打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] Cafe de Tran連動有感

好似得番DOUBLE IMPACT同埋Riot of Color係未被剷過
六神綱 發表於 2013/3/4 22:59

lv10被剷既機會實在比較低啦

===================================

當中的Evans(難)
聽起來好像跟Jubeat的不同
但在玩過以後我卻較喜歡IIDX的版本了

Leaf~A 發表於 2013/3/4 22:03

那個其實是叫作Evans -Prototype-
當難度是Begineer(也就是你玩的那個)、Normal或者Hyper就會出現
"Prototype"解作「原型」 換言之這個版本其實是Evans本來的樣子

而jubeat那個版本 (或者IIDX Another的那個版本)
據說是「為了弄難一點而把旋律拍子搞到更複雜」的另一版本

還有Pink Rose,其實聽起來好像沒分別
但是玩過了以後令我更喜歡這曲子呢

Leaf~A 發表於 2013/3/4 22:03

因為很有高達感覺的PV吧?
(很久之前有人亂傳Pink Rose是Gundam SEED的某個OP
 怎知道有很多人都相信起來了 包括這個版的另一個版主

==================================

至於自殺問題
在一個版主/消息提供者的立場來說 我是不建議的
始終我還是希望更多人能體驗一下新的東西
始終有更多人的持續支持 才能讓店家賺得更多 就不會輕易撤機
(甚至會更加相信K社?

不過在這數天 若我以一個「心急想開新歌的玩家」的立場來說
對於「應否自殺」這個問題 我就沒有所謂了
萬一真的有人主動自殺 我就省下了等候的時間了
回復 支持 反對

我自從ll5先開始玩
玩到依家先過2級..
進度奇慢
bennyyam0614 發表於 2013/3/5 01:21

你玩得唔多 差唔多啦

===========================

講起上黎 亦都有個剩係玩jubeat既朋友同我講過
到底佢應唔應該去煲IIDX
我對佢既回答係建議唔好 始終唔想害左朋友既銀包同時間
只要去到「識玩」既階段就夠 方便日後d連動活動之類
回復 支持 反對

乜pink rose真係唔係gundam seed既歌黎架咩?!!!!!
另外燒錢方面,的確係連動既可怕之處,同埋係......k社目 ...
enttyes 發表於 2013/3/5 14:32

唔係
呢首真係一首原創曲黎
artist上的"Seiya"也就是指Seiya Murai,
只論jubeat來說,作品包括隅田川、kung-fu mama、Baby Bleep March。

至於你話落選唔落選
果d亦都係「傳聞」既一部份黎
回復 支持 反對

懷疑同恋閃icon有關
下..唔係掛 發表於 2013/3/5 21:07

未必

我諗起我有個同學 好鐘意借我ipad黎玩jubeat plus
(莫講jubeat 佢本身連音樂節拍遊戲都唔玩
不過佢揀歌果陣
「咦 個封面有女人wo 揀呢首先」
回復 支持 反對

二次元女性封面對他沒有興趣(何況O JIYA

不過說起來
真的因為「封面有女人」所以才去玩的 應該為數不多吧

==================================

自上星期三開始不斷煲機煲機煲機(有些日子就一日兩鋪 有些就狂煲
煲到去剛過去的星期日
眼見都快解完了(玩多幾鋪jubeat就全解了)
所以決定禁機一週 休息一下

現在已經是第四日 嗯
自己的廚師等級還是在第4級

難道...不會降嗎?
原來真的會降級
回復 支持 反對

話說我兩日冇打都仲係LV4...果然真係唔會掉吧
六神綱 發表於 2013/3/7 23:34

抱歉我錯了
原來真的會掉

可能是網頁快取之類的關係
我在網上一直看到自己是等級4

不過我昨日玩了鋪jubeat
才發現自己降回第一級了

不過再打多兩三鋪都已經全開了 嗯
回復 支持 反對

喔 抱歉
假如是因為我的情報而令到你真的降低了等級的話
那我真的很抱歉
回復 支持 反對

我都懶左一直冇留意開歌情報帖
不過相信每日keep住打是但一邊Lv應該唔會跌的 ...
Leaf~A 發表於 2013/3/10 00:59

這個確實是真的
回復 支持 反對