樂古Nakuz

標題: 準備迎接。AION。 (資料,攻略,心得一大堆 *新增電腦配備測試) [打印本頁]

作者: ﹂小羊咩﹃    時間: 18-5-2009 10:22
標題: 準備迎接。AION。 (資料,攻略,心得一大堆 *新增電腦配備測試)

期待已久既AION港台版即將封測啦^^
"喉"左隻game好耐, 以下呢d係2個月黎既珍藏資料搜集
希望幫到大家認識AION~ 為封測做好全面準備 >w<

令令的動態+影片宣傳網:
http://aioninfo.plaync.com.tw/
新手必睇遊戲介紹(重點資料+多圖):
http://www.rss.game.tw/aion/show.aspx?id=540&cid=14
最龐大最齊全資料集合(多到要search...)
http://aion.17173.com/
影片介紹(率先參觀Aion內部唷^^)
http://aion.gametsg.com/index.php?view=msgboard&type3=travel
http://media.17173.com/aion/
心得/經驗交流區(進一步了解升級打裝等等功能)
http://aion.e7top.com/
http://www.aion8.net/

Post住小小先~ 訓醒再放多d"我的最愛"俾大家睇~
全部都係好有用(我覺得)既精華轉貼黎嫁 >w<

[fly]新增: Can You Play It?[/fly]
AION 既電腦配備要求好高~  差小小既電腦都可能唔夠玩嫁-0-
入黎睇下自己電腦夠唔夠勁玩AION~

Step 1: 禁入去 "Can You Plat It?"
Step 2: Start "GAME-O-METER"
Step 3: 等.... (break一break先 -w-)
。。。。。結果出黎啦 >w<

如果你既電腦係"3"以上基本都會玩到 (會lag囉)
當然愈近"4"或者過哂~ 就愈順啦~^^
其實呢個都係個range黎~
如果各位有玩過AION既朋友 請放你地text既result上黎做下參考啦>w<
作者: 柏PaK    時間: 18-5-2009 16:42
的確係唔錯,最尾既2個網未見過
值得推薦
作者: N_n1089    時間: 18-5-2009 22:36
呵呵 3q 果個17173好多野睇
作者: Guess_wen    時間: 19-5-2009 07:48
多謝分享!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: ﹂小羊咩﹃    時間: 19-5-2009 08:53
太好啦^^ 謝謝大家既回覆~~
用得著就好~ 我會再多d整理資料
然後放心黎的 >w<
作者: zhangguoxuan    時間: 19-5-2009 17:28
多謝分享!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
作者: adwxsqe    時間: 19-5-2009 18:37
等e隻Game等左好耐啦 Thx!!
作者: 111111a    時間: 19-5-2009 21:05
主題曲果個女仔把聲好好聽
作者: M.Yin    時間: 19-5-2009 21:53
[[onion_26]]等左好耐喇~~
雖然好似係要收費,不過我都會玩架,因為真係好正[[onion_10]]
作者: face    時間: 20-5-2009 03:54
正到痺啦 收費都玩丫 心想(其實收費仲好)
玩過大6版既 同意??
作者: Mr魂    時間: 20-5-2009 16:53
3就fit晒
4就張display唔得
作者: adwxsqe    時間: 20-5-2009 17:21
真係幾高要求下wo~~我都係行到去3.5未去到4~~~我諗多人果陣一定好Lag(換左電腦無幾耐)[[onion_24]]
作者: [H]tangchilun    時間: 20-5-2009 19:08
我有問題== 點解我去到4既第5條線玩都lag
我開最高同最低都係一樣咁lag== 唔係網問題
作者: M.Yin    時間: 20-5-2009 19:50
我想問..choose game 果到有AION咩?[[onion_26]]
作者: lowbhalo12    時間: 21-5-2009 00:30
等e隻Game等左好耐啦 Thx!!
作者: climbd45714    時間: 21-5-2009 01:07

有冇咩方法有CB ACC呀=.=...參加官方個D抽獎..一世都抽唔到..
我個個TEST過左4少少@@咁未可以全開+特效@@? 正.!
作者: ZY小強bb    時間: 21-5-2009 01:29
太好啦^^ 謝謝大家既回覆~~
用得著就好~ 我會再多d整理資料
然後放心黎的 >w
﹂小羊咩﹃ 發表於 19-5-2009 08:53

樓主繼續努力哦^^!
作者: 041207    時間: 21-5-2009 09:32
全開加特效
你部腦神到喊就有可能 = =
作者: jimgb    時間: 21-5-2009 13:24
熱熾期待啦,快點有得玩就好了
作者: 大雪人    時間: 21-5-2009 16:25

咁我係一定二定三丫 ?  唔識睇
作者: ﹂小羊咩﹃    時間: 22-5-2009 09:22
咁我係一定二定三丫 ?  唔識睇
大雪人 發表於 21-5-2009 16:25

