查看: 12898|回復: 288
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[約戰專區] 殭屍模式-模擬ZE 第三次衝擊(完結)

希望入黎玩既會員 記曬d路線(睇/行2-3次就記得)
如果個個都唔識行 個模式係玩唔到....你地諗下.如果你做殭屍唔識行會發生咩問題?
就係唔小心咁兜了路同搵唔到人類守點/攻錯守點位置.希望各位
合作D 企入D 唔好企係個起點出入口 D屍同人會入唔到

唔好以一般殭屍埸心態去玩

咩係唔好以一般殭屍心態玩呀?? 見殭屍馬上打,有高位.bug位就上,追屍黎打咬死唔放,
挑鬥殭屍.怕死 預先上守點最高果個位<-這一類左右就係一般殭屍埸心態

路線影片(賭城風雲,雪地生存,暗巷衝突,決戰哈瓦那,野戰軍營)

4張都好長-你地記唔記到呢??(升級版.此路線會以屍3進行)(ZE的真正形態.精髓)

玩法: (★:最新修改)
1.室長會等待各玩家到達起點先開始
2.完成後.室長會打出開始時間2次(230=2分30秒  312=3分12秒 咁既)殭屍要遲3秒才可行動
3.人類.殭屍必須在地圖路線上行走 到 終點死守至完埸
4.毎張地圖的第一埸係帶路 屍同人可以同一時間一齊行(唔好互打....)

注意守則 (唔係多.係詳細)( ★:最新修改)
1.有人類掛機必定踢
2.行走路線時不可反方向或不跟路線行走
3.遊戲室中有12人才會開埸
4.未到達起點者請狂按c 2(發現敵人)以便室長知道~
5.守點失守.不能逃走
6.殭屍可使用g技
7.人類全程可以利用任何技能同鎗反抗
8.人同屍到了起點唔好周圍走同偷步.等待室長講開始時間
9.唔係管理員既玩家你唔須要開mic  只要守好自己守則就ok了(不聽者-踢)
10.手槍類不能使用雙鎗武器(例如:金紅)
11.兜路,偷步者-踢

12.起點企位超越任何一位管理員者-踢
13. 除管理員外 其他玩家一律踢人要原因(例如: 踢小明 佢咩咩咩<--偷步.故意卡人等)

目標:
人類:路程中回避殭屍的追捕同死守終點
殭屍:以追捕方式 感染所有人類.

你的提議是我的動力(地圖不只一個,發掘其他中....各樂古會員有新路線的話請放上路線圖)
希望樂古會員在守規則情況下享受~

星期四進行(下午2:00)(2011-8-18)
地圖:連續地圖
模式:殭屍2
人數:20
地點:香港01-06
房名:ZE房(樂古)
pw:
遊客,如果您要查看本帖隱藏內容請回復

多數發生既問題:
1.大量玩家唔識路與唔識行都唔跟室長走
2.有人冇睇室長講開始時間就走
3.有人偷步
4.走走下企係到打屍
5.味到開始時間 D人類係咁打屍

測試到既有:
1.12人以上個模式先至好玩.唔係會好悶
2.殭屍要遲5秒才可行動<--太慢 D屍追唔到人 3秒會好D

招募管理員(必須熟悉路線圖and守則.最好有mic)參加者本人會pm你測試
管理員名單:
1.SurvivorEver
2.絕望星拿
3.笨乂小奏
4.南極企鵝一號
5.FoReVeRx絕望銃彈

本人希望大家喜歡and守規則(片中有犯規.不要學.特別是起點企位)

評分

參與人數 2Bravo! +2 收起 理由
企鵝K1A + 1 內容精彩的活動!__!
絕望朗仔 + 1 2點唔得-_-加油吧

查看全部評分

回復

報名@
回復 支持 反對

報名@@
回復 支持 反對

...有機會唔得閒..--  4點就ok--
回復 支持 反對

報名@
回復 支持 反對

可能參加