查看: 9589|回復: 55
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[遊戲討論] 忘記身份證而升級beanfun流程(非官方)

此貼唔系黑橘整嘅,資料都唔系黑橘提供,而系本人今日到黑橘公司撞左3次板而得出嘅心血
需要資料;自己身份證,2張升級嘅AC用過嘅GASH卡或I-gash點數收據(實體),必要系2個禮拜前嘅,幾多年前唔緊要,準備個電郵地址,GASH會員個帳號以及PW
未有身份證嘅小學雞們,幫唔9到你
去到黑橘公司;
九龍紅磡鶴園街13號 康力投資大廈5樓507室,具體D就系紅磡廣場後面.(如圖)
因為手機冇電,所以影得一張-.-凸,但正常人穩到個大門都識穩到間公司ga la
可以話你知,你有身份證同2張點數,系100%升到beanfun,唔使身份證ID,本人嘅身份證系亂填嘅都升級到.
升級系免費嘅,到最後仲送個日曆你-.-
有打錯字唔好笑我><(宜家打唔到粗口?)
當你去到佢個公司到實會嚇一跳,我敢保證個樣你系完全現象唔到
入面只有一度職員專用嘅門,一張凳,一個簡陋嘅服務臺就冇曬-.-............入面頂隆企3條友
震驚完可以按鐘仔(近服務臺果個,按右下角黃黃地色果粒.)
按完之後就會有把靚聲問你做乜,你答佢升級beanfun就OK。(把靚聲系一個肥婆來)
等到佢出來後你就自動波被D資料佢喇.(漏左話被大家知系要準備個電郵地址)
跟著佢就擰你身份證影印,之後再被兩張表你,第一張基本上系要填曬.
填完第一張就會收你份表,擰翻入去(應該系check翻你亂打嘅身份證ID)
當佢翻入去果陣你就要填第二份(填上半部分就OK)
當佢出翻來就填http://hk.beanfun.com/GashUpGrade/step1.aspx.(身份證部分佢幫你填)
最後升級完成,你再也不是GASH會員,而系beanfun會員.以後入點,改PW,都系響beanfun

本帖子中包含更多資源

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?註冊

x

評分

參與人數 7樂點 +260 Bravo! +8 收起 理由
mickeymayu + 1 好有心去幫我地搵解決方法
abill04064 + 3 熱心協助
馬倫 + 10 + 1 有用!詳盡解說,私人比多10樂點你 ...
v1w1 + 1 多謝樓主的講解
ben27649227 + 1 資料詳細

查看全部評分

回復

一定要實體?得號碼冇igash唔得?
回復 支持 反對

一定要實體?得號碼冇igash唔得?

好難講呀

死黑橘見你冇買過點數可能唔幫你升^^

以上係個人意見

我估不過唔知道會唔會唔幫你升^^
回復 支持 反對

回復 2# ben27649227

要張收據,有序號冇實體唔得
回復 支持 反對

咁喺大圍點先去到?
回復 支持 反對

回復 1# F└┘CK

樓主可否將升級beanfun的方法再詳細講一講?
詳細些, 可以獲得更多樂點啊~
回復 支持 反對

唔該哂
我兩星期後先去
資料好有用

(因為帳號問題迫到我買人生第二次點數)
回復 支持 反對

回復 5# ben27649227

當然係港鐵東鐵綫去紅磡
回復 支持 反對

回復 5# ben27649227

搭東鐵線到紅磡,出閘就見到一個巴士總站,再搭11K/21號到家維村(開始5分鐘島到達),之後再行前小小就見到紅磡廣場,唔識可以問人.(星期1-6去最好喇.星期日同公眾假期要預約)
回復 支持 反對

唔該
回復 支持 反對