打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 去邊度可以舉報bug

既然官方知道有延遲既刀 ( 例如: 斧 )有bug  咁點解會再出多把關刀 ?
同埋點解只針對斧? 一刀 雙刃都有延遲架 都可以切槍架 又唔見人去舉報?
因為少人用? 低傷? 殺唔到人? 殺得唔多?
根本就系比人殺左輸唔起就借d依去舉報
回復 支持 反對

官網有,最好拍埋片
回復 支持 反對

既然官方知道有延遲既刀 ( 例如: 斧 )有bug  咁點解會再出多把關刀 ?
同埋點解只針對斧? 一刀 雙刃都有延遲 ...
粉皮一塊 發表於 12-5-2013 22:54

我同樣有檢舉,係咪次次檢舉都開個帖來討論?
係咪次次官方有D bug出現左又出現就可以名正言順地用?
回復 支持 反對

咁外掛係一定程度來講都係為左保命
所以就可以用?
kelvinchm 發表於 12-5-2013 22:42

咁你外掛gm會封 斧bug一直唔封 所以我覺得無咩問題
回復 支持 反對

咁你外掛gm會封 斧bug一直唔封 所以我覺得無咩問題
Cavalier 發表於 12-5-2013 23:17

同女人發生非法行為會俾人捉,講不雅用語就唔俾人捉,所以就無問題?
偷人地一舊金會俾人拉,偷人地一支針就唔會,所以就無問題?
從結果而言,用外掛當然係會被封,切槍就一直(好少)被封
但其實前後兩者都係錯
只睇結果唔睇事情的性質係本未倒置
而且是即是、不是即不是
只因為切槍唔會被封就認為無問題其實係是非不分
回復 支持 反對

同埋點解只針對斧? 一刀 雙刃都有延遲 ...
粉皮一塊 發表於 12-5-2013 22:54

邊個話一刀 雙刀有切槍bug??
雙刀係第二次更新就以經fix左喇!
一個精準bug爆一下萬四血你都認為無問題?
如果官方fix左切槍bug你跟本就乜都唔係!
回復 支持 反對

賣隊友的確係卑鄙行為 但其實你有無諗過一些概念原本就係錯?
因為屍3根本就無隊友呢樣野 表面上分為藍紅 ...
Charlie1012 發表於 12-5-2013 20:00

將違法行為合理化你又認為你好有技術??
就算我未同你玩過你拎d咁既論點出黎我都踢你喇!
回復 支持 反對

邊個話一刀 雙刀有切槍bug??
雙刀係第二次更新就以經fix左喇!
一個精準bug爆一下萬四血你都認為無問題 ...
alex159478236 發表於 13-5-2013 03:21

雙刀係無 不過鎚都有
同埋精準斧打屍王既話只有2000-3000左右 背刺可以1萬以上

咁我問你 雷比狗上半身無視子彈係bug  2個人頂頭穿牆入密道又係bug
又唔見有人會舉報?  
雷比狗bug到成個上半身唔中彈 你一直爆唔到佢頭   
佢一個g技甩槍又定身   就算你好似高手咁用銀刀刀到佢死 又點? 轉頭咪又復活
咁我覺得對人類玩家好唔公平 點解佢可以無視子彈又唔需要付上任何代價?

bug上密道就更過份 首先如果一個人用精準斧 你可以避開你可以係佢落刀前殺佢 你唔需要以牙還牙
但係bug上密道呢? 你就一定要自己都bug埋上去先殺到佢
咁到時條友逼我用bug先殺到佢啵 我咪好很驚封ac 咁點?
我好驚封ac 驚到唔敢bug位 所以企定定企4分鐘 等完場 之後求佢唔好再bug 係咪咁?

將違法行為合理化你又認為你好有技術??
就算我未同你玩過你拎d咁既論點出黎我都踢你喇! ...
alex159478236 發表於 13-5-2013 03:24

的確我本身係認為精準斧沒有破壞到平衡性
如果我做屍的話 我比人爆左頭 我都唔會有咩怨言
因為通常做屍比人爆頭 都係自己犯錯多
或者本身做人既時候就因為犯錯已被輕易抓到
各種都係要怪自己 唔應該怪人
其實簡單黎講 就係我地其實覺得做屍殺人同做人殺屍相比
做屍係容易得多 多數都會佔到優勢
什麼隼雷龍炮電鋸精準斧 我做屍都唔會怕
相反我有時入左一d禁精準既場
結果都係屍一直嬴 場場都係屍嬴,人類一場都無嬴過
你唔認為咁好無意義咩?
回復 支持 反對

其實 bug應該係原廠既問題 之前csol都有 但被改了 在香港 一切都是G M 黑局的錯
回復 支持 反對

賣隊友依個觀點我倒係支持
但精準斧就反對
斧的延遲本身就係bug
本身就係唔岩的事,而作為玩家係有義務去遵守遊戲合約
亦有責任協助維持遊戲品質

見人玩精準斧所以檢舉人/踢人係履行一般玩家的責任
係光明正大的行為

玩精準斧都唔見得好有品
為左自己利益而用bug
仲要講到人地輸唔起咁
其實又咪係俾自己卑鄙的藉口一個
kelvinchm 發表於 12-5-2013 22:48

你以前有無玩過惡夢工廠?
我諗大家都記得 果陣係可以用保羅飛上工廠 亦可以直接bug到終點
現在前者bug已經封左 但係我玩果陣就好多人都用過
用bug係錯 無論係善意惡意有心或無心
而用過呢個bug既人 佢地全部都有被封ac既理由
加上 佢地都係為左個人利益而用bug
但點解 無咩人會反對呢個bug?
因為對佢地有好處 因為有左呢個bug 打boss就會輕鬆好多
而且受害者只係一隻npc 係無生命既物體
但係對無用bug既玩家呢? 唔洗計都會知道
唔用bug既玩家效率就一定會低好多
但點解大部份人只係針對斧頭bug?
咁就要問下自己良心 到底係為左公義定係私心
因為少少事就想人永封ac既人學人講良心  或者佢地大過少少就會覺得自己好幼稚
回復 支持 反對