查看: 18186|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 無理公會;

好耐無上E個論啦 ;
估唔到1上就要同大家分享D咁唔開心既事 `
我相信大家都有玩捉寵既活動
我E件事係發生係9點30 `
咁我本人就好鐘意捉野既 ` [不過係雷 唔頂得怪]
咁我就捉左1個SRE既寵 就換SRE 睇下其他SRE有冇得捉啦
點知 我1去到就比人打死左 叫我唔好搶
不過 重點係我有份幫手打隻怪 不過唔比我捉
咁係咩道理 ?! ` 咁都算啦 我就打返死佢地 [ 2個人 ]
咁佢地1劍 1 擋 2個都5X LV 我怕打唔過就CALL人啦 就2打2
點知果2個打唔過就走去CALL人 4打2 `
咁打書左都無野好講啦 ` 就死死下走左 `
到左今日 1點30果時 我見到琴日既4個其中1個 `
E個人係琴人既援兵啦 咁我同佢都無咩問題既
咁佢琴日打死過我 咁我打死返佢啦`
不過係佢琴日打我先既MA ` 咁我打返佢都好正常姐 `
咁我地就大家打下死下咁 大家都有死既 [PS 佢高LV過我的 !]
之後佢就話我打佢先呀 果D `
個重點係 琴日我同佢明明咩事都無 ` 無啦啦走去打死我
我琴日都無打過佢 你話係唔係好道理 !
我本人十分激動 XD 就用左小小粗D既話語問候佢 ;
錯都係錯E度小小姐 XD ` 不過佢無理地話我打佢先 `
咁佢就好有問題啦 +__+ 唔知大家有冇ED問題想分享下 ?!
回復

第一`唔係我話要打你啦. !咁你琴日既事就琴日記啦.咁唔通你拿番你十年前d野來同我講咩?!
[請問今日你真人打死左人 咁聽日D警察可唔可以捉你 ? 唔係過左去就唔追究 !]
如果唔係你唔係應該第一時間問人點解打你. 而係叫人打番轉頭?! 點解都唔問. 你覺得自己好惡?!
[哈哈 !我講你就會聽咩 ? 加上琴日係你打我先 !]
你話比人打死. 但係人地只係打你幾下. 你未死叫你唔好捉寵. 人地捱得好辛苦.頂得好辛苦! 你又知唔知? 做野諗自己唔諗人地感受?! 不如當下你食佐好多紅水但隻寵比人捉佐.你會唔會唔甘心呀?!
[喂 你有冇諗我呀 我都有打既 我有飲藍水 我都有比錢 咁個個人都有唔同既野做既啦 !`]
[我個雷無HK咁唔通自己頂啦WOR ` 要分工既MA 你唔想頂 唔想比人捉你可以走先 ` 咁就唔洗唔甘心!]
咁你岩岩都講佐.4打2! 打輸佐冇野講; 咁你今日就打我?!
[因為我認為咁唔公平 ; 我明明琴日2打2贏 你地要吹雞 ` 你同你仲要無關係都係 仲唔公平]
回復 支持 反對

