樂古Nakuz

標題: 大家認為這個區有甚麼要改善呢? [打印本頁]

作者: holycrap    時間: 26-5-2010 18:02
標題: 大家認為這個區有甚麼要改善呢?
大家認為這個區有甚麼要改善呢?

1.活動方面
2.人品方面
3.攻略方面
4.管理方面
5.其他方面

大家認為這個區最嚴重是哪個問題呢?
作者: 小笨紫    時間: 26-5-2010 18:27
我覺最嚴重都係錯版啦- -''
問野係主版度...-3-''(例如某某啦- -[名字不說了...他應該會清楚^^'']其實係忘了是誰-3-
作者: holycrap    時間: 26-5-2010 18:40

嗯,我會麻煩板主幫手了
ps:我想信你所說的肯定是我,我不會怕羞這種尴尬的場面的,有話說便開門見山就行了
作者: MU7C_Ronaldo    時間: 26-5-2010 20:14
兩個副版我好少入=.=

係咪分得太多版...
作者: 小笨紫    時間: 26-5-2010 20:28
我覺得是一般架啦-3-''(副版方面- -''
作者: aclet0821    時間: 26-5-2010 20:40
who are you = =?
new nakuzer?
作者: holycrap    時間: 26-5-2010 21:30
i"m a X man,lol

開玩笑而已,runescaspe新玩家
作者: *Ah_馳    時間: 26-5-2010 23:27

新玩家未熟悉呢個地方就覺得呢度有問題
無論你個名,簽名已經好有問題
我認為,這個區最大問題就係有你呢個問題
作者: Megarunes    時間: 26-5-2010 23:35

依D係版主要做既野, 與我地無關, 就算版主要收集意見, 都唔會輪到新會員/初學者黎收集.

新玩家未熟悉呢個地方就覺得呢度有問題
無論你個名,簽名已經好有問題
我認為, ...
*Ah_馳 發表於 26-5-2010 23:27

作者: jcjefferson    時間: 27-5-2010 05:27
依D係版主要做既野, 與我地無關, 就算版主要收集意見, 都唔會輪到新會員/初學者黎收集.

...
Megarunes 發表於 26-5-2010 23:35

作者: 小笨紫    時間: 27-5-2010 10:00
嗯,我會麻煩板主幫手了
ps:我想信你所說的肯定是我,我不會怕羞這種尴尬的場面的,有話說便開門見山就行了 ...
holycrap 發表於 26-5-2010 18:40

看到這句我就覺得佢係咪唔熟呢塊版- -''
重有我沒說是誰的說-v-''
為何自認呢-0-?
作者: [H]stevencc    時間: 27-5-2010 13:45
回復 1# holycrap

唔係我地唔想做 我地有做過好多 (~2003-2005), 但後來無咩實質效果  人流又不多 最後無以為繼

1.活動方面  - 活躍時期有好多; 但現在 HK RS event 無咩人會去, 至少我唔去
2.人品方面 - 不便評論
3.攻略方面 - 我地以前做過好多 有部份還置頂中 但每個Quest/guide  要人打 一大推中文 仲要好多最後沈哂底+消失...我唔想做 ; 而且已有很多runescape 英文 攻略網; 玩英文online game 便應多看英文 所以都唔想多此一舉; 唔想睇英文攻略 也就不鼓勵玩 runescape
4.管理方面 - 玩家少 人流少 問題少
5.其他方面 - 例如?
作者: jcjefferson    時間: 27-5-2010 14:16
5.其他方面 - 例如?

[H]stevencc 發表於 27-5-2010 13:45

唔夠多女仔玩
作者: windleaf70    時間: 27-5-2010 15:46
得,係我錯.
\
作者: 因子-yanchi    時間: 27-5-2010 16:21
唔夠多女仔玩
jcjefferson 發表於 27-5-2010 14:16

靠你帶D鬼妹黎玩
作者: jcjefferson    時間: 27-5-2010 16:26
靠你帶D鬼妹黎玩
因子-yanchi 發表於 27-5-2010 16:21

妳有女要就唔好出聲啦
作者: Megarunes    時間: 27-5-2010 16:58
jcjefferson 發表於 27-5-2010 05:27
唔叫佢新仔咪算比面佢囉
作者: Clmak814    時間: 27-5-2010 17:00
改善既地方就係要follow番D rules-.-
作者: holycrap    時間: 27-5-2010 17:01

你當然可以叫我"新仔"
何況我的確是"新仔"

至於大家說為什麼我只來了不久,便問這些問題

我只是想說,隨便問問而已
很抱歉,若我的名字,簽名令你們不滿,不爽,我可以改,我可以重新開號.
作者: Prince`    時間: 27-5-2010 20:00
你當然可以叫我"新仔"
何況我的確是"新仔"

