打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 去邊度可以舉報bug

唔覺,乜bug都會有人檢舉咖啦
邊個話團災bug、雙刀/電鋸女角擴大bug、bug天、bug門、錄影bug無人檢舉 ...
kelvinchm 發表於 12-5-2013 22:41

加多一個雷比BUG
回復 支持 反對

其實 bug應該係原廠既問題 之前csol都有 但被改了 在香港 一切都是G M 黑局的錯 ...
w98f496d 發表於 13-5-2013 04:20

又唔係橘子錯哂ge,我估如果原廠nexon唔改的話橘子都唔敢改,始終係原廠話哂事
回復 支持 反對

你以前有無玩過惡夢工廠?
我諗大家都記得 果陣係可以用保羅飛上工廠 亦可以直接bug到終點
現在前者bug ...
Charlie1012 發表於 13-5-2013 06:26

當然有錯,只係玩家會因為自己利益而輕視錯誤
更何況對方係npc,用bug又唔會引起玩家之間的利益衝突(當然亦會有人檢舉,不過少之有少)
而且精準斧的受害者係一般玩家,玩家之間利益上發生衝突的話肯定會有一方不服
從而令玩家藉其他權力來維護自己利益
所以會有好多檢舉案例

不過,亦唔可以話因為其他bug都無人檢舉,D人只係針對精準斧
而認為用精準斧無錯,錯係錯在其他玩家不服
回復 支持 反對

當然有錯,只係玩家會因為自己利益而輕視錯誤
更何況對方係npc,用bug又唔會引起玩家之間的利益衝突 ...
kelvinchm 發表於 13-5-2013 07:48

最錯根本係原廠
就算比你檢舉完 真係封左ac又點? 根本係治標唔治本
而且人地可能只係係一局殺左你一次 你係咪憎到人要對方被永封先高興?
見到人比人封ac真係會好高興咩 我自己就唔怕封
不過既然我地都接受左雷比狗bug 頂頭bug  斧頭bug都係一樣
好多人玩bug 好多人會玩自己從來唔玩既bug
但點解人地接受到 因為人地有接納同自己唔同類型既胸襟
比起電鋸,龍炮 人地用精準有心要殺你 根本係一件好容易既事
死左咪下一局再黎 比佢賣過一次 下一次咪逼自己學識防範
點解一定要人被封ac先安樂?
回復 支持 反對

最錯根本係原廠
就算比你檢舉完 真係封左ac又點? 根本係治標唔治本
而且人地可能只係係一局殺左你一次 你 ...
Charlie1012 發表於 13-5-2013 12:16

唔小心殺得個一兩下我會檢舉?
我開個錄影,就算內建都會lag
你估我真係場場入去即開錄影咩
我錄就當然錄個D bug完又bug個D啦

個人有心用得的我就用心去錄影佢
反正依D人被封AC又係自己拎來的
尤其某個警區團個D人

一兩次錯我可以有容忍的胸襟
錯完再錯就唔洗同情
反正用得bug都預左俾人封AC
咁我就幫佢一把

講真個句,見到人地乜神槍都齊,但又係都玩精準斧
幫依種人去封佢地AC真係好過癮下咖
回復 支持 反對

雙刀係無 不過鎚都有
同埋精準斧打屍王既話只有2000-3000左右 背刺可以1萬以上

咁我問你 雷比狗上半身無 ...
Charlie1012 發表於 13-5-2013 04:07

雷比bug我都絕對會檢舉
所以我地團場會禁2雷 精準
有人一用即踢唔洗解釋
回復 支持 反對

唔小心殺得個一兩下我會檢舉?
我開個錄影,就算內建都會lag
你估我真係場場入去即開錄影咩
我錄就當 ...
kelvinchm 發表於 13-5-2013 14:01

絕對同意你講法 濫用遊戲漏洞自以為高手又串串貢既人絕對需要接受制裁!
回復 支持 反對

樓上有幾個人好像發動大筆戰,你可以筆戰,不過請小心用詞

說完廢話,關於BUG的問題

基本上不論在現實或遊戲,BUG是無處不在

所謂的雷比亞BUG,應該是模組問題(不過N社仍然不處理,有些奇怪)

樓上有人說所謂的壘人BUG,早在CS1.6已經存在,我想有機會是原創者在設計上所遺留的漏洞

我看完樓上某些人的說法,大概分成兩個派系:一方是反對使用BUG的玩家,而另一方是認為原廠的錯誤

首先我不認同某人說既然我地都接受左雷比狗bug 頂頭bug  斧頭bug都係一樣

其實由精準登場,已經有巴哈人討論這種問題,結論是無人能得出一個合適的答案

即是說從來是沒有大部分玩家是認同BUG(大部分玩家指香港,中國及台灣玩家),請問說這句話的人有什麼證據來證明這句說話是有事實根據?

其次所謂的「不小心切槍」根本是荒謬,因為在切槍前需要按Q或按數字鍵,請問如何不小心?

有人說我們針對戰斧BUG,為什麼不針對其他BUG?因為少少事就想人永封ac既人學人講良心  或者佢地大過少少就會覺得自己好幼稚

如果你說我們想別人永久封ac就是幼稚,那麼用BUG算不算?

還有部分BUG,已經更改了,但是戰斧BUG仍然存在

那些人要用BUG,我無話可說,不過要有帳號被鎖的覺悟

你可以不認同橘子或N社,可惜的是N社是原廠,橘子是代理商

請留意N社擁有最終的決定權,而且橘子曾經鎖了不少使用精準斧的人

你犯了橘子所訂下的規則,就要受到應有的懲罰

我無權說用BUG的人是可惡,不過不少遊戲是因嚴重的BUG或外掛而消失,請問你想CSO步上它們的後塵?

如果你覺得這些規則是無理的,或許離開CSO是你的好選擇
回復 支持 反對

同女人發生非法行為會俾人捉,講不雅用語就唔俾人捉,所以就無問題?
偷人地一舊金會俾人拉,偷人地一 ...
kelvinchm 發表於 12-5-2013 23:27

外掛一直俾人公認為破壞遊戲平衡和公平性 相比起外掛,電鋸BUG等 我唔覺精準BUG有幾破壞遊戲秩序 即使你開精準BUG都唔係萬能,; 外掛(如加速),當你遇見時,你可能根本無時間思考便被秒殺 ; 至於電鋸BUG,人地一直攻擊你卻毫無損傷,眼白白看著敵人近距離把你送到觀戰,可是精準BUG呢?如果你是彊屍,他用精準BUG你一樣可以抓到他,不像前2者既無時間同無法攻擊,而且在7-8成既情況下,開精準BUG既人都係面臨變屍仔既危機,才為求自保,有唔係你死,就係我亡既心態。所以我覺得精準BUG不是你所講既咁嚴重。
斧頭出左約有2年,其BUG一直仲係到,而外掛就一直被封。我想問會唔會連客服都唔重視呢個問題,間接將其合法化呢?
另外,你話精準BUG既本質同樣係錯,我想問錯在哪?

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
災人 + 1 我很贊同

查看全部評分

回復 支持 反對

將違法行為合理化你又認為你好有技術??
就算我未同你玩過你拎d咁既論點出黎我都踢你喇! ...
alex159478236 發表於 13-5-2013 03:24

郁d就踢 單憑呢句我更加睇唔出你有咩技術
回復 支持 反對