查看: 5133|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 標賊能力點法+練功地方- outdated,請參考新貼

請看新個post
呢個outdate左

大家都知盜賊1轉要25敏

由10-30等開始講起:

10-30等:
裝備賊:
係10-30 等,玩裝備賊都係每等3幸2敏D
10-15等>>去弓箭手訓練場慢慢打D廢物
16-30,可以去螞蟻洞打 蘑菇
裝備>>>到70等以上先衝上衣幸運同下衣敏捷都沒遲

全幸賊:
全幸賊就辛苦少少 由於25敏做低敏,所以最好唔好挑D高等怪( 一來唔夠命中
每升1等就將所有能力點+ 曬去幸運到
10-20等>>慢慢係弓箭手訓練場發呆拉
21-30,都係去螞蟻洞sm D 蘑菇
可以買D+敏ge裝,例如耳環,黑雪鞋( 因為只可以衝敏)
ps:由於係玩全幸,你可以戴25等個狼牙到43等,到時再換楓葉拳套

高幸賊:
高幸賊就唔係好難練,但係...D裝就好貴
10-15等>>>係弓箭手訓練場玩sm
16-30:都係去螞蟻洞
能力值呢,你就可以4幸1敏咁加

裝備,全幸,高幸賊1-30ge基本裝都沒大分別:
+ 攻擊ge手套,浴巾+敏,30等轉+敏ge雪鞋
披風換不換,看個人需要

評分

參與人數 2樂點 +30 收起 理由
遊俠翔 + 15 分數增減
+ 15 原創教學+20, 粗俗用詞&連帖-5

查看全部評分

回復

請看新個post
呢個outdate左

裝備,全幸,高幸賊>>>飛去玩具城打teddy bear,衝到35等, 可以解101任
如果1天3場
1個月左右應該衝到50等

如果做101悶,可以去打妖魔/ 石巨人。這些都好好升 1-2下可以秒
建議大家而家唔好解101
去洗擂臺
2個禮拜就過50

40等
全幸賊:43等楓葉拳套 +40攻/以上 +15-20敏浴巾楓葉拳套可以用到3轉
高幸賊:40等拳套 +37攻/以上 >>+15-20敏浴巾,+8敏/8 幸伊卡路斯批風/+8敏up雪鞋(看你自己的裝的需要)
裝備賊:40等拳套 +37攻/以上 裝跟lvl用,40等用40等...

50等
全幸賊:用楓葉拳套到55等轉信玄  拳套可轉可唔轉,個人要求         伊卡路斯批風可以轉做粉披
高幸賊:50等黑手甲 +42/以上          伊卡路斯批風可以轉做粉披
裝備賊:50等黑手甲 +42/以上          伊卡路斯批風可以轉做粉披

30-50等的能力點:

裝備賊
30等  60敏  102幸
40等  80敏  132幸
50等  90敏  172幸

高幸賊
按個人裝備的強度,沒有標準

全幸賊
43等  楓葉拳套 req state -         幸運點爆
55等  信玄 req state -               幸運點爆

回復 支持 反對

原帖由 yauhowai 於 27-10-2007 18:23 發表
裝備,全幸,高幸賊1-30ge基本裝都沒大分別:
+ 攻擊ge手套,浴巾+敏,30等轉+敏ge雪鞋
披風換不換,看個人需要
...

你錯左了= = ...

全幸應該係:+ 攻擊ge手套,浴巾+幸,鞋可以乜都唔加..因為全幸唔需要敏, 坡風+幸 ,
再用點將25點敏洗做4點敏..再加哂去幸到就ok了..

