查看: 13605|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 【更新】台灣及香港向 - 低敏狂戰十字軍 沖等攻略!【雜草出品】

前提:
低敏好處: 攻擊, 唔洗全力要咁神既裝備 ...
壞處: 命中稍低..

*唔可以多過75敏

註: 開頭要小量資金 (大約 ... 200萬~400萬), 要買命中藥

命中計法: 總敏x0.8 + 總幸x0.5 + 裝備所加既命中 + 精準 (2轉技)
防禦計法: 一防 = 一血 (台版計法, 有待更正)

開頭d基本野 .. 幸4智4, 力敏隨機~

台灣向
1-10 lv 全點力, 系楓島慢慢打
11-15 打綠水靈 (敏點到10)
15-20 打肥肥 .. 冇咩錢/想慳錢既話 .. 去打番綠水靈 (都升得幾快架) (20LV暫時點到30敏)
20-30 賊城隱圖打外星章魚 / 魔登101打惡魔綠水靈

*解超綠既話呢 ... 敏盡量升到50 ..

香港向
1-10 lv 全點力, 系楓島慢慢打
11-15 打綠水靈 (敏點到10)
15-20 打肥肥 .. 冇咩錢/想慳錢既話 .. 去打番綠水靈 (都升得幾快架) (20LV暫時點到30敏)
20-30 賊城隱圖打外星章魚/黑肥2 打黑肥 .. (不太建議,唔係太好升)

*解超綠既話呢 ... 敏盡量升到50 ..

2轉 ... 2轉任務中既怪係要43命中先至可以完全命中 .. 所以!
先黎講講 1~30既裝備啦~~~~

1-20 .. 請使用商店買到既裝備 .. 建議使用雙手劍 .. (攻速ok , 攻擊穩)

20之後! 叫人買件淋浴巾/自己去昭和買 (防20, 移動速度+10 .. 速度係練工黎講係好重要既野黎)
仲要! 去賊城水渠中間去買套服敏捷100% 10張 (每張37,500)
之後! 再買5張手套命中100%~ 系玩具塔44樓/天空塔13樓買
"之前提到既資金有作用啦~"

武器繼續使用雙手劍 ..

30lv .. 繼續使用20lv既提到既裝備~
鞋呢 .. 就換26lv既跑步鞋! (移動+3 , 捲5)
再去買5張鞋速捲100%黎沖~(玩具城44樓)
頭呢 .. 就用綠色斗笠!

依一套裝呢~ .. 就足夠你玩到70lv架喇~

再黎計下點樣點敏最好 ...
用番之前命中方式, 設 z 做敏
(z) x 0.8 + (4)x 0.5 + 武器命中 (假設裝備+5命中[手套])+10命中藥 = 43命中
(z) x 0.8 = 43 - 2  - 5 - 10
z = 26 / 0.8   
z = 32.5

所以呢 .. 總共敏捷要32.5 (小數去除, 即32)
扣番裝備既敏捷 32 - (套服10敏) - (斗笠3敏) = 19敏!

係咪好勁呢!!  只要點到19敏就可以打到2轉既怪!!!
基本上可以同全力戰士匹敵!!
但係! 我地所需要既資金係唔多過500萬!!!! 爽吧~~
===========================================
2轉轉狂戰士! 攻擊穩~ 記住係用雙手劍
到47lv呢 .. 我建議先點敏到60 ..
因為47lv戰士解101 .. 會比較容易 ...打王打得易左, 吸經都吸得多d ..
台灣向
30~45 .. 惡水靈 / 打鐳台...
47解101到51 ..
51解天空女神任務洗經洗到71 ...
所以呢 .. 50lv之後都唔洗點換裝~
又唔洗去打怪 ..
所以呢 ...
儲多d錢 .. 到70lv先大換裝
45lv仲可以去夜市打娃娃機  ... 大約93命中就夠喇
而且升得ok快, 可以升到73 /,\""

香港向
30~36 .. 玩具城100樓打白老鼠
36~41 去玩具城右邊坐塔打楓葉老鼠
41~45 去玩具城左邊坐塔8樓打泥人
47解101到51 ..
51解天空女神任務洗經洗到71 ...

