查看: 18931|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

gundam seed/destiny街機討論/抒發/技術研究

關閉 [複製鏈接]
大魔boost慢= =?
佢既戰法係要腳踏實地...絕不能浮步
再者佢武器性能向上射角甚大
至於佢既格鬥,個人認為除n格以外都可以一用
但由於起手真的很慢,大魔係有小小天生拉打/彈幕支援組既人員
如果可以,大家可以試試用speed既大魔,boost有邊幾部機追得上
佢既地上機動性絕對唔會比正義ma慢 未爆speed

我最近同fd玩雙村雨...
金村+細村...兩部玩ma格真係好好笑...
金村用speed,細村用power...
細村可以死兩次
金村基本都好留命...
兩部都好好笑,村雨招前格都幾好撞...
金村招特格仲惡...
細村n格博特格仲勁..係同cost黎講
雙村雨值得一玩(甚至話值得一笑)
我地連名字都叫村雨隊...
真係好鬼攪笑

回復 支持 反對

龍騎一閃= =
我地係到彈緊果部大魔我試過破到
企定定剩step避佢d零星槍 一埋身放龍騎
我已經用光盾擋哂,擋果下已經前格緊佢
事實係幾好笑
有次用大魔仲好笑..我同fd雙大魔,敵人炮im+粉紅渣
佢地都玩cs...一開波我地兩個boost 我個fd跟我後面
佢地依家又唔玩cs= =我地剩boost未開盾架
跟住打到大家最後一部機,炮im冇血,係勁遠放cs,我爆speed望住佢
係極速咁幫我個fd擋哂cs然後再用前格殺左佢
我地大家都笑左出黎

我真係諗唔到龍騎一閃點破
擋又唔係,避又唔係= =
不過我打果d人好小用龍騎一閃

果日我打一部hm2
一用前格就打down你,然後飛去你頭頂,一起身又前格咁屈...
後尾我用hm2打返佢(細機除村雨外既主機),大家鬥前格囉
佢用屈視角我就用hm2 bd格升上去打佢 命中率都幾高
跟住我輸左一兩場被佢屈視角,第3場,佢已經比我捉到路,前格比我反擊
死左兩部機就唔打 剩係step埋黎比我殺
...個人認為佢覺得自己屈視角果招好勁咁...打到冇引
回復 支持 反對

龍騎一閃= =
我地係到彈緊果部大魔我試過破到
企定定剩step避佢d零星槍 一埋身放龍騎
我已經用光盾擋哂,擋果下已經前格緊佢
事實係幾好笑
有次用大魔仲好笑..我同fd雙大魔,敵人炮im+粉紅渣
佢地都玩cs...一開波我地兩個boost 我個fd跟我後面
佢地依家又唔玩cs= =我地剩boost未開盾架
跟住打到大家最後一部機,炮im冇血,係勁遠放cs,我爆speed望住佢
係極速咁幫我個fd擋哂cs然後再用前格殺左佢
我地大家都笑左出黎

我真係諗唔到龍騎一閃點破
擋又唔係,避又唔係= =
不過我打果d人好小用龍騎一閃

果日我打一部hm2
一用前格就打down你,然後飛去你頭頂,一起身又前格咁屈...
後尾我用hm2打返佢(細機除村雨外既主機),大家鬥前格囉
佢用屈視角我就用hm2 bd格升上去打佢 命中率都幾高
跟住我輸左一兩場被佢屈視角,第3場,佢已經比我捉到路,前格比我反擊
死左兩部機就唔打 剩係step埋黎比我殺
...個人認為佢覺得自己屈視角果招好勁咁...打到冇引
回復 支持 反對

原帖由 [H]shinn 於 15-2-2008 19:08 發表
想知點樣屈視覺
好似直升機咁令你睇唔到?

未用過ij
但之前淨則田對freedom時
我對係玩前格或放飛機破的
我不過我都知龍騎一閃係勁好多
小弟不才
唔敢試大機

報告前幾日
我睇我個fd玩
有兩個 ...

其實老虎好易避,夠膽既用d跳上去突擊既格(曉既後格,f.im既特格,ij既特格...etc)
係可以跳過同順手攻擊...基本有一定距離(自己機體既追尾已經夠)就可以好成功咁破
一定要等佢出手先..呢個基本就係打老虎既重點= =
一出捉唔中就大大獲架啦多數
直升機係咪係自己頭頂等你睇唔到果d?
如果係既你就講岩,hm2前格起手速度我相信大家都知= =
係冇得避...我既方法就黎個雙殺...大家一齊中招=0=
回復 支持 反對