收起左側

破解百慕達之謎

I have a qusetion, concave lens = 凹面鏡? 但係concave lens 係diverge 架喎,點聚焦呀?[[m94]] ,請指教![[m40]]
回復 支持 反對

原帖由 [S]Anakin 於 26-9-2008 23:15 發表
I have a qusetion, concave lens = 凹面鏡? 但係concave lens 係diverge 架喎,點聚焦呀?[[m94]] ,請指教![[m40]]

冇錯凹面鏡係會將光線diverge  但前提係d光線穿過塊鏡
如果光線起凹面度反射  d光就會聚焦起水面之上
就好似d接受訊息ge機器咁  一隻碟形伸延一粒珠出黎果舊

但點解有一直有個咁ge旋渦= =
個金字塔點保持一直吸咁多水ge狀態= =

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
守衛~朗 + 3 意見詳細

查看全部評分

回復 支持 反對

我話係個大漩渦整到個黑洞出泥= =
回復 支持 反對

真係有D咩超高溫?????????
回復 支持 反對

依文章這說海面上就是高溫,就是海上有危險吧= =
那麼海底呢?海底就不是很安全,安全的話為什麼沒有潛艇去調查真相??
為什麼會有那裡海底是外星人基地的說法?

評分

守衛~朗 + 3 意見具意思

查看全部評分

回復 支持 反對

甘型仔既果到= =
整到萬幾度???
但上面d人話搵到殘骸
甘姐係個破解法都有少少問題
回復 支持 反對

其實...我覺得點講都得..
首先 樓主話果到有成萬幾度~
噤其他人回應果啲假設就唔成立
因為如果真係有萬幾度好似2樓同8樓ja人講ja野就唔成立
但係如果2樓同8樓講ja係真
噤樣樓主話有萬幾度噤高
就冇咩可能啦~
最後一句:如果冇真真確確去睇過....我諗做咩實驗都係冇用....所以如果真係想知答案就一定要去一次啦

評分

守衛~朗 + 3 詳細

查看全部評分

回復 支持 反對

呢D都系得個講字,我覺得有埋片睇會好好多!
回復 支持 反對

太陽表面溫度只係6000+ ...去到太陽唔止1光年ge地方...都已經俾溶左...咁我想問啦
佢點可以上到1m度呢....咁佢附近ge地方就一地會無水啦...?因為會1秒鐘之內蒸左....
唔同佢附近一光年會俾蒸發左?咁咪即係成個地球ge水會俾蒸發?
上面有人話地球ge水係會循環..但係接近1m度..就連所有氣體連灰都無..水都係有限的..?
呢一個點..可唔可以解釋下呢..?
(可能會有d錯...肯請各位大大請交一下)[[yoyo_090]]

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
守衛~朗 + 4 詳細

查看全部評分

回復 支持 反對

之前有人話
美國有五架戰鬥機飛左入去
之係就係雷達消失
其中只有四架出到去
有一架真係消失
回復 支持 反對