樓上 警察果個叫比喻 你中文水平真係唔多好 我可以幫你補 =] ` [P.S. 收錢]
第1 如果我真係想捉既話 我就會打死曬D人啦 重點係我無 我無好似琴日個劍咁打死人咁賤
第2 撩人果個係琴人果個劍 你就係幫手 咁我就想問啦 我琴日到底有冇打到你 1係有 1係無
        唔信你可以搵你琴日果3個問下 我同你咩都無 點會無啦啦打你 ? 係你"地"打先 `
      咁我就想問打人先果個係唔係叫撩人呀 ? 原來你1直講緊自己撩我 你好賤
        我好多謝你認同我先 ^___^ ` 我都好明白你 `
[如果你真系一個甘好唔會計較幫拖捉野既人你就唔會上泥開P0ST囉小家佬!!]
你講得好好 ` 如果你唔係小家點會打死D人想獨食隻野 ?
我開POST係因為好唔公平 你地好有問題 ` 唔係因為我好小家好想要 ` 我要都捉左2隻係其他SER
哈哈 好好笑 `[[唔小心打錯你有問題?_?;打親你?]]
請問你媽媽有無教你做錯左唔小心唔緊要 ` 只要講SORRY就行嗎 ?
你就講你係打錯啦 咁你打錯有冇同我講唔小心 SORRY呀 ? 你無呀媽教 ? 你讀屎片 ?
[你唔走埋去人地打唔到你嫁囉] `
我去打隻怪 我有份既WOR 你勁既大可以叫GM開多個SRE比你捉等其他人唔捉得
我有份打咁請問係唔係有打都唔捉得 ? 係唔係得擋果個先捉得 ? 咁其他人唔洗去捉啦 `?
[[人地打到隻野半死你走埋去打兩下要晒你幾多藥啊?]
咁係唔係有用藥先 ? 係唔係你比返D錢我先 ? 我都有用呀 ` 其實無個擋我自己都可以慢慢打啦 `
我不知幾想佢走 不過佢擋先 我想擋都唔得 咁我就幫手打之後有份捉好正常呀 ?
[[[寵就得一隻.人地捉更你仲死埋去!]]]
你講得好好 真係得1隻 所以個活動叫[[團捉]] = 大家1齊捉 = 邊個都捉得 `
你唔鐘意既大可以叫GM換活動 `
[[點解唔講埋你今日無啦啦行過走去打人啊?!]]
請你留心D睇啦 我上而講左啦 ` 唔係件事過左就等同完呀 ` 唔係過左去就唔追究呀
仲要佢琴日係無啦啦打人 好笑 明明2打2 佢就無啦啦打我 變左4打2 我係有絕對既理由先打佢
就算佢話打錯都好啦 係唔係就要同我講SORRY呀 `
[[[6場你輸4場仲要重傷好意思上泥唱?!]]
哈哈 ` 我都唔係重傷 你眼有問題 ? 果個叫皮外傷呀死低D `補下D中文啦 `
[[[[你仲好意思調返轉頭話人地高LV恰你駁同情分啊?!]]]
你講 ! 佢係唔係高LV過我先 係就係 唔係就唔係 無話同你咩同情
加上我唔係想你個咩水平既人駁同情
我係想大家評理 點解打人果個可以話人先撩者賤 ?! `
回復 支持 反對

[[[唔係話唔比你捉, 但係見好就收啦.!]]]
E個係你既意見姐 我去捉關你咩事 ?
[[[[你驚人地成班人唔夠打咩?! 好地地沖埋去幫拖?!]]]
你講得好好 我就係驚 多謝你幫我搵到E個咁好既原因 加上我都講左啦 有份打自然係有份捉 有何問題 ?
[[[唔夠人講就唔好拎埋人地媽媽出來講]]]
我無拎你媽媽WOR XDDD ?
我好有禮貌咁"請問"你呀媽有冇教你姐 ? 你係唔係自己諗多左呀 ?
[[[[好似你呢d不肖子咁下下唔夠人講.拎埋個媽媽出來講]]]
我對我呀媽不知幾好 ; ) 起碼我呀媽有教我要講SORRY 有禮貌咁請問人 `
我都唔會無啦啦掛機唔關事咁做"架兩" !!!!!!!!
[[[你估3個ser個場等你一個捉咩?! ]]]
@___@ 我都想呀 不過無可能 我捉到可能係好運 你捉唔到就唔好運L0 `
你唔係要怪其他人 要怪就怪GM 怪隻野 點解唔比你捉

我重申1次 請問用左幾枝水就有用水先 ?
              請問係唔係吹得水多等等同會捉到先 ?
               請問係唔係個個都可以有機會去捉先 ?
              請問如果係打錯人係唔係要講SORRY呢 ?
              請求你下次回我時先回復以上問題 謝* `
回復 支持 反對

當兩個人有爭執的時候,想當和事老的人擋架在兩人中間,希望隔開兩個發生爭執的人,所以稱為「架兩」。

請問你係和事佬咩 -,- ?! 我都唔係和事佬WOR `
我更加唔係無啦啦捉 我係有打的。
P.S. 你中文真係唔多好 我真係可以幫補 XDDD `
回復 支持 反對

所謂的「架樑」原本是建築物結構的一部分,但是現在的香港人,就將之視為一個人物的身份,假如某甲要找某乙的晦氣,而某丙插身中間,替乙擋架,這就是「做架樑」,「做架樑」由為主樑卸去部份的壓力,轉而變成由一個人為另一個人擋架;由對死物而言,變成對人類而言,這就是廣東話「做架樑」的特色了。不過「做架樑」這句俗語,是比較粗俗的,一般都是社會下層人仕才說的

比個網你都仲得 XD !!!!
http://hk.knowledge.yahoo.com/question/question?qid=7007043000325
回復 支持 反對

