收起左側

刀術討論區

原帖由 bre123456 於 2007-5-6 20:05 發表
我20lv....攻:5xx~5xx(唔記得左)eq:15+37手..17+6(44)刀....1lv+6(15定唔知16)鞋...防身16+5(56)3......防身16+3頭........技:怒山4LV....旋風5lv....x風浩蕩3lv...個人有咩可以正勁D

20lv其實都唔洗話特別要d.咩靚裝ga la~正常都整你唔死ge~

技方面可以先集中升旋風, 27lv前用佢+引怪 升lv都會幾快(前題係你要夠頂)
東風同華山應該二選其一升左先會比較有效率, 因為用單技升lv係後期必要的, 前後比較遠攻後者可暈, 自己揀
另外破魂, 金鐘係必修, 請盡早學,  吐納係我建議去學, 一來save水錢二來save位唔洗帶hp去升lv

被動方面可以先升刀技, 咁就可以去秒怪, 其他血防內就自己考慮

原帖由 benbbvv 於 2007-5-6 20:09 發表

而家個人既被動技係
槍術無升過16
防14
生命11
內力10
打坐10
都係儲緊技點升槍術
金鐘四層破魂三層
而家既攻係813-852
升左33lv話你知過到900攻未= =

如果係咁, 比你升多2lv 都應該得86x 攻左右, 用埋隻手畀盡都只會岩岩過900(我覺得唔過)
亦即係畀你收到槍都應該未破千攻

以我為例, 武器相差10攻裝上身會相攻大約58攻, 如果用係你身上, 差10攻裝上身都只會相差3x~4x左右(都唔知有冇)
所破唔破到, 你可以計到

回復 支持 反對

原帖由 himeandme 於 2007-5-9 20:34 發表
me 29lv 攻1025-1320,把刀29lv+6 東風8層 華山7層 旋風8層 金鐘5層,勁定廢?

如果29lv有1300攻真係好勁ga la~
但問題係, 你ge數字好奇怪wo~ 以我自己為例, 上下限ge攻擊力相差係不多約100, 你差成300 wo.......
另外, 畀你壓等壓到21up刀術, 但你d.刀技又唔似長期壓過wo.....金鐘又係...
以29lv黎講刀技算ok, 因為你升得平均, 所以冇邊一招特別勁但又唔係話太低d.層數, 所以都算係一個缺點

你唔係咩神裝, 難怪會有人懷疑ge@@

原帖由 benbbvv 於 2007-5-11 18:28 發表

開左山河之後用隻手岩岩好900攻= =861-900,,
我搵到支12x攻既33lv槍
如果我肯徙錢買多本洗水同一個金豬頭咁應該仲差幾多@@?
如果差少少我就換左對防虎鞋佢@@
金鐘今日禁到6層了= =
開左有445防@@

以而家ge情況睇, 你33lv應該會有91x攻, 加埋你支槍, 上到94x~95x 應該係有可能(我唔知你而家果支幾多攻), 用埋豬頭畀盡你都係得97x攻以下, 所以就算畀你收對22力鞋, 都唔會破千
你重差幾多點未洗? 你可以將你想洗ge點數乘 4~5左右, 就會大約計出點力後會多幾多攻

努力升金鐘la~ 冇咁易死ga~

回復 支持 反對

原帖由 benbbvv 於 2007-5-12 18:39 發表

支槍111攻29lv@@槍術17
豬頭+5力22力鞋+3力仲有12點體未洗
加埋有18力@@
即係加72攻
而家攻係8xx~919
換槍有125攻到換左應該有949攻
加埋果18力應該可以破千啦^^~~
(豬頭加500m加支唔知幾多攻既九鳳抵 ...

記住你而家先得31 lv(係ma???), 點到去33你有12點力幫補, 所以破千機會好大, 就算真係唔得, 補1~2層槍應該可破
回復 支持 反對

原帖由 benbbvv 於 2007-5-13 09:18 發表

@@我33lv啦=v="
金鐘我禁到7層= =
(果d野換80蚊抵唔抵@_@)

果d.野? 你講果d.金豬頭, 500m, 同支槍ar?
而家100m大約要$6~7, 即係你用1xxxm 去買, 都幾平ar~只要支槍唔係太差.......
回復 支持 反對

原帖由 worldfan 於 2007-5-15 19:44 發表
我隻刀手32lv 8xx攻 東風11層 得2xx防 7xx血 經常唔夠內力 如果我唔用力鞋 用得道鞋好唔好??唔用就會冇左60幾攻 但係有多200幾內力阿 可以出多幾招

好似低攻左d. wo~如果唔用力鞋你會更廢......
唔夠內力可以點被動內力, 如果想多d.內力而放棄防, 又冒險左d., 要知道.....你d.防少得過份....攻又偏低, 要你秒高lv少少ge怪
只怕有心冇力.....

