打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] ::: 電腦及遊戲系統問題討論區 (+2)

有冇其他圖ar同資料ar- -
回復 支持 反對

原帖由 錯。愛 於 2008-9-20 11:39 發表
安左楓之谷之後 .. 禁個程式 load左一陣之後就冇反應 .
有人叫我安dx10 但我張顯示卡吾支援 . 得256 .
公司名係nvidia 型號係geforce6600
有冇人知點解  ..

更新顯示卡試試`
1樓有講`
回復 支持 反對

更新左都唔得- -+
可能真係唔洗玩囧
算啦我唔玩啦- -

回復 支持 反對

回復 174# 的帖子

都話我吾係好明點樣更新 ..
我禁左入去我間顯示卡公司只不過係個官網泥 ..
全部英文 又吾知禁邊 .. 如果係既話我一早試左啦..
回復 支持 反對

原帖由 錯。愛 於 2008-9-22 21:48 發表
都話我吾係好明點樣更新 ..
我禁左入去我間顯示卡公司只不過係個官網泥 ..
全部英文 又吾知禁邊 .. 如果係既話我一早試左啦..

有得轉中文..
禁下載驅動程式`
http://www.nvidia.com.tw/Download/index.aspx?lang=tw
回復 支持 反對

"Not Optimum Mode Recommended Mode:1440x900  60HZ"
彈左出黎[[bao_29]] 我用埋螢幕設定驅動程式~玩到~但係照旦樣野出黎~
個mon係唔係神左定顯示卡唔支援--"?[[bao_29]] [[bao_29]] 幫下我[[bao_27]]
回復 支持 反對

回復 177# 的帖子

咁產品系列我應該簡乜?
回復 支持 反對

原帖由 【烈火鎮魂曲】 於 2008-9-23 22:02 發表
"Not Optimum Mode Recommended Mode:1440x900  60HZ"
彈左出黎[] 我用埋螢幕設定驅動程式~玩到~但係照旦樣野出黎~
個mon係唔係神左定顯示卡唔支援--"?[] [] 幫下我[]

試更新顯示卡.

原帖由 錯。愛 於 2008-9-23 23:43 發表
咁產品系列我應該簡乜?

我點知妳張顯示卡咩型號-,-

如何查看自己的顯示卡是什麼廠商和型號方法 :
先在桌面左下方按 "開始" → 執行 → 輸入 dxdiag , 之後按確定 . 看下圖的藍色字 , 呢個就係你電腦用緊既顯示卡廠商名稱和型號喇 !
( 補充說明 : 如果查到自己顯示卡型號係 intel 或 S3 或 SIS 之類的 , 呢D通常係內置顯示卡即是主機板有埋顯示卡功能 , 而內置顯示卡係好少有更新驅動程式給下載的 , 而且呢種程式係要去番你地既主機板廠商網站下載最新主機板程式或到以下的顯示卡官方網站查看 ! )
回復 支持 反對

更新驅動程式搵唔到更新軟體[[bao_29]] 咁點算.....
回復 支持 反對

回復 180# 的帖子

型號係呢個 但佢果到冇得簡 geforce6600

回復 支持 反對