[[[仲要問候人地啊媽個d又叫咩啊??]]]
我有加請問WOR ` 十分禮貌 XD 你仲想點先叫有禮貌 ?! `
[[[呢個世界上系講公平既.系你就系你!!唔系你就唔系你既.]]]
你講得好好呀 ` 我想講既就係咁啦 !!!
我有份打 佢有份擋 咁個個都有機會捉 咁先係公平 你跟本得個口
你地果面就係打人叫人唔好搶 咁都唔係講講既公平個個捉都係所謂既"系你就系你!!唔系你就唔系你既" !!!
[[你試下次次人地打到半死你入去搶黎捉啊;]]
哈哈 咁我就無 因為我次次都有份打 >3< 唔會得個講字 !
[[旦系我d fd捉更你去搶野你唔岩!!]]
我無搶呀 >3< 我都講左啦 有份打就有份捉 咁點會係搶姐 ?
你唔知你搶字點解咩 XD ?! 引返你上面 `系你就系你!!唔系你就唔系你既`
係你既有搶都無用啦 ; 咁你洗咩怕姐 XDDD
[[好對唔住啊!!]]
我接受你 ; ) 唔洗怕 XD
[你比1個高你1lv既人都"秒"左你;]
哈哈哈 你中文真係好差差差差差 !!!
個秒係解1下打死 我比100 金 我睇下你點1下打死我
[[你做咩問我有冇媽媽教先?]]
係因為你好無禮貌 ; ) 因為你之前話打錯MA 咁你打錯都唔識講SORRY XD
所以我就好奇怪 所以請問你有冇呀媽教姐 ; `
[[你問候過距啊媽嫁啵.甘請問你又知唔知呢句野解咩先?]]
XDDD 我頭POST講左啦 你可以慢慢睇返 我都講左話我最後講左D粗左小小既野
果度我係錯 我講左啦 你唔係睇唔到掛 ? 你唔係中文唔好 ` 隻眼都唔好掛 XDD?
底層人士係你先真 XD 個網都有講 ; ) 你鐘意可以睇多幾次 >3< `!
[[你打人隻野系咪又應該同人講sor啊?;]]
唔通同隻怪講呀 XDD? ` 隻怪無話係邊個既WOR `
個個都捉到 佢寫到個名落去隻怪我就唔捉L0 = ]]]
[[如果你玩唔起唔鍾意比人打到既唔該你返屋企]]
姐係你認你係開頭打人先 你係你講既賤啦 ; ) 係咁我就OK啦 `
反正你都認我仲洗咩日日上E度講姐 >3<
[[[你唔搶野人地都唔會打你囉!!]]
好啦 我講多最後最後1次 `
個個打都捉得啦 咁我想問啦 如果無人打得個擋
個擋都捉唔到啦 姐係個個都有要做既野
擋既就要擋 打既就要打 咁先可以捉到既MA `
咁我有打 我做左自己既工作 咁點解我唔捉得先 ?
係唔係睇下邊個用得水多隻怪就比邊個捉先 ` 係我就換曬1 LV 藍水
一定用得比你擋果個多 +__+ `
你鐘意計水既你仲可以叫GM變啦 ; ) 我十分歡迎 `
[[只有d傻仔唔夠人講唔夠人打先上網唱人!!]]
唱人果個係你呀 XDDD 我都無開你名 無開你公會
不過你開左我名WOR 咁你仲唔係唱 ?!
你唔回都無人知 XDDD 你先叫做唱呀 !!!!
P.S. 可以先上字典網查下個唱字既定意
[[唔夠人打就上泥唱!!你有冇品嫁>O<;]]
哈哈哈哈哈 唱人=無品 ?
我就係睇到D無品既野先上網同大家"分享"
我無唱既意思 不過 假如你知自己做錯就當然會有比人唱既感覺啦 ; !
[[你甘勇既話不如幫晒所有人UP LV打野啦英雄@@"]]
好呀 你比AC啦 !!!! 快D比啦 !!!! 我要幫你UP呀 快D比啦 !!!
[[系解唔關事你無啦啦走去理扮英雄個D人]]
XDDD 你都識講叫扮英雄啦 !!!! 咁點會叫架兩呀 `
你可以上網慢慢搵 ` 唔係想串你呀 XDD 我想你D中文好D同唔會下次用錯E個字姐 ; )
真係好心無好報 >3< ` ` 不過我唔同D狗計 你放心 ;
[[[你都系一個汁人雞既失敗者@O@;]]
哈哈哈 ` 你數學都好差WOR ` 你仲話當時係度 ?
我明明同我個FD 1齊去捉 你都好好笑WOR `
加上 我無汁雞 個個有打都捉得啦 你擋都可以捉 有咩問題 ?
問題都出係打人果度L0 `
[[唔夠打就唔好上泥扮可憐駁同情!!]]]
哈哈 ` 點到你地可憐姐 1個串唔過之後搵多幾個串都未串得死我
仲要認曬自己D錯野 ; ) 真可憐 ;
[[收下把口啦!!臭到死都唔知有冇刷牙]]]
作家+__+ ` 我日日都有 你放心 `