出多幾招黎做咩? 刀手只需要秒, 秒, 同秒, 但如果你想升技ge時候可以多d.內力, 不妨搵件低lv得道裝強好晒內力, 同心, 之後去練技你會多d.內力, 但平日就唔好用黎升lv la~唔係一圍你冇命ga~

到左高d. lv, d.技都真晒, d.mp會好用d.

原帖由 sw6655666 於 2007-5-15 21:50 發表
我全力刀,30lv,24lv個時壓過一壓,到20lv升返上黎而家30
898~930攻,311防(金鐘411防)刀術得16
仲有而家華山東風都係10層(50%/450%)
             唔知升邊招好...

我想問下而家係唔係時候沖上40lv啊

升東風先la~冇咁易畀怪打中, 我通常建議人地高lv少少/高防少少先好去升華山, 因為你秒唔到又暈唔到ge時候....被打就唔好la~而且...華山好難升, 怕你冇心機......@@

我麻麻鍾意去叫人壓等, 基本上冇事冇幹沖lv我覺得冇問題, 反正高lv d.去打下王都可以有技點, 技方面可以一路升lv一路升, 所以...睇你覺得自己想快d. "飛" ar~一或想係40前變得好勁(但會好悶.....), lee個要你自己揀la~

回復 支持 反對

原帖由 elstontung02 於 2007-5-26 15:07 發表
我30LV 力97 體57 心56

血940 護1401 mp 830

東8層 山8層 斬10層

如果我用洗髓經重置30點,我應該點重置先勁??

當然要全點力la.....你用左咁多點係其他地方.....根本好難秒怪...

不過洗點時, 可以心體各洗15先, 咁樣會容易d.習慣
回復 支持 反對

回樓上

金鐘層數略低, 但防ge數值可接受
技方面不如你主力升左一兩招, 唔好一次過升, 唔係會升到想死, 升lv速度會被慢, 除非你唔怕

被動果邊不過不失, 不過你點護體黎做咩? 超級遲先點佢重好, 唔係會浪費, 除非你好enjoy乜都升一餐

攻算中中地, 但見你刀術都成19ga la wo...你咩刀咩護手咩鞋黎ga.....

暫時睇到係咁多, 重有好大ge改善空間, 加油lok~
回復 支持 反對

原帖由 sw6655666 於 2007-5-28 17:17 發表
家陣把刀得130攻,手就61%,鞋係30lv加5,強得18力,池d再沖
諗住池d合併左物價下趺先買

仲有唔該我想問下呢,攝心可唔可以代替到金鐘,唔該你

咁奇ge...你d. 裝唔差ga wo......應該唔會岩岩破千攻ga....不過你隻61%手幾多lv ga....唔好話我知係15lv~_~

點解可以代替金鐘~_~ , 雖然攝心可以減人攻...但係...你殺怪咪要殺一隻用一隻?! @o@ 你要0徙水我唔會阻你
金鐘11層可以hold 1分20秒, 都只不過係90mp....攝心....你殺一隻用一隻...你要幾多水先夠@@

同人pk又係, 出得攝心黎又出埋破魂....畀你出到一下都唔會有機會畀你出到第二下....(除非你對手重廢...唔係對手3下內必ko你)
回復 支持 反對

原帖由 sw6655666 於 2007-5-29 14:58 發表
唔知邊度出左問題所以攻擊力池池未上1050...隻手33lv  共61%....唔知係唔係隻手既問題

又唔係ge...你都係岩岩33lv.....再高多2lv.....加乘情況應該有改善
因為護手係根據你原本ge力 再加乘, 咁所以效果係33lv黎講未必咁顯著

再升lv la~你d.裝咁好點多幾點力會好睇好多@@ 而且感覺上d.攻會升得好快添^^36前d.攻應該會唔錯
回復 支持 反對

原帖由 benbbvv 於 2007-6-3 18:35 發表
哈哈~
我換左槍啦~^^
而家有頂攻997
遲d post相上黎睇下~

咁真係恭喜晒你la! 而家你是旦升d.野都破千ga la~
+油la~以後!
回復 支持 反對