打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 我想問邊個人CSO用左“alexhang”呢個名?你唔俾我賣俾我到OK

關閉 [複製鏈接]
但係唔好忘記...
今次挑起事端嘅係版主...
血映雪 發表於 27-4-2013 11:33

認真 我真係覺得今次罵戰源頭唔會係你

版主應該首先遵守版規,注意自己既言行

更加唔應該出言傷害或侮辱他人所要既野

呢D主觀既野就算佢覺得幾樣衰都好我唔覺得佢需要系公眾地方仲要係一個

充滿心智未成熟既小孩既論壇上講出接近粗言穢語既說話

他人喜歡咪由佢咁做,身為版主應該以身作則唔應該帶頭引起D不必要既罵戰。
回復 支持 反對

回復 68# 血映雪

sorry...
我會認為, 挑起事端係妳。
人地都係講左一句, 串下講下人地姐。
我認為串下都唔俾, 真係好文字獄。
人地都未出聲, 你就多管閒事地插入來, 不斷鬧和批評。
妳串返人地都ok, 但唔係咁樣鬧人囉。
反省一下吧。
回復 支持 反對

回復 71# 我的樓下xD

不好意思, 心智成不成熟, 跟粗言穢語既說話, 是毫無關係的。
請搞清楚。

btw, 而家係無版規 規定唔可以串人。
sorry。請睇清楚版規才說吧。
只要有限度自我控制, 而且不是刻意出言人身攻擊他人
只是大家講下笑, 出於善意
這是完全可以接受。

只是這樣一句seven, 叫做傷害/人身攻擊
這是並不合理。
拿,但係你話粗言穢語,要扣分,就合理。
呢度只係一個網絡論壇!
呢個只係一個討論區, 好自由架。
駛唔駛咁文字獄, 咁多局限?

我唔想搞到好似樂古 巨商版咁樣!
咁多限制, 最後只會惹來更多不滿!
回復 支持 反對

比在係我,咁seven既名唔要都罷。

你食左屎?你口咁臭嘅。

咁你個遊戲名係乜?

等我睇下你有幾Seven

我中意呢個名有錯?

做版主做到你咁

鴻-   <---你幾時返來?管下班D_g版主?

做版主到講“接近粗言”

評分

參與人數 1樂點 -10 收起 理由
倉井影 -10 粗言穢語

查看全部評分

回復 支持 反對

回復  172494917

又老屈我係外掛,有無證據先?
池塘有鴛鴦 發表於 27-4-2013 00:53

下 呢個話題已經眾所周知 差在未全球化
回復 支持 反對

回復  倉井影
sorry...
我會認為, 挑起事端係妳。

人地都係講左一句, 串下講下人地姐。
我認為串下都 ...
倉井影 發表於 27-4-2013 12:58

版主幫版主講嘢?

咁你都講得出來

做版主乜唔係睇住D人?
回復 支持 反對

回復  我的樓下xD

不好意思, 心智成不成熟, 跟粗言穢語既說話, 是毫無關係的。
請搞清楚。

btw, 而家係 ...
倉井影 發表於 27-4-2013 13:07

我想問為何會毫無關係?

如果在一個充滿小孩子既論壇上粗口橫飛的話,我想請問會做成一個咩現象?請自己思考一下

身為版主在一個請求協助既帖度以接近粗言穢語既語言『走法律罅』來侮辱別人所希望要既名字,

這就係你所講有限度自我控制?抱歉,我並不覺得。

你認為這行為是可取的嗎?根據樓主看見版主此留言的反應我並不覺得

此句留言只是善意的玩笑,甚至連樓主都不能接受,你為何可以講出此句話?

如果身為版主說出這些話語而還被其他會員、版主包庇著,以後每個會員們都跟住版主

此不當既行為黎回复樓主,你認為此行為對於整個CSO版會恰當嗎?

你說出這裡只是一個討論區,只是一個網絡論壇,有很大的自由性

難道討論區就不需要規則嗎?如果是這樣的話那要你們這些版主來做什麼呢?

我平日也看見版主 superchanouo 盡忠職守,每個帖子每個留言只要一犯規就立刻採取行動,

這樣的行為我是非常尊敬的,但這次的說話時由superchanouo 說出我真的有點震驚,

而且竟然會有其他版主認為他的行為是正確的,令我感到樂古的質素真的會越來越下降

論壇、討論區是給大家來理性討論,並不是發帖子讓其他人用粗言穢語來侮辱

這並不是文字限制的問題,是版主自己需以身作則的問題,我認為如果連版主自己都會犯錯的話

那會員們也相當不會跟隨版規並作出煽風點火的行為,難道你想此版會成為香港某高字頭的討論區

一樣,以粗口成為特色嗎?請自己思考一下再想想是否要包庇版主的行為。

評分

參與人數 3Bravo! +3 收起 理由
ZoMble乂幻月 + 1 原創內容
HC_Leung + 1 我很贊同
172494917 + 1 認同+1

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 74# 172494917

拿,
根據樓上事例既參考,我都係照做,扣分ja
閣下請冷靜點
回復 支持 反對

回復 77# 我的樓下xD

都係那句〜
呢度係俾會員自由討論。
就我自己立場,我亦唔覺得那一句係人攻擊/侮辱。
只要唔過份,唔犯版規,唔粗言穢語,唔人身攻擊,咁就可以了。
咁多限制,咁同中國共產黨有咩分別呢〜
你話係咪?
回復 支持 反對

回復  我的樓下xD

都係那句〜
呢度係俾會員自由討論。
就我自己立場,我亦唔覺得那一句係人生攻擊/ ...
倉井影 發表於 27-4-2013 13:32

請不要忽略我整篇文章而針對某點加以評論。你所問的問題我已經解釋了
回復 支持 反對