註:全幸要大量資金先玩得起
回復 支持 反對

你一次過出喇好心你
回復 支持 反對

港版唔知公測會唔會開101 .. 冇得玩101升 , 狂打怪會好悶 ..
回復 支持 反對

回復 #3 S!u浩☆ 的帖子

大哥,你鞋/耳環沒得衝幸運,你唔+敏,+咩呢? 再唔係,鞋可以衝命中
+敏可以幫你少d miss
其他耶好似浴巾,桑拿就要+幸運

評分

參與人數 1樂點 -2 收起 理由
-2 請善用編輯功能, 切勿連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

51-70等都衝得會好辛苦(本人都卡了1段時期)

到了51等,可以有2大路可以走來升等
1)洗女神到70等<<但超慢,本人建議洗到55等去101大道打香水/60等去打小音響
2)直接衝去101大道打香水,但會吃力一點
      50-60等打香水
      60-65等打小音響
      65-70等打電音
      按照來升,1-2個月可以3轉了

建議點3-5點吸血術,唔使用太多水

p.s:想快d就開加倍

50-70等能力值點法:

裝備賊
50等  90敏    172幸
60等  100敏  212幸
70等  110敏  252幸

高幸賊

全幸賊
43等  楓葉拳套 req state -         幸運點爆
55等  信玄 req state -               幸運點爆

有錢可以轉攻擊力+3/以上的粉紅蓋亞披風

70-100等待續
請看新個post
呢個outdate左(都可以參考

回復 支持 反對

70-100等

到坐終於3轉啦,相信你們都好快殺死個教官

剛剛3轉>>>技能點有3种點法
1〉1點影分身>5點風魔>1點2段跳>點滿影分身>點滿風魔>點滿2段跳>其他自由發揮
2〉點滿影分身>5點風魔>1點2段跳>點滿風魔>點滿2段跳>其他自由發揮

練功地方有2個

1〉101大道打CD/鬼兔妮
2)神木村打人馬(建議打暗黑人馬,地型好D)
     係神木村打人馬可以卡點打,用ge水都唔會好多

注:通常101打CD都是團練,如果要買點練要100w+
      如果要單練,最好買點再+加倍

快ge話應該1-2個月就100等

裝備賊
70等   110敏  252幸
80等   120敏  292幸
90等   130敏  332幸
100等 140敏  372幸

高幸賊
高幸賊到左100等可以用其他裝頂敏,頂到140敏再戴+幸ge貓裝

全幸賊

到利個時候,裝備賊係時候要衝裝啦。
最好拿80等個裝來衝,因爲+幸比較多
要衝就用上衣幸運30%/70%同下衣敏捷30%/70%來衝(有錢先好衝)

如果要買炎盔ge話,最好80等先
打炎魔最少要3500血,唔夠血可以買血裝頂血
=2200hp+神聖之火
=2200*(1+0.6)
=3520血,剛剛好

回復 支持 反對

原帖由 yauhowai 於 27-10-2007 22:21 發表
大哥,你鞋/耳環沒得衝幸運,你唔+敏,+咩呢? 再唔係,鞋可以衝命中
+敏可以幫你少d miss
其他耶好似浴巾,桑拿就要+幸運

你鞋+敏實際上+到既命中唔係好多!
只係1-2左右!
如期晒$,不如留返d錢沖其他野^^
個人suggest
回復 支持 反對

10-100等技能點法

10-30等技能:
唔利你點樣點,重之點滿下列技能

Nimble Body      master level 20
Keen Eyes         master level 8
雙飛                 master level 20

以下的不用滿:
詛咒術r 3點
隱身 10點

30-70等技能點法:
3點精準暗器>滿強力投擲滿>精準暗器5點>極速暗殺10點>速度激發10點
點到這裡應該48等左右
之後:
可以張50等前剩下6點 點落速度激發/極速暗殺/3點恢復術>3點吸血
點吸血gum就可以衝101大道打怪
51-70等:
之後就可以亂點,個人建議點滿幾個技能:
極速暗殺滿
速度激發滿
精準暗器19-20點
吸血術28-29點

3轉-100等怎點啊?
1〉1點影分身>5點風魔>1點2段跳>點滿影分身>點滿風魔>點滿2段跳>其他自由發揮
2〉影分身點21點>5點風魔>1點2段跳>點滿風魔>點滿2段跳>其他自由發揮

自由發揮個part有D建議點滿,大家可以不跟:
幸運術滿>>幫你打怪賺錢
藥水靜通>>幫你節省藥水開支

其他剩下的技能點可以+落:
影網術/楓幣攻擊(看個人喜好)

4轉我自己都沒達成,沒心得
回復 支持 反對