至於大家說為什麼我只來了不久,便問這些問題

我只是想說,隨便 ...
holycrap 發表於 27-5-2010 17:01

您咁做唔代表D咩-_-
其實唔緊要既, 我相信我地好多都好隨和既
IGNORE之前您覺得純粹黎抽水無意義既POST
睇番哂有意思既COMMENT, 知道自己有咩該做有咩唔該做咪得~~
講真呢個版呢D問題 討論過N次 再開都無意思
以前玩開既人依家都走哂或者少ON左
其實我諗唔多唔少都關之前主版要改封左無得入NAKUZ事
D人少黎 慢慢就變唔黎~
anyway有心is okay, 多D入CC 同下GOLDSTAR交流意見啦.

其實好老實咁問, 問題區係唔係真係用黎問答? < 我覺得咁反而無意思
又唔係好多人睇到 有時D問題又想大家討論下而問
不如開放主版啦 當增加下人流都好 我覺得都無乜所謂,
最慘係問完都無人知 其實您地成日叫人入CC去問 但根本無人答-,-
我同MOZ反映過幾次 但都無下文, 所以我覺得開放主版無問題.
依家唔開放反而仲比D人咁執著要捉人錯版, 無鬼聊 志願係做警察咩-_-
尤其係新手 我都唔知有個咁既版啦之前, 何況岩岩新黎係主版到觀摩既人?
作者: holycrap    時間: 27-5-2010 22:15
您咁做唔代表D咩-_-
...
Prince` 發表於 27-5-2010 20:00

我會好好品嚐你的每一句

另外一提,甚麼是"CC",怎樣在"CC"中談話?
作者: 燎原火    時間: 27-5-2010 22:49
我會好好品嚐你的每一句

另外一提,甚麼是"CC",怎樣在"CC"中談話?
holycrap 發表於 27/5/2010 10:15 PM

CC 在 RuneScape 中是指「ClanChat」。
是一個聊天頻道,而 Nakuz 也設立有一個專用的 CC 。
詳細使用方法及說明請睇返置頂帖,在這不多說了。

自己找找吧。
作者: 因子-yanchi    時間: 28-5-2010 01:52
您咁做唔代表D咩-_-
...
Prince` 發表於 27-5-2010 20:00

其實我個人黎睇..並唔反對會員係主版發問....
不過只係唔多滿意會員好basic既問題唔自己search下先...係唔係都係度問洗版...

也許版規係有改善既空間xd

不過另一方面黎睇=]每樣野唔太過份的話...又唔一定要咁認真既
睜一隻眼閉一隻眼罷=]

大家求fun唔係求氣
作者: Prince`    時間: 28-5-2010 21:05
其實我個人黎睇..並唔反對會員係主版發問....
不過只係唔多滿意會員好basic既問題唔自己search下先...係 ...
因子-yanchi 發表於 28-5-2010 01:52

其實再諗清楚D 再低級又點 有D我地覺得BASIC野人地可能已經有難度,
    今日hei先問我BH world既野, 出左都咁耐 唔通話佢Noob咩-_-
    我諗唔係人人都好似我地咁 咁Update, 有時我覺得當我地太Rude就會嚇走哂D人,
    點解得番D老手係到唔多唔少都有呢個問題, 講真如果我係Holycrap, 被人串成咁,
    係我都唔想番黎啦, 雖然暫時未見得出佢對個壇有咩貢獻, 但都覺得趕走左D新人唔係咁好囉..
    再睇番以前有發帖既人 我諗好多都被D元老串先搞成咁, 某D人硬膠當有趣 笑左囉真係..

話時話 我記得我果陣入黎都係咁 不過我果陣入黎串D 一入黎就去左DC個post到發言XD
    以前咁幾好晚晚都要睇下Nakuz大家既最新動態 一定會有人回既, 但係依家呢?
    開個Post真心討論既 一個禮拜上一次都唔知見唔見到有回覆-,-
作者: holycrap    時間: 28-5-2010 21:27
我還是回來了,lol

不過我還有很多東西不清楚,我需要大家的協助

被人"串"不要緊,只怕沒人幫
作者: 燎原火    時間: 28-5-2010 21:57
以前咁幾好晚晚都要睇下Nakuz大家既最新動態 一定會有人回既, 但係依家呢?
開個Post真心討論既 一個禮拜上一次都唔知見唔見到有回覆-,-
Prince` 發表於 28/5/2010 09:05 PM

大家都有相同習慣。
作者: rudekiller    時間: 12-1-2013 18:29
呢度好亂的...all are mixed issues, lack of organization

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2