查看: 22508|回復: 243
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 九月更新 問題大集合 有關更新問題 煩請別再開帖

關閉 [複製鏈接]

為了保持版面清潔
有關一律帖子將刪除

有其他問題請提供

感謝會員xpqxpq 提供
第一個問題:
舊更新檔 sdpatch_079.zpc 無法使用,以致無法重新安裝遊戲
其實sd更新是有一個網上列表的:
http://sdconnect.hk.9you.com/9youhklive/Patch.txt
問題就出在
ver79        1.0.12        895CC2204F223C3451AD69F61FAEA31A
這一行,895CC2204F223C3451AD69F61FAEA31A 是錯的
應該是 6D3603DD407FF6BB71ACA9B9E2AF17E3 才對
為何會出這種錯呢?理論上舊的更新檔根本不用特地去改的
也許是9you故意這樣做吧...因為代理已經是gameone了
第二個問題:
數部機體出現彈game的問題,類似以前的紅渣和橙狗的情況
現在也許有很多人未察覺,我已經詳細看過,有問題的機體大概如下(未實際驗証)
呂布
捷沙(CU)        
馬沙專用高達
白蛇(CU)   (証實)
雖然以上問題全部可解決,但....大家還是等官方吧

我想講,有個方法唔知幫唔幫到大家,唔知有冇人知道,但我都講下,
如果你抽新個部扭蛋機/其他機係抽到之後彈機而抽到個隻係你唔想要既機(如C機),
你想del左佢既話係有方法,
首先:你彈左既話,你再登入多次,之後你去左我的房間先,搵返你想del個d會彈既機,
去到個頁機度,例如係想del白蛇CU,咁你就唔好正接禁落去再del,e個時候你mouse右chack部白蛇CU,
之後咩都唔好禁,之後再去del,就del到的了
至於其他人話出擊中個d一入即彈真係幫你唔到==
hgfdytyj 發表於 17-9-2010 01:51
回復

BR京保會彈,CU捷沙都會
回復 支持 反對

手動更新檔用5到,有冇第2個?
回復 支持 反對

搵更新錯處係每個更新必有既環節;P
回復 支持 反對

回復 4# mymothersun

連帖喎你- -
回復 支持 反對

以我所知,個帖系小趙開!!!!
回復 支持 反對

馬沙高達會彈game
重裝game 去到patch079會卡死  手動都冇用
回復 支持 反對

回復 6# mymothersun

個帖系風乂開!!!!
回復 支持 反對

馬沙高達會彈game
fatwa363 發表於 14-9-2010 18:16

我都係呀  我重裝過陣  等左成個鍾  PATCH079 都係冇郁過  PS:我放左手動檔
回復 支持 反對

馬沙高達會彈game
fatwa363 發表於 14-9-2010 18:16

唉 我就係有呢個問題 = =
回復 支持 反對