打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] ☆☆☆ ''場主'' 既定義 , 你訓醒未? 到底你明未? ☆☆☆

關閉 [複製鏈接]
不過你咁講野好易比人扣分
而事實上 我地玩game 當然係用緊別人的創作,別人的服務
假設自己係製作人 花很多心機創作一隻game出來
但所有人的希望不勞而獲 真係一種很錯的思維
回復 支持 反對

樓主某些意見,已經說了我要說的話

不過問題是有些人真的不遵守規則,如有人開了「禁止M24,禁止M82」,仍然有人故意用這兩種狙擊槍,試問是誰犯規?

或者,我開游擊場(只准用衝鋒槍和霰彈槍),有人竟然敢用機槍和連狙,試問那些人是正確嗎?(上述是真實事件,在抱怨帖裡已經有這這個帖子)

當然有些人什麼時候都罵對方用狗槍,這種人真的要受到教訓

不過港幣玩家不代表可以無視場名,同樣無錢不代表可以站在道德高地歧視港幣玩家
還有我沒有聽聞有人開禁槍房,而被鎖帳號,我記得遊戲合約也沒有類似的規則,請樓主想清楚才發文
回復 支持 反對

其實9槍定義係咩?..容易殺到人既槍就叫9槍?
回復 支持 反對

敬祝大家遊戲愉快!

Have a good GAME!!

《CSO絕對武力》營運團隊敬上 (給消費者的說話)

我見到呢D字笑咗你係死黑橘嘅人?
回復 支持 反對

唔同人對所謂"9槍"有唔同睇法ge...
不過你講到D人唔買點挽game係罪過咁
回復 支持 反對

再舉多個例
係街場唔係話所有點槍都係9槍
D人禁依樣禁個樣係個D野破壞緊平衡
我見過雷豹、黑天使、3連射、炎殺都會被叫做9槍
玩屍3水路禁雷比
守點場禁瑪莉呀婆

而某D動作,好似滾輪跪、1p1唔出刀、屍場切槍等等
都會被禁
唔係因為D動作其他人做唔到
而係依D野破壞緊平衡

唔好以為D人禁依樣禁個樣係眼紅人
依D人係為緊隊友同敵方著想
回復 支持 反對

再舉多個例
係街場唔係話所有點槍都係9槍
D人禁依樣禁個樣係個D野破壞緊平衡
我見過雷豹、黑天使、3連射、 ...
kelvinchm 發表於 27-3-2013 17:29

如果樓主開個C2埸,咩都唔禁(32人),到你做C個仔,成30幾個人圍住你係咁打,比你都火啦?
   所以C2埸1P1之所以會定出來就係咁
回復 支持 反對

回復 1# avanialty

縱使你講得有道理...
但係由於你用粗俗語言...
所以我送上反對!
回復 支持 反對

又或者可以咁講,你入去挽之前,你睇埸名,係對該遊戲室既一份尊重,尊重個室長,尊重入面守緊規則既人,令到大家都可以挽得開心~
回復 支持 反對

對於我黎講  禁槍就好似玩"選擇難度"一樣
例如地獄  困難  普通   容易  天堂
有人可以用低級裝備打嬴最高難度既敵人
但有人用最強既裝備都打唔嬴最容易既敵人
你有咩技術\裝備就去挑戰適合自己既難度   
邊個會想被人屈機?    大部人都想屈人地機啦

我唔會阻止場主去"選擇難度"   最多咪唔入去同佢玩
但我最討厭人亂入場   強行改變場主所"選擇難度"     你當自己係邊個
(一輸就立即改"難度"場主一樣咁討厭)
回復 支持 反對