45lv仲可以去夜市打娃娃機  ... 大約93命中就夠喇
而且升得ok快, 可以升到73 /,\""

============================================
好喇好喇 ... 70lv .. 如果要升得快既話 ...
就要將你既裝備有咁好換咁好 ... 唔需要神裝 .. 只需要好裝
最好儲夠錢去買炎頭 .......
台灣向
70lv升lv最好選擇就係 ... CD!
CD呢 .. 差唔多140命中既 ...
雖然愈級打怪 .. 不過 .. 只要打得中我地都去打! 有MISS唔緊要! 只要打中就可以!
70LV盡量點到70敏(以為都唔好再加) 因為第日唔知會出咩怪 .. 所以點到70敏就可以喇 ..
基本上 +埋好裝 .. 命中到150 就夠~
70LV ... 唔夠命中既 .. 手套唔好用攻擊 ..用命中 ..
鞋用鞋敏 .. 唔好用鞋跳/鞋速 ~
主要目的係"命中到"!
打CD慢慢打到4轉... 暫時黎講 ... CD係最好升 ..
120之後打骨龍 / 雪女 (要搵祭司 , 唔係燒錢燒清光)

香港向
因為hkms d圖未開曬, 所以練十字軍既你, 忍耐一下
70-73 繼續娃娃機 / 或者去雪城打白狼捱到80
80~9x 慢慢打雪吉拉戰車 , 不過幾燒錢 (10分鐘約50支雪條) 約120命中
9x ~ 慢慢搵人同你打雪女升, 應該係最好練既地方
============================================
技能方面 ... 個人喜好吧 ...
1轉必須點5點生命淨化, 再點滿生命擴展! 再黎劍氣橫掃同魔天一擊 .. 剩低既亂點 -3-"

2轉點精準先 .. 之後終極一擊 .. 再黎快速之劍 ..
如果夠錢買加量章魚燒 .. 就點3點激勵先 .. 再點滿反盾 ..
最尾先點滿快速之劍同埋激勵

3轉點鬥氣 .. 再黎氣絕 (清怪快) 之後再黎黑暗劍
(我既點法係 .. 鬥氣21, 氣絕30,黑暗30, 再補鬥氣.. 感覺上清怪個陣氣絕kb值高d, 易練d)
其餘亂點 ..
(我既點法係 .. 魔力恢復20, 虎咆30, 解除物理防11)

技能點法完
最後 .. 教大家做奸商

記住4隻字!
買低賣高

台版? 一張10%套敏炒到近400m, 識做喇掛?

港版? 慢慢解新手手套任賺錢吧orz

p.s 收左鍵盤, 地圖圖片後補 0.0"

評分

參與人數 2樂點 +100 收起 理由
遊俠翔 + 50 hkms都補埋,抵加比你
+ 50 加分調整.補加分數

查看全部評分

回復

70敏 ... 都好低下喎
回復 支持 反對

新手唔係好明~
炎頭係邊到買?叫玩家帶打?
回復 支持 反對

原帖由 乂火龍果乂 於 9-9-2007 07:13 PM 發表
新手唔係好明~
炎頭係邊到買?叫玩家帶打?

冇錯 ..
炎頭係要搵人帶打 ...
人緣好既話咪搵朋友代打 ...
唔好既話就要去買 囧
回復 支持 反對

有冇見習騎士攻略???
仲有十字用咩武器?
見習騎士用咩武器
回復 支持 反對

雜草退出楓之谷NA要?
回復 支持 反對

好正... 可惜係狂戰士攻略... 有冇槍騎攻略呀? 有就唔該比我丫
回復 支持 反對

支持蒼井草=v=
a_a ok多錯字
我都停玩一排
再玩個陣叫我啦~
一齊再玩XDDD
依加日日玩WAR3=.=
回復 支持 反對

我日日玩gunz
回復 支持 反對

原帖由 於 11-9-2007 10:15 PM 發表
雜草退出楓之谷NA要?

係呀 a___a"
兩年時間換多兩年時間 -v-"
你明架啦~

原帖由 jim94 於 11-9-2007 10:31 PM 發表
好正... 可惜係狂戰士攻略... 有冇槍騎攻略呀? 有就唔該比我丫

基本上技能點法跟番槍騎個d就得啦 -3-"
裝備方面可以跟番上面 ..~

原帖由 蒼夜魂 於 11-9-2007 11:11 PM 發表
支持蒼井草=v=
a_a ok多錯字
我都停玩一排
再玩個陣叫我啦~
一齊再玩XDDD
依加日日玩WAR3=.=

我日日走左去溫書 .. 頭都就爆 = =~
對住份econ我寧願跳樓好過 囧~

你都冇我msn .. +上你唔會on msn = =~
點搵你玩

回復 支持 反對