查看: 3291|回復: 27
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 殭屍義大利巷戰屍三32人街場

其實發E個帖係想講下關於義大利巷戰32人屍3街場
因為近來都在台SER玩, 台SER果邊5個頻, 有3個頻都有32人屍3 italy,而且係4分鐘場的 (晚晚凌晨過後都重有)
好多時玩完之後發覺 ,點解人類係遠端會守得咁好既 ? 守既時候長左WOR, 人類平均守得都ok
因為有瑪莉既關係,而家守遠端要好小心, 但台SER街場既情況係感覺上遠端守得好 , 同港服既街場有好大差別
番到黎港服玩itay32人, 有部份人遠端企得太邊被屍抓中, 同埋都忽略瑪莉天空飛過黎個位, 掛住望前面
但如果同香港識玩的屍團的人玩, 就有台服玩家守得好果種感覺
當然台SER果邊都有被瑪莉偷襲到既時候, 不過我覺得佢地警覺性高D咁解....

對於我淨係打街場既人黎講, 因為香港始終比較PING快, 緊係HK好
但香港街場的質素點解重停留係俾瑪莉玩哂既階段 ??

照計俾人殺得多, 應該會警剔, 唔會再犯同一錯誤.....繼而識應付, 街場既質素都應會有所提高。
但港ser情況唔係, 這點我大不明白, 歡迎大家討論一下

評分

參與人數 1樂點 +8 收起 理由
倉井影 + 8 有討論價值

查看全部評分

回復

d人唔識合作,無計
回復 支持 反對

其實同D人一見到C就射有關,D人吾理D屍有幾近幾遠,一見到就拎機槍亂射,又殺佢吾死.結果就俾人偷襲
回復 支持 反對

香港個邊守得衰通常有以下原因
以下係我玩左咁耐意大利觀察之下所得結果

1.好多傻仔明明企係公寓守,點知一個二個望哂遠端打屍
前線經常如無人之境,我都唔知試過幾多次係直接上去滅團
上去期間係冇人開槍/近戰攔我-.-

2.香港人守公寓不時害遠端
明明遠端既人奮力守好自己前線唔比屍攻入
但係上面公寓班死仔係要搵d槍彈番D屍入去
我試過有一次見有個白痴女英
好地地守緊公寓
見公寓前線空哂,得遠端個邊有屍
就_ _痕走去四彈連發遠端
結果一野彈隻女屍埋遠端人群,遠端頃刻被滅

3.火力經常過份集中前線
成日都忽視左沙拉屍炸跳/瑪莉超跳既位
我又試過有次守遠端,全人類望哂前打前線
我係無聊轉一轉頭,驚見有隻瑪莉超跳上緊黎
馬上半秒反應打走佢,先不至滅團

4.遠端經常性有D煩膠友係都要上箱
成班人迫鬼住哂,開槍視線被阻,
試過有次大約十零個人守遠端
硬係有幾條白痴係度跳黎跳去,係都要人ctrl比佢上
結果阻鬼住哂,咁岩下面有隻女屍屍炸一跳一上一抓
唔使20秒就滅左遠端

唉...老實講香港ser守遠端真係越黎越唔好守
搞到我都傾向守公寓/游擊
btw其實意大利場都算係幾好玩了
如果係倉火/墮2其實堅係有D悶

評分

參與人數 2樂點 +8 Bravo! +1 收起 理由
sealion2 + 1 中肯
倉井影 + 8 內容充實

查看全部評分

回復 支持 反對

可能台灣多這種房,被抓得多就會提高防守技術~
回復 支持 反對

因為港服太多智障雞囉
1.行到出一出咁博屍抓
2.掛住掉槍落地同人換
3.拎把爛廢系刀對住人系到拮拮拮 唔知系到拮乜春
4.膠系廢雞粒卡位 行行下停能左頂住晒
回復 支持 反對

香港通常都係小學雞玩屍啦....
又唔合作既...打災又係咁...
台灣都香港完全唔同囉- -sosad
回復 支持 反對

因為港服太多智障雞囉
1.行到出一出咁博屍抓
2.掛住掉槍落地同人換
3.拎把爛廢系刀對住人系到拮拮拮 唔知 ...
粉皮一塊 發表於 19-1-2013 18:57

(3)真係好正 上次玩屍見到有個拎小刀追住另外一個狂斬 個場景好好笑
回復 支持 反對

我仲試過比人話 做乜望個邊吾打C 笑
回復 支持 反對

雖然玩既系同一隻GAME,但系台服既人無論系技術或合作方面都較港服玩家好
香港玩家呢邊[有米仔]多,用既槍多數較強勁。
但系台服既果邊可能[有米仔]吾算多,但系佢地系合作方面很好~
感覺上仲難破過果d拎曬[SKULL/BG]系列既槍系度守既人~_~
回復 支持 反對