查看: 59034|回復: 74
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他情報] SD2 糞game情報站 (yeah!終於結業了)

坐等sd2開港服~不過如果想早一步變sd2老手,就要偷玩其它服了,就好似以前sd1咁...一開波我仲做緊新手已經有一堆老練的傢伙在虐人.....

懶人包-SD1的技術基本上SD2都有,如收槍,甩刀,瞬狙,MCA...-地圖大了3-4倍-有8v8, 未來可能整16v16/32v32-有 ...
billson 發表於 22-1-2016 07:56

話說樓主用GGO哥段片打比喻唔係幾適合,應該用亞斯蘭開渣古黎做比喻
回復 支持 反對

回復 8# billson
亞斯蘭開渣古無論睇幾次都咁型XD
以前渣古勇士我都比較中意用斬擊型有鐵壁哥部,又耐玩,3武又好用

渣古2都幾好用,都係射格雙用,火箭有濺射

but so sad...已成過去,唔知sd2出既渣渣會係點...

不過見佢出左裸強,應該D有需要分機既都會分

seed三渣有望重現==+
回復 支持 反對

要睇動作0:27-1:04

昵段片真係好吸引人玩,BGM又正,=3=

0:38隻黑兔好型><  

0:55 EXIA係拍片角度吧...不是閃槍

0:57之後有四格分散人注意力

其實只有RX78係度貌似演示緊補槍,但沒MCA

其它三格都係食花生同挨打=-="

搵韓服d GM拍片唔掂水...好心佢請槍手幫拍啦........

不過我都相信SD1好多野可以套番落SD2度玩

仲係慢慢等HKser開啦    {:15_752:}

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
hk火仔 + 1   

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 20# hk火仔
因為兩隻game都曾經有玩

你咪又一樣...兩邊都見到你=.=
精確d黎講cso我都同你一樣有玩

不過宜家有d忙全部都唔玩住~

得閒上下nakuz咁
回復 支持 反對

希望sd2快d有港台ser   港巨真係玩唔耐
hk火仔 發表於 6-3-2016 19:40

冇錯,以前老橘時代係因為唔入都入左坑
+
對個ac有感情
+
有d老團友係度一齊玩先費事無啦啦退

宜家新港巨代理依舊爛,堅決唔再跳坑

費事到時又唔知咩原因執左就冇癮啦

唉,事隔3年真係有d想玩番sdo

因為sdo係我第一隻玩既online,斷斷續續都玩左4年

有d想重拾當年既激情~見到sd2有pvp心都定d

有好多細節,原廠應該會再慢慢執,只期望hkser快d有開服消息

小趙吹水貼話hkser有望,但冇再補充.....
回復 支持 反對

B叔返來了,我很激動!

漫貓Exia視頻, 新map,新機體,開始有SD1的感覺

宣傳片

懶人包-SD1的技 ...
billson 發表於 22-1-2016 07:56

睇完b叔段片,感覺同sd1真係冇乜分別

或者咁講,同以前睇到既精彩對戰冇乜分別

至少以我技術水平睇唔出有分別=.="

收刀,閃槍,二段升,必殺技,等等應有都有

動作都好流暢
回復 支持 反對

睇到b叔空捉mca係sdne都使用自如~果然sd1神手到sd2仍然係神手

韓服一氣出15部就估到多半係雜碎機,開服初期出左佢都好d

驚到到後期會好似sd1咁淨出a/s機
回復 支持 反對

billson 發表於 2-4-2016 04:29
根據準確消息,HK ser 6月31日開服

迪士尼

我該相信甚麼

無法想像

估且當佢係真啦...631昵個日子都幾合理

岩岩放暑假開服係吸金既大好時機
回復 支持 反對

Q赤武Q 發表於 17-4-2016 07:22
出佐神高~武裝測試視頻

5:40  17連擊!?

藍隊完全被虐....

話說片中G高達經典BGM係後期加工定係SDNE本身BGM黎?

如果係SDNE本身BGM就正,好似機戰咁,用唔同機配番唔同BGM

BGM配埋所屬哥個機真係好有feel,唔似sd1咁搞到人地唔想開聲玩
回復 支持 反對

Q赤武Q 發表於 29-4-2016 01:38
呢次更新出了 新自定義 ,玫瑰高達,美國之星高達,東京地圖
而且由SD神高達online 轉佐做SD食人魔online ...

我覺得神高達定義武器加多個火神炮會好D =.=
回復 支持 反對