查看: 7788|回復: 39
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[F2P超新手系列] 升LV + 賺錢 方法 by jcjefferson

關閉 [複製鏈接]
這個是我的第一個Guide, 多多指教

我最鍾意升combat skills -3-
所以這個係幫超新手點樣可以好快咁賺第一舊金

方法一 殺小雞

係新手村出左黎 您可以前往附近的雞竇 這裡有很多雞任君選擇.
雞都至係1 Level, 大家可以留係到 至到20 Level.

通常殺左啲雞之後 佢地會跌羽毛 雞肉 同骨
我建議想賺錢嘅您拎羽毛 因為羽毛只係喺袋佔一個空間

羽毛價值 14-16 元

正常我會賣16元 等下就會賣晒

方法一賺錢總數: 假若您由1 Level Attack 升到 20 Level Attack,
可賺錢如下 :-
一雞12經驗值
20 Level 為 4470經驗值
4470/12 = 372.5 <-- 您需要殺373雞
假設平均一雞跌10羽毛 10*373 = 3730 <-- 您會有3730羽毛
3730*16=59680 <-您會有59680元
如果您同時提升 Strength & Defence 由1 Level 到 20 Level,
59680*3 = 179040 <- 您會有 179040元!! (179K)

方法二 殺乳牛

係新手村出左黎 您可以前往附近的牛竇 這裡有很多牛任君選擇.
牛都至係2 Level, 大家可以留係到 至到20 Level.

通常殺左啲牛之後 佢地會跌牛皮 牛肉 同骨
我建議想賺錢嘅您拎牛皮

牛皮價值 216-240 元

但每個牛皮會佔一個空間 所以拎左28個牛皮後要到銀行儲存 (藍線, 銀行在三樓)

方法二賺錢總數: 假若您由1 Level Attack 升到 20 Level Attack,
一牛36經驗值
4470/36 = 124.2 <-- 您需要殺125牛
一牛跌1牛皮 1*125 = 125 <-- 您會有125牛皮
125*228=28500 <-您會有28500元
如果您同時提升 Strength & Defence 由1 Level 到 20 Level,
28500*3 = 85500 <- 您會有 85500元!! (85K)

方法三 殺人

係新手村出左黎 您可以前往Edge的人竇 這裡有很多人任君選擇.
人都至係2 Level, 大家可以留係到 至到20 Level.

通常殺左啲牛之後 佢地會跌錢 同骨
我建議想賺錢嘅您拎錢 同骨

骨價值 144-160 元

但每個骨會佔一個空間 所以拎左27個骨(+1錢)後要到銀行儲存 (紅線)

方法三賺錢總數: 假若您由1 Level Attack 升到 20 Level Attack,
一人28經驗值
4470/28 = 159.6 <-- 您需要殺160人
一人跌3錢&1骨 3*160 =480 & 1*160 = 160 <-- 您會有480錢 & 160骨
480+ 160*152=24800 <-您會有24800元
24800*3 = 74400 <- 您會有 74400元!! (74K)

我都做到 您都一定得 加油 !

評分

參與人數 1樂點 +25 收起 理由
燎原火 + 25 內容精彩

查看全部評分

回復

勁guide
勁過我其他guide
回復 支持 反對

Thnx JC, this helped me a lot in rs, appreciated. ;P
回復 支持 反對

對於新手黎講算唔錯架啦^^
其實雞肉都唔平-3-
一舊15x~160><"
加雞先同骨
重貴過真實果d...囧
回復 支持 反對

講真.. 我啲pure之前都用過依招xD
cc比左好多suggestion你啦用唔用除你啦
回復 支持 反對

Thanks!!!!
回復 支持 反對

wow等我開個main去搵錢先...呢排窮....
回復 支持 反對

真係好x guide, phat 遲早到手

(笑左一陣..)
回復 支持 反對

雞竇 這裡有很多雞任君選擇.

Funny description .
回復 支持 反對

[F2P超新手系列] 升LV + 賺錢 方法 by jcjefferson

wow等我開個main去搵錢先...呢排窮....
因子-yanchi 發表於 11-4-2010 18:57

超新手牙
回復 支持 反對