打印 上一主題 