你可以Post相上黎俾我睇下唷^^

另謝謝各位既回覆>w<[[onion_14]]
其實條線去到4已經夠嫁啦
可能大家玩時既畫面設定唔同
先會有4玩到但4.5玩唔到既問題~
如果想開特效全開 我諗都要預佢AMD 3粒核同8GB ram到啦[[onion_26]]
Display方面 要求真係好好好高呀..../ 口\
icon 4670 512MB DDR4 之前個d都掉得[[onion_36]]
作者: 貝貝仔    時間: 22-5-2009 14:12
樓主,個網係拎黎TEST部機玩唔玩到單機版遊戲嫁啵,唔係拎黎TEST玩唔玩到Online Game嫁.....
作者: lowbhalo12    時間: 22-5-2009 18:43
正到痺啦 收費都玩丫 心想(其實收費仲好)
玩過大6版既 同意??
作者: 翼之月    時間: 22-5-2009 18:45
收唔收費都玩硬....不過收費咪少d傻仔l0
作者: hugosham    時間: 22-5-2009 20:09
收唔收費都無用,
我玩緊大陸版,
D外掛多到傻,
希望台灣果邊會解決到呢D問題
作者: 碎夢刀    時間: 22-5-2009 20:35
就係收費先好...商城就死得!
作者: BCOOBCBCO    時間: 24-5-2009 00:15
好彩部機仲頂得順
但唔知有冇得出港版呢~
作者: chch123    時間: 25-5-2009 01:20
AION 既電腦配備要求好高~  差小小既電腦都可能唔夠玩嫁-0-
入黎睇下自己電腦夠唔夠勁玩AION~

Step 1: 禁入去 "Can You Plat It?"
Step 2: Start "GAME-O-METER"
Step 3: 等.... (break一break先 -w-)
。。。。。結果出黎啦 >w<

如果你既電腦係"3"以上基本都會玩到 (會lag囉)
當然愈近"4"或者過哂~ 就愈順啦~^^
其實呢個都係個range黎~
如果各位有玩過AION既朋友 請放你地text既result上黎做下參考啦>w<新手必睇遊戲介紹( ...
﹂小羊咩﹃ 發表於 18-5-2009 02:22

唔明點睇個結果
作者: @小龍哥~~    時間: 25-5-2009 17:55
正呀多謝分享呀!!!!!!搵左好耐了=]
作者: climbd45714    時間: 27-5-2009 01:07

唔該唔好成人誤導人....咩8GB.咩神機
http://www.inpai.com.cn/doc/hard/96410_3.htm
唔該睇下人地GE TEST....E8400 都行到100 FPS左右..我諗一隻GAME(尤其是ONLINE GAME,未到FPS)過50已經好順下,玩得冇咩問題~
PS 如果部機真係好舊的話..想玩呢隻GAME請預3500(玩到)~5000(全開)左右的BUGET~~
就以下面個個為例$4500左右...并不是所謂的神機!己經有過100的FPS!

作者: 0owao0    時間: 27-5-2009 02:58
我得3炸= =可能玩會lag/_\
作者: see2005    時間: 27-5-2009 12:04
點解TEST係黑暗城市倫敦黎
作者: face    時間: 27-5-2009 20:19
睇左好耐先睇明..咩 1234
完來係睇下面....
我的係4.9 ....但我玩大6版都吾敢 全開..
作者: john88bb    時間: 2-6-2009 00:59
哇  我睇到最後個網  d大陸同包真係好xx  超多外掛  我真的很討厭他們
作者: ZUMU    時間: 3-6-2009 16:35

作者: cspk3344    時間: 3-6-2009 16:57

[img=http://img392.imageshack.us/img392/3668/hjjh.png]

咁我算好定唔好?
作者: ming52013141314    時間: 4-6-2009 00:16
期待好耐 但無封測ac...勁唔開
作者: 墨君    時間: 4-6-2009 21:51
差Display Card= =先岩岩過3= =
作者: ♀柒愛♀    時間: 4-6-2009 22:30
其實幾時先公測...好想玩t^t"
          大陸ser好lag哇>^<"
作者: cg161    時間: 5-6-2009 00:15
作者: aoc牛屎仔    時間: 5-6-2009 19:36
天助我也-.-
星期一放假[[onion_60]]
作者: hata720315    時間: 6-6-2009 23:07
好多資料 謝謝分享
作者: yim123456    時間: 7-6-2009 00:23

我部腦玩aion都ok wor@_@
作者: terrysam    時間: 7-6-2009 02:58
好想玩...但未有ac...
作者: s040115    時間: 7-6-2009 13:46
很好,樓主的資料很值得參考
作者: ls006493    時間: 7-6-2009 15:57

唔明wo  係e度禁咩
作者: fei228    時間: 7-6-2009 17:48
多謝晒@@

我check自己run唔run到aion...岩岩過3ja....﹝你個網click入去就按can u run it?)..

我搵唔到aion:the tower of exxxxx~_~......

如果d效果.....調到最低甚至唔開...有沒可能順??...

仲有....求封測ac一個~_~"希望有好心人見到...又咁岩多左一個ac...0.0我可以俾樂點既...雖然我得幾十..= ="
作者: ivanivan    時間: 8-6-2009 11:39
咁如果我係2 咁咪死得- -係唔係一定玩唔到??
作者: tiffkong    時間: 9-6-2009 18:25

我用緊windows 7
會吾會玩吾到架? [[bao_29]]
作者: loveholic06    時間: 11-6-2009 15:03
可以先收藏下個網
第時用到可以睇返 @@
THX~
作者: ♀柒愛♀    時間: 21-6-2009 12:37
痴線-.-"
          我係2格半玩都好順.. 仲要係最高配置.......
              到4既機本上係神機-.-" 13500.......
                  9000都好西利啦...
作者: lkN    時間: 2-7-2009 23:10
push push push好有用
作者: [H]tim925925    時間: 3-7-2009 14:05
痴線-.-"
          我係2格半玩都好順.. 仲要係最高配置.......
              到4既機本上係神機-.-" 13500.......
                  9000都好西利啦...
♀柒愛♀ 發表於 21-6-2009 12:37

好老實,去到4都未夠
2格半可能你平時打怪就唔覺lag
去到深淵...隨時同人pk,lag 1秒你都死
我部機岩岩好去到4,打攻要塞,小型混戰都lag到爆
無理由唔去深淵,隻game賣點係深淵戰場喎

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2