呀 ` 講起我想話你知呢 `架兩不等同扮英雄 ; ) 記住啦 ;`
更重要既係你先係扮英雄 `
明明唔關你事既野都要回 ; ) 你可以睇清楚D 我頭POST 果時咩名都無講
你都唔洗回我 係因為你打字回我 我先回你 所以問題出自你先 `
更重要既係你先係扮英雄 XDDD `
回復 支持 反對

就算中文幾唔好都唔會搵隻動物來幫自己補習啦^_^!! 係咪咁講先[架兩唐老鴨]

SORRY 我唔同D狗隻補習 ; ) 要補都收你貴D啦 因為要學點同D狗講野MA ; - ]
回復 支持 反對

咁好有埋個網呀. 咁又係啵; 動物要講人話就係要學架啦. 咁你咁樣比我睇都冇用架; 你快d睇下啦. 唔係一陣出街又講唔到野. 又係到吠架啦^_^!!

咩姐 XD 係呀 我學不過係學點同你隻狗狗講道理姐 ; ) `
我怕你中文太差 ; ] 唔知點講野姐 v___v ````
回復 支持 反對

[[冇野講定系唔敢覆先^_^;]]
因為我無嘈 只係講緊道理 >3< !
[[仲有1個回系系話你講更既唔系事實.不過人地廢事打甘多野個個啊!!覆埋距啦^_^;]]]
多謝你既意見 我會慢慢諗下回唔回 ; )
[[[甘我請問你有冇家教嫁>o<;錯又唔認下下問候人地媽媽!]]]
我好有家教 ; ) 錯既我都認左啦 我講左果日最後粗左小小 認左好耐係你無睇清楚同你無認姐 `
識話人唔識話自己 ;
[[大家可能可以成為一個出色既強姦犯^0000^]]
下 你中文差到爆炸 ; 我請問你呀媽有冇教你-,- ` 你就自己諗到去果D野度...
嘩...你真係要小心D啦...我起碼唔想你變做強姦犯先 ^___^ !
加上我請問你有冇姐 你答有/無 就得啦...自己諗果D野就加落我度.., 唉 ; 真係唔誠實 XD
[[你講笑咩;你有份打?;人地成班fd系到啊.有劍有法師!!]]]
嘩 你講得出E句 1你定唔係度 `
你個好朋友電法係後到 !!! 1開始有個劍同有個擋!!
個劍打我 我CALL MY GOOD FD 劍 2打2
之後佢地2打2書先CALL你個FD 咁1開始點會有法呀 吹水 !
[[你走埋去打兩下系叫有份打啊.唔代表你有份捉囉^_^;]]
我無打2下LO 我係有打隻怪 仲有1路打
P.S. 不過係比個劍打死之前
[[搵d新意啦.人地講完既野你拎返黎兜疾返人地等自己好落台啊]]
XDD 你鐘意有創意關我咩事姐 ? 我講既係道理 唔會變既 所以都唔會有創意 ; )
[[人地話明打到半死;你走埋去扣隻怪一下唔通甘你就可以捉左隻怪^^?]]]
佢都無打到半死 !!! 佢果時開頭打姐MA 之後我就幫手打 ;
之後佢就打死我啦 佢係唔係有問題先 有定無 ?
[[[我既對唔住系笑你無知囉.哈哈哈!!
不過你宜家都接受左;就証明你真系無知囉^^以為自己hehe哈哈就串到人;
呢蕉幾年前以經唔輕嫁啦?;傻仔^0^]]]

你E隻句想講咩呀 ?! [[不過你宜家都接受左]] 接受D咩呀 你打D唔打D想點呀 ?
[[以為自己hehe哈哈就串到人]] XDD 你先係WOR 成日加D [[^____^ ]] 你講緊自己呀 ?

