查看: 4540|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] [原創] [第一次發lol]狂鋒武者配點+連技

睇左細dee既配點心得,所以我都想發lol
呢個係我第一次配點心得呀,有咩唔好請留言
來個狂鋒武者嘅技能樹吧!!!! 共94SP 47Lv
http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/?s=095115550530005505505500515505355

以下係o的點解要點同點解唔點既技能原因:
一轉:
4個被動技:一轉時必點 20sp
捕捉機會:個人感覺上有手感,好好用 必點 5sp
螺旋之手:後期會被狼牙取代 加上攻擊力不足 所以唔點 1sp
炸裂之手:清中小型怪時用的好技能,建議隔2,3個身位用 5p
爆衝之力: 因點左炸裂之手,所以不建議學 0sp
爆破打擊前置 爆衝之力)  因為不學前置技 加上冇咩用 所以不建議學 0sp
七炎爆 (前置 炸裂之手)/殺戮武裝 兩選一 前期打王的大技 我會推薦用七炎爆 高攻 命中、距離高,建議霸體時用 5sp
暗影步伐:避大技時走佬必用 必點 5sp
魔力導言: 配合鎖二時好好用的
燃燒列車:冇得揀 1sp,想del都唔得

二轉:.
斷裂          由於測試後,發現斷裂是不能停怪 0sp                                             
音速之刃    因後期會被狼牙取代所以建議不學 0sp                     
好勝之心    減hit數20% 連技可以連多o的,狂必學 5sp
中級魔力修鍊  因被動技所以必學 5sp
飛舞之刃     因後期會出技能書 so...5p
自信強者     90%血就攻wo ,必點 5sp
魔力契約     因有魔導,所以唔點 0sp                                                   
武神契約    只有十秒,加上已有魔導 0sp
暗影軌跡    (前置技能 暗影步伐)暗影步伐時禁Z (要10mp)可以吉一下人,都幾痛架  1sp                                                                        
圓月之刃    清怪,打王 1個字"威"         5sp
鋼鐵驅體     LV5 傷害減10%,必學la!!!!  5sp                                                               

瞬殺之刃    招牌技,清群怪想當有用呀!!!!5sp
三轉:       
劍術精通     用劍時+暴5%      必學  3p                                 
狼牙           威力強大,zzzxz.......時 連技 5sp                           
瞬閃斬         (前置技能 瞬殺之刃)  連技用  必學 5sp  

聽日整埋連技                                                                       

回復

我去到4x先發現我學錯晒d技~.~
用左1轉箱果幾舊技能還原都還唔到...
螺旋丸 5
音速 5
飛舞 5
殺戮 5
晒左20點sp..
回復 支持 反對

感覺上 有D抄我戈片嘢嘅feel
飛舞之刃 我覺得要學5點 出咗技書 pvp痛 pve線血
鎖一 點1就夠了 你用鎖一主要係想斷人地筋吧 lv150%也不是太痛
魔導 為什麼唔點武神/攻導呢?? 雖然10秒 但係10秒內出完狼牙 再出一閃打王 會唔會痛D呢?
       狂鋒得兩招係魔攻 但係其他都係物理 所以我覺得學武神/攻導
回復 支持 反對

感覺上 有D抄我戈片嘢嘅feel
飛舞之刃 我覺得要學5點 出咗技書 pvp痛 pve線血
鎖一 點1就夠了 你用鎖一主要 ...
乂細dee乂 發表於 12-10-2010 20:44

真多謝您的意見,
你看看就知魔導的威力
回復 支持 反對

長期戰鬥我都唔知道魔契到底加唔加好=](長期用鎖2打王-_-王厚血)

因為70mp35秒,70mp=50mp水+公會技再+8,,,都係鎖2的  7/20的mp,

用果7/20的mp黎出更多招會唔會更好-之類的問題

鎖1其實我覺得係廢技囉=](雖然我有點..)1lv得5秒,斷完   倒地   起身   走人-_-咁就完左
        5lv都係加得2秒--

同埋唔俾跑步姐,    ^>>可以照跑=]    同未日鎖1比真係...唉-_-
回復 支持 反對

可唔可以睇下佢把咩武
4-x加幾
佢冇加魔導都痛到咁 咁用於平民裝身上 這個效果個唔明顯
狂鋒多數都係pvp向 所以用攻導嘅實用性會好過魔導好多
回復 支持 反對

狂鋒的話.

應該是點攻導>魔導

自信武者不太著急

倒不如先點鎖3

待50級後再點滿自信,,

因為鎖3在pvp.副本中也滿好用

我分享一下我的配點吧,,

比較偏向pvp

回復 支持 反對

狂鋒的話.

應該是點攻導>魔導

自信武者不太著急

倒不如先點鎖3

待50級後再點滿自信,,

因為鎖3在pvp.副 ...
●傻lam● 發表於 12-10-2010 22:33

我覺得你呢個點法比較好..
講番樓主個點法,
我覺得7炎爆可以吾使學,因為遲d都吾會用到佢,而且300mp技黎講佢真係..冇咩用
同埋鎖1有得減速,pvp都有用
鎖3我真係吾明點解可以吾學=.=可能你有暗晶,你會覺得鎖3冇用,但係對冇暗晶冇血既人黎講,呢招技幫到佢吾少,,
仲有,攻導點都有用過魔導,冇錯,你條片的確顯示出打王用魔導傷害輸出高d,但係,相信打副本大部分時間打怪都係用普攻吧,所以我始終覺得攻導實用d
回復 支持 反對

真多謝您的意見,
你看看就知魔導的威力
samli19 發表於 2010-10-12 09:10 PM

你用普攻同技能比阿- -
點比阿...普攻100%輸出技能xxx%輸出,點都著數過普攻啦係咪?
回復 支持 反對

看來大家的爭論點都在導言的持續性上面呢
的確,有限的SP點上很難滿足在副本裡無限的可能性,要說的話就只有從[打怪]跟[打王]兩方面講
這個爭議的地方,何不讓[需要去配點的人士]自己決定呢?

我們可以把這些可能性都寫出來,然後讓配點的人自行決定方向
因為任何的配點也是各有利弊,我們把利跟弊的可能性寫出來
不就能把問題解決了嗎?

在坐的各位應該已經配好自己的角色了吧,對於自己的角色有甚麼強項跟弱點應該瞭如指掌吧
如果可以的話,要不要各自分享一下自己的角色?
從實際的配點角度裡解決問題
回復 支持 反對