打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 天龍寺必讀!全4石頭以內在同等石頭內基本做到單P無敵!

感謝分享
回復 支持 反對

我想問一下,我玩全3天龍,,,玩抗性天龍好定4屬天龍好...
同埋我想知道打丐幫,佢開左80技,我應該上坐騎逃跑定同佢打好呢?....
回復 支持 反對

我想問其實天龍係咪要上4抗同3石上先勁???
回復 支持 反對

...
我說第四孔啊...第四孔不能上體力吧...而且還真沒見過逍遙四孔上閃避不上身法的~而且逍遙的散工和失明 ...
mcz5276343 發表於 7-7-2010 18:14

絕對不認同
樓主你都識講話你野外先食藥抗失明姐,而且你野外一定會有星宿黎打你?你又可以食定抗失明藥先?
仲有仲有,樓主成日拎3,4屬符戒黎到講,難道星宿都唔可以用3,4屬的護符&戒指?
你講野外星宿贏唔到天龍呢個point已經唔好啦-->野外仲可以開寵,組隊
星宿對天龍冇控制但天龍嘅控制控到幾多時間?
星宿高血樓主都識講星宿全4輕易去到15萬血-->短短11秒時間(假設樓主八門6秒暗器麻痺5秒)天龍又可以打掉星宿幾多血?10萬已經比多了(本人校場經驗,不喜可直接睇下面-----本人同一個接近10萬血的天龍打,佢總屬大約2千,由於武魂死左,除左89毒抗外沒其他抗&本人6萬6血,已經可以就快打贏個天龍-->佢仲有八門5定6秒,暗失明5秒&中左機率封穴,果段時間佢大約打左我4萬-5萬血    一個接近2千屬打我冇打的人係一段控制下,都秒唔到星宿,試問樓主天龍點打贏星宿?)
--------------------------------------------------------分介線---------------------------------------------樓主一開始就話天龍內攻外攻兩樣都有用......但樓主,其實我地嘅內攻同外攻喺同時使出的(姐係你攻擊時係計算左你外攻同內攻,而唔係樓主認為嘅佈攻門派就只有內攻計算,,,所謂嘅內攻門派,只不過係當你加靈氣點果陣內攻高d,面外攻門派加力量點高d)

ps.
樓主話18個位打抗,但以我所知,,可以打防石的(x寶石,閃,抗)之類嘅寶石係得6個位,,已剩低果3個就要打係項,暗器&武魂,但呢3個大部分嘅人都打紅寶,(減抗,命中,閃避)&屬攻,屬攻
如果你用左減抗,命中/閃避嘅位,咁佢地咪不到位?例如減抗,如果唔係呢d位到打,就只有6粒減抗&若果其他門派好似你咁抗抗嘅方法,咁你又點減得晒呢?

以上只屬本人意見
回復 支持 反對