樂古Nakuz

標題: 誠心請各路高手幫幫我!正準備重返巨商!急! [打印本頁]

作者: csqwskek88    時間: 28-11-2015 13:37
標題: 誠心請各路高手幫幫我!正準備重返巨商!急!

準備重返巨商,不過我系十年前港巨的玩家,所以有好多5識!宜家我的情況如下,請幫幫我!

有的兵: (暫時只想單國朝,因為我以前都系玩朝,加上已有朝兵)
主角:1LV(前之問過好多人,暫定開一個朝女,未確定!)  信用度 1
刀手:250LV  無想300 (打算轉權奴)
騎弓:250LV  無想300 (打算轉申砬)
槍兵:250LV  無想300 (打算轉金時敏)
只有呢3隻兵.....

有的東西:
封珠X10
封書X3
蚩尤鞋,手,腰X2
XX的四聖獸朱蒙之弓
XX的XXXX雷擊槍

我想問下:
我兵陣缺咩?(聽講宜家大定都沒用,甘系5系5洗啦?)   PS:我信用度的1...所以什麼四聖獸...馬...我暫時都有難度
我用呢幾隻帥系要5系用朝女好D?定朝男?
如果我三隻轉帥都要分別準備咩裝?分別比邊個?
我D封珠可以用來請咩?
如果我準備符我話.要咩符好?

我真系好比心機發問!好有誠意!各位幫幫我啦!!!

我想問之前有個"冷戰時代"公會仲收5收人?我哩D新手收嗎?
作者: 飛雷神    時間: 28-11-2015 13:44
刀手轉印象.權廢左武功
同埋E+有臣3打天好勁.建議要臣3
申2打天FOR清怪
金2必轉
中國:
MP女用180/200符武器技就有冰封(最好都係轉中國燕2.防止被怪冰封冇得補MP)
祖2必備(唔洗講啦)
孔2(補MP.睇情況要唔要)
台灣:
王巨2轉(物抗必備)
西洋(打雙倍攻)
作者: foolruner    時間: 28-11-2015 13:47
封珠賣
甚麼符最好?靈光玄符/如意布羅尼符最好XD

一大堆MP女和一隻破戒,全部LV1就夠

三隻帥都要天王套就OK

主加全智用120杖
作者: csqwskek88    時間: 28-11-2015 13:54
回復 2# 飛雷神

不能又權又印象嗎?
權廢左武功?點解?D人都高系新手最好最實用性價比最高....
作者: csqwskek88    時間: 28-11-2015 13:56
回復 3# foolruner

SORRY 我說我符是十二生肖符果D....   破戒要轉嗎?   所以話用朝女無錯?比朝男好?
作者: foolruner    時間: 28-11-2015 13:57
回復  foolruner

SORRY 我說我符是十二生肖符果D....   破戒要轉嗎?
csqwskek88 發表於 28-11-2015 13:56

未有那個符就別想生肖符了

有餘錢就青龍符

破戒不用轉
作者: csqwskek88    時間: 28-11-2015 15:16
回復 6# foolruner

宜衣封珠無用?騾仔都5洗?宜家無人跑商咩?
作者: foolruner    時間: 28-11-2015 15:20
http://gersang.playwith.com.tw/p ... ackage=1&page=2
驢子證書+黑色馬鞍
內含驢子證書(1個)和黑色馬鞍(1個)。

驢子證書:
使用驢子證書後可以將驢雇用為傭兵。

黑色馬鞍:
將馬鞍裝備在驢子身上,可以使驢子的力量增加500點。
作者: csqwskek88    時間: 28-11-2015 15:26
回復 8# foolruner

宜家台巨仲有無人跑商?
點解2樓話權廢左武功?但系點解人人都話系新手最好最實用性價最高?
又權又印象得5得?好5好?
作者: 飛雷神    時間: 28-11-2015 15:36
回復 9# csqwskek88

睇你姐.轉完你就知..講咁多冇用.玩落就知嫁啦
作者: foolruner    時間: 28-11-2015 16:07

宜家台巨仲有無人跑商?
點解2樓話權廢左武功?但系點解人人都話系新手最好最實用性價最高 ...
csqwskek88 發表於 28-11-2015 15:26

因為權2真的廢了
權新手最好?誰說的?我怎麼一點不覺得?

跑商是有的。看你有沒有心
作者: csqwskek88    時間: 28-11-2015 16:20
回復 11# foolruner

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4386302呢到講架……但系轉印象咪要轉國羅?
仲有轉印象系5系刀手100以上>印刀手>1轉>2轉?   
甘會5會無晒D無想?
甘咪等於轉多一轉?
甘咪多好多紅利?
作者: csqwskek88    時間: 28-11-2015 16:49
回復 13# 魔界幻龍

點解合馬5洗印象?有林過合馬...但系5急...本人5太中意馬!
作者: foolruner    時間: 28-11-2015 16:51
回復  魔界幻龍

點解合馬5洗印象?有林過合馬...但系5急...本人5太中意馬!
csqwskek88 發表於 28-11-2015 16:49

馬和印象是完全相同職能的
而且一切都被馬壓制住(威力、速度、施放速度、頂天、燒魔、血量…),唯一優於馬就是要求XD
所以,別用了吧
作者: foolruner    時間: 28-11-2015 16:55

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4386302呢到講架……但系轉印象咪要轉國 ...
csqwskek88 發表於 28-11-2015 16:20

請看日期

印象買無想兵轉吧,反正有錢不差在那些
作者: csqwskek88    時間: 28-11-2015 17:31
回復 16# foolruner

甘我系5系5好轉權2?仲有印象D紅利一家多過權2啦?印象有3轉....我個隻如果羅去換印象咪好多紅利?
作者: foolruner    時間: 28-11-2015 18:03

甘我系5系5好轉權2?仲有印象D紅利一家多過權2啦?印象有3轉....我個隻如果羅去換印象咪好 ...
csqwskek88 發表於 28-11-2015 17:31

是,權2只需要普通225兵轉已經很強
作者: libra小黑    時間: 28-11-2015 19:20
你去天安/漢陽入團 寄信比大行首/都房就會批你

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2