查看: 19604|回復: 155
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 分享武當小小心得:)可供發問:P 更新了 8月7日

關閉 [複製鏈接]

武當:一個曾經令玩家聞風喪膽的門派
公測時期武當有強大的控制再加上8.9靈氣成長 又有一定血成長  可以話糸無敵  而官方 一次又一次改弱武當  令武當在十大門派的地位下降........
大陸的玩家有一個四石門派排行:武當排行十 最尾無錯係十 可憐一個曾經無敵的門派   點解佢地咁話武當  因為有一些玩家上高石但亂上 例如:防裝四孔 兩粒定力石 兩粒藍寶 兩粒身法  吾好笑 真有此人  你咁上又吾糸盾武又吾攻武 真糸見到命都小兩年 我就系想糸到講講武當石上法   打交方法
( 改廢例子http://club.chinaren.com/1048   冇毒)
~~~~~~~我要分開你地~~~~~~~~~~
上石:武當大約分三種  盾武.靈武.血武   三種3孔基本上法:
攻裝:玄/冰攻  命中 -坑  四孔:玄/冰攻  
防裝:血精 抗 閃   
點解要血精 吾用紅寶?  因為用血精多血過用紅寶  徣浩b一帖一用
http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4041648&highlight  
但血精只FOR 四石下   因五級紅寶+神14%+(暗11%)  會高一百血左右(ps 武當乂翼師兄提供)
       三種分別糸防裝四孔到  :  
  盾武一定用定力石   
   靈武一定用藍寶   
而血武可以用閃.抗.綠寶  個人認為4石下上抗  5石上閃  
原因糸閃要幾千幾千咁加 先有大效果  一千-二千效果不大  五級一粒+493   四級273  三級135  將佢地x12粒 (基本)  五級=5916  四級=3276 三級=1620  咁就見到差別  與其抗佢 好過追果一千-三千三閃    而綠寳 個人不建議因為武當身法成長同天龍 黑e 天山 一比 大家心中有數
            有人會問  血同靈的分別在哪?? 靈武系追求攻擊   而血糸求存 但輸出低 打大交生存機會 五石打交生存率高過盾武
暗器.武魂.鏈: 一孔 血精 二孔 玄/冰攻 三孔 命中  四孔  又有問題  小弟認為 四孔留上齊石先上  因為 你氣低 尚定力  攻低 尚玄/冰攻 瞄眼 藍寶  命中/閃低 尚命中/閃
   ~~~~~~我要分開你地~~~~~~~~~~~     
暗器.武魂.雕文選擇
暗器:一技 玩玄洗玄 玩冰洗冰  玩內攻洗內攻  二技封到就得 真糸要就麻痺(不可解PS:前世今生師兄提供) 三技 盾就 加血同氣上限  靈  加內攻同防  血  以上兩種/身法
武魂:同暗器一技一樣  二技+自命中-人地閃  三技同暗器一技一樣
武魂就用7lv計:玄攻 -玄攻  -玄下限 冰 -冰 雙抗 可用1抗換-冰下限
其實武當上石千變萬化以上只糸基本  仲有幾種: 內功 雙/四修  本人用的玩法最小有  想知就留言問我 有心臟病請勿問
~~~~~~我要分開你地~~~~~~~~~~~
有一樣超超超超重要的東西冇講  潛能同咩石咩玩法:冇石+體  一石 +體同玩盾  二石同三石一樣   三石:+靈 玩靈   四石玩盾  +定  五石 三種都得  但要加身
~~~~~~~~~裝備選擇~~~~~~~~~
防裝要有:閃.體.定.靈.身  (外內防作用不大)
攻裝:內攻.命中.體.身 靈.定
戒符: 氣.玄/冰攻. 命中 身 體 定 靈
而其中有小小問題  就糸 如果你盾武一定要有定力  靈武就靈  血武就身  但命中/閃一定要有    如果有件裝加野好多  但冇體  就隨意一點用吧 如果一齊出現的價錢一定令人.....

評分

參與人數 7樂點 +10 Bravo! +6 收起 理由
5567 + 1 我很贊同
玄奇月 + 1 深入又獨到 不亂吹
desmondyuen1 + 1 支持!
帥鋒xd + 1 支持
dolphin413 + 1 支持

查看全部評分

回復

nice.好帖,頂一下!><
但系我覺得武當吾上石冇咩長處!
回復 支持 反對

nice.好帖,頂一下!><
但系我覺得武當吾上石冇咩長處!
-純粹虛構 發表於 6-8-2011 21:33

小弟以前半3打贏全3ec....
回復 支持 反對

字海,,我終於明武當點上石啦~
回復 支持 反對

字海,,我終於明武當點上石啦~
kya123456 發表於 6-8-2011 21:53

一半都冇
回復 支持 反對

發問:而家武當仲有冇得兩儀如封一齊出?
回復 支持 反對

其實裝既打法就咁黎講都可以話係個個門派都一樣
回復 支持 反對

完美心得
thx
回復 支持 反對

發問:而家武當仲有冇得兩儀如封一齊出?
jjohnson 發表於 6-8-2011 22:08

冇 N年前有 糸BUG來
回復 支持 反對

其實裝既打法就咁黎講都可以話係個個門派都一樣
莫菁兒 發表於 6-8-2011 22:10

冇錯  小弟抽下水
回復 支持 反對