[[唔系我認有打你囉.我一開頭講左我系場出面冇打你!!
甘我點樣無啦啦飛入黎打你姐^_^?;
你更系唔會再日日上黎呢到講啦;]]
-,- 你都唔係當時人咁你講咩呀 你跟本就唔清楚件事 ` 頭先話有法師就睇到啦
你跟本就係想幫FD姐MA 你個FD串唔到就吹人
之前怕自己串唔過就開新AC串 開真身呀 笨 ; ))))

[[我系問你問候過距啊媽嫁啵.甘請問你又知唔知呢句野解咩先;]]
我講左啦 你想講咩呀 你打得清楚D啦 唔識打字 ? 可以打比我WOR `

[[因為你講既系y理根本唔夠講正系搵d邊位入.系到自己笑覺得自己好串串到人!!]]
你講得好好 E個就係你啦 你都唔係當時人 仲要作野
我就同你講正野 1句到未 ` 係你個FD果時打我先既 係定唔係 ?
我果時有冇打你果FD 有定無 你可以自己問下
最後 我有打定無打 你可以問下你個擋 愛咩
你問唔到我都好樂意叫我個FD上E度講

[[甘串甘好打既搵返個日有份打你既人系返個到解決;個到起個到散!!]]
你講得好好 咁你講咩Q姐 都唔關你事 搵你個FD問清楚 叫你個FD自己差E度答我啦 都唔知你理咩 真係英雄先生

[[仲有我系問你食左幾多藥比返你`關gm咩事先?;]]
哈哈哈 你KAI就真係 我問你係唔係食得藥多就捉得呀 ? 你係咁認為既咩 XDD?
KAI到呢 ... 我係話你話個擋食左好多藥MA
咁我食得好小呀MA 咁係唔係姐係你認為食得藥多就會捉到先 ?
你都都理解唔到... 下次睇清楚啦 ; 仲要打得清楚D !

[[拿;仲有呢;我就冇開你名!!
開你名個個都唔系我^__^;你隻眼有問題我唔介意既;]]
你話你係佢個FD呀MA 咁你搵佢上講清楚啦 我當佢講等同佢講既啦 你地係FD你就咁鐘意幫佢
咁鐘意請英雄呀英雄先生

[[呢句仲好笑;你出街問下人;唱人既系咪叫冇品;
唔通講人是非唔講道理講y理既人就系岩就系有品?_?;]]
你有冇睇下小小呀 XDD?
我都無開你名 咁叫咩唱呀 ? 無人叫你回 無人叫你覆既WOR 係你地2個自認姐MA ; )

[[唔知醜!!正一多舊魚;講野9唔答8甘.]]
你講得好好 果個就係你啦 講唔清楚 睇唔清楚 重點既係跟本唔清楚件事

[[呢個論壇你開嫁咩@_@?你話我系到覆親你就要回.
甘姐系關我事啦^_^;因為我覆完你你又覆我啵;]]
係呀 就係E個道理 如果唔係要個論壇做咩 都係回你既意見姐MA

[[你又知唔知咩叫分享先?;人地系想分享d開心既事而唔系呢d無聊野囉!!
同埋分享唔系甘用^_^;都冇人想分享你d天真kai既無知事=]]]
嘩 E句仲勁 你中文真係差到無野好講 ` 分享可以係唔開心呀 `
E.G. 你不開心的時間會找你的朋友好好分享一下心事。
嘩 你唔係唔知可以咁用掛... 唉..E+D人真係呢...
仲想請問你無聊野點解呢 ? 咩叫無聊野呢 ? 對我講呢 ; E件事就好有意義 1D都唔無聊
係你個無聊人無啦啦無聊咁唔關你事地回我姐MA 你覺得無聊可以唔回 ; )

[[唔好意思`都好過你啦^_^個日2個唔夠人打都算.]
哈哈 你好意思講 我地小你個人姐
果時2V2你問下愛咩果個人 睇下佢地死幾多次 ?
3V2卦唔贏就假啦 ; )
[[第2日見到人仲要撩人打又唔夠人打]]
你果FD琴日打我先 所以我無撩佢 ; ) -
[[[系扮而唔系話你系英雄囉xdd.]]
做咩自己笑自己姐英雄先生
明明唔關你事仲要亂講野 唉 你真係唔做作家都可以做真果D英雄啦 XDDD
臭晒果個係你唔係我 ; ) `
回復 支持 反對