬你話買就買到咩 高少少 咩都少少 新手咁點呀跟你咁+法 死左十年la
你跟本就係玩緊有$$先做到ga野同埋有隊齊升ga做法  
咩都買隻高少少力 +咩ga咩武器!!!!你低lv重可能搵到 高lv 你要沖幾多次先沖到你想要個d呀?
你諗清楚先post吧
作者: 無量光    時間: 22-2-2008 12:32
標題: 我都係玩體育 但係
我加全力 用多d勁裝 食自然生存愛心等  都算高攻 真正殺手
作者: 無量光    時間: 22-2-2008 12:42
標題: 想請問你知知道生存2係邊打到
原帖由 sunw 於 5-1-2008 08:51 發表
歷史點3智2體都得...
因為歷史初期好少血...
同埋用係未學生存訓練ge歷史...
原因同上...
不過你學完生存3lv...
你轉全智or4智1體都ok!
(我20lv學埋生存訓練3lv同埋18-20lv都用3智2體都有6xx血)

點解你可以食到生存3  我2都食唔到  冇人放  又打唔到
作者: yukibrother    時間: 22-2-2008 17:58
支持支持...玩pe..咯[[bao_39]]
作者: 1231231235671    時間: 22-2-2008 21:40
pe歷史應該加全力/全智,
寵物邊樣資質高咪加邊樣lo,個人

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2