查看: 2298|回復: 39
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 大家對功課版同合併學術區點睇?

大家好 =.=
唔知點開頭好.....
呢排成日都潛水 因為學術區真係冇乜野做好得閒 (優差?)
不過都係要多謝大家合作冇搞事 :)

係近期功課版版主既申請當中見到d意見
係度開post係想聽下冇去申請版既人的意見 (當然有去個d都可以開聲啦)

先講2個學術區啦
我唔太清楚學術區因咩事會分裂成2個, 而個人覺得以而家高考版既人流黎講
2個合併埋一齊都唔會係壞事, 而據我了解拆開學術區F生一直都唔支持
只係壇主既意見, (他的意見也不是意見=.=)
唔知大家點睇?

再講講功課版
係我初初黎到樂古個學術區個陣
我都覺得有d怪.....點解咁多人係度問功課既
我有咁既感覺, 係因為同其他壇既學術區有些少唔同
總之就怪怪的啦
我唔知開功課版係邊個既提議 =.=, 開左個版係就係會令學術區變到正常d
但係我真係唔知點講, 我對個功課版既感覺真係唔多好 =.=
大家講講你既意見出黎吧

開呢個post冇問過F生的 -.-"
亦都唔代表我講既野會有任何效力 =.="
只係純粹想聽聽大家意見
回復

homework block = waste of resource
如果講錯野唔好ban我

我很早都在English Plaza 發起討論
應該是超版要發動政變,迫走Fantasma :lol

回復 支持 反對

算啦,來左學術區兩年,愈來愈差..
看, 又有一個不需多人支持就成了版主....
壇主玩哂

學術區?乜Nakuz有學術氣氛咩
回復 支持 反對

原帖由 Zend 於 4-9-2007 19:57 發表
算啦,來左學術區兩年,愈來愈差..
看, 又有一個不需多人支持就成了版主....
壇主玩哂

學術區?乜Nakuz有學術氣氛咩

邊個
有,,好少少少少少少少少 只不過如果連學術區都無,就連果少少ge氣氛都無
不過功課區ge出現無幫助不特止仲好似間接encourage 同permit d人問人拎答案  開這個版,浪費了資源,濫用了職權,根本係無用

其實講到尾都只係班超版要 cut of Fantasma d權力,英文版有這件事ge討論:lol
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3075375&extra=page%3D1
回復 支持 反對

我並沒有受到高層或政治壓力的, 他們也沒有駕空我的權力。

回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 4-9-2007 13:31 發表

邊個
有,,好少少少少少少少少 只不過如果連學術區都無,就連果少少ge氣氛都無
不過功課區ge出現無幫助不特止仲好似間接encourage 同permit d人問人拎答案  開這個版,浪費了資源,濫用了職權,根本係 ...

Minglun
反而我支持的Adamsteve 的申請被中止
回復 支持 反對

其實學術區唔係用黎討論一d野咩...姐係好似飛行的原理..咁?
回復 支持 反對

學術區 應該摺得.......由功課區取替.
nakuz,一個主遊戲消閒既論壇...邊來咁多學術分享.....
回復 支持 反對

原帖由 [S]【YU】 於 4-9-2007 15:31 發表
學術區 應該摺得.......由功課區取替.
nakuz,一個主遊戲消閒既論壇...邊來咁多學術分享.....

我都就快走..
回復 支持 反對

原帖由 piyopiyo 於 4-9-2007 21:31 發表
其實講到尾都只係班超版要 cut of Fantasma d權力,英文版有這件事ge討論

我加大了他在站務區的權力的同時把他的權力削弱=.=?
還有的是他在那邊也可以管的=.=...

功課研討區還是甚麼的地方彈了出來以及板主的選出我是完全沒有參與其中的討論的(因為不在我管轄下)
所以我也算有資格以局外人身分出來說兩句吧

我相信功課研討區的出現該是幫了基本學區的質素提升一點吧?
基本學術區應該是談論學術性的話題如某某理論對不對之類的討論而不是功課研究集中地
在這邊問功課我相信是F大從來不想見到的事吧- -
那麼功課研討區實際就是幫基本學術區掃去一大堆垃圾而保留真正的學術研究之用
哪管這裡的學術氣氛濃厚不濃厚,有總比沒有好

至於高考學術,以那區的流量來說的確是不應該再強行分家的(實際上當時的學術區本身人流就不多)
所以若然真的是提議合併之類的我想我會幫一把吧?

而板主的誕生的問題我也不清楚
只想說的是綜合申請區中所有有關於那板的板主申請人我沒有一個支持,也沒有任何一個值得我去支持
Minglun我感覺上相對好的,就是他走出了其他申請者的框框,不去針對提供答案與否這問題無聊地打轉罷了
他還是跟其他申請者有一個問題:你們根本提不出為何我要請你的原因,一味說一些路人甲也說得出的東東怎叫人信得過你?

原帖由 Zend 於 5-9-2007 01:02 發表

我都就快走..

有興趣接任基本學術區,重出江湖嗎(奸笑)
回復 支持 反對