樂古Nakuz

標題: TW 服 [打印本頁]

作者: 亞比安    時間: 22-1-2012 16:24
標題: TW 服
大既有咩港服人玩??
作者: white0001    時間: 22-1-2012 16:32

回復 1# 亞比安
+1  , 回到台服認真玩的人應該不多吧,畢竟佢地係國服洗左唔少錢  (國服只用左HKD100幾的小白路過)
作者: 戰虎    時間: 22-1-2012 16:54
我會去台服,國服我冇用過錢所以無所謂
作者: white0001    時間: 22-1-2012 16:58
回復 3# 戰虎

沙虎我台服會去紅國一5一齊?
作者: 戰虎    時間: 22-1-2012 20:24
我一向都系紅國既沙虎
作者: littleBlue    時間: 22-1-2012 23:51

我都會開個ac玩下  不過主力都英該玩國服架啦...  國服到都進貢左最少1500usd....至於台服  睇下人數啦.. 如果還多人的話都可能少課金支持一下   其實直覺覺得如果只有tw 跟hk的人可能過不到一年就owata  如果開服200人都沒有真係死得...  國服24小時都可以keep到300人上...但依然國戰還是很冷清..  國戰根本很少有....最後再提一提  別期望太多...
作者: 零秋F-火鳥    時間: 23-1-2012 00:25
小藍小白虎虎>3<~~~呀..我就不過去tw了..留在國服玩人家ac閒閒+武姬算了~講真..你開個新ac..在一些只打算去tw少課金的人又想搞[機]..娘的人..相信佢地對tw的需求不太就是..就好似比2樣野你選..一係對同期/舊戰友.....一係對自己心愛的機娘~~哈(遭打
作者: drgon123    時間: 23-1-2012 09:50
玩日服算,過到去要再玩過
作者: s022335    時間: 23-1-2012 10:44
如果能用回之前港服的機
我會日服和台服一起玩
畢竟日服我找到新玩具了
作者: 噬神    時間: 23-1-2012 13:57
老實講有得用番港服D機我點都會番一番呢玩下
但唔會玩得多囉

係國服都出哂血了. . .
作者: littleBlue    時間: 23-1-2012 16:17
港服D機而經唔覺得有咩重要  重點係人數問題....
作者: 亞比安    時間: 23-1-2012 16:18
哦 睇泥都唔係好多人過tw
仲以有好多港服戰友tim
加上玩日服愈玩愈悶
都沒咩玩cb  lu
sosad
作者: 紅已小    時間: 23-1-2012 19:07
首先說說台服
優點:
1.唔會lag (應該
2.可以用中文溝通和合作

缺點:
1.可能有很多外掛和掛機玩家、小學雞等
2.中文圈人數可能不太安定(本身玩法不適合那些愛刷裝刷lv打怪的人)

至於說想要回港服的機
課金的話,就算給你當時的課金裝也會一下子被現在流行的東西壓下去啊(逃
無課金的話問題也只是打多幾次狐王罷了 (雖然那的確很痛苦

我會去湊湊熱鬧,反正輕課金有甚麼東西玩甚麼就行,沒壓力 (反正國服又lag到想死、日服又認真就輸了)
作者: 亞比安    時間: 24-1-2012 02:17
我大既都係一時時太lag
lag到沒癮
so sad
作者: plk111    時間: 24-1-2012 19:32
三隻accel saber GP搞定
btw CB有外掛咩?(逃
作者: 紅已小    時間: 24-1-2012 19:39
以前(日服剛開服的時候)是傳過一幅外掛圖,bd hp被改得很高的
不過都是傳說的程度

實際上由我玩至現在(日服正式、港服、國服)也沒見過真正的外掛(逃

但今次因為內地人也能自由參與的關係,說不定會有內地高手弄一個出來喔
作者: 0乂乂乂乂0    時間: 28-1-2012 07:09
冇玩國服同日服
所以會認真玩台服
希望唔好似港服咁樣....
作者: 小加奈    時間: 30-1-2012 13:21
加奈 呃分路過.....
作者: 零秋F-火鳥    時間: 30-1-2012 13:23
加加醬..你竟然....呃分都5預我!!!
作者: 噬神    時間: 30-1-2012 21:29
點解D人咁鐘鍾意呃分既
作者: 小加奈    時間: 30-1-2012 21:44

因為成2年幾無玩 無聊無野做 睇post 順便講下野而已a_a
作者: 戰虎    時間: 30-1-2012 22:14
點解D人咁鐘鍾意呃分既
噬神 發表於 30-1-2012 21:29

系lo,都唔知點解既
作者: hinson7777hk    時間: 30-1-2012 22:37
我們達利多數是轉藍國...
綠國人太雜了...(苦笑
作者: 亞比安    時間: 30-1-2012 22:42
呃分是不對的
作者: leungmartin    時間: 31-1-2012 01:16
我就晤會去
1.國服好多靚機
2.人數問題(汁粒機會)
3.國服的對像國家有n個(汁粒機會)
4.台服只有hk ,tw既人
5.台服更新慢
6.台服點貴
總合以上結論台服會步港服後塵---->汁粒
作者: 紅已小    時間: 31-1-2012 01:50
1.今次CS經營,靚機應該一樣有
2.不幸地封測時的人數仲高過日服同國服高峰期 (以我紀錄單一個ch1最高達620人)。問題是正式服務後的流失率
3.但老玩家已經大幅下降,加上多國家=增加lag的機率。已有一批人因為太lag而走左
4.依點唔反對,不過就正如日服90%以上是日本玩家一樣。沒問題啊?
5.未知,要看CS對華政策。不過估計應該會由弓手和公主重新開始呃多次錢
6.同GM吹過水。佢話扭蛋價格會係400NT(大約100HKD)一set五次。除返即係一顆蛋HKD20

well,以上是封測時的情況。實際要看正式服務
-----
問GM用甚麼方法入點,他竟然答不知啊
作者: white0001    時間: 31-1-2012 09:04
1.今次CS經營,靚機應該一樣有
2.不幸地封測時的人數仲高過日服同國服高峰期 (以我紀錄單一個ch1最高達620 ...
紅已小 發表於 31-1-2012 01:50

我問過GM佢話係用MyCard  買RT  CS另外一隻game 勇者傳說都係用MyCard
作者: 吹雪丸〞    時間: 31-1-2012 12:31
回復 26# 紅已小

咁日國服每粒蛋幾HKD?
作者: 紅已小    時間: 31-1-2012 21:03
如果不加上一次入大額rt的獎勵的話
日版大約是100HKD=100rt
轉5次要200rt,即200HKD左右,除開一顆蛋要40元左右

國服大約78HK=100RT
視乎不同機有不同價錢。一般轉5次要160RT,即125元左右,除開一顆25元左右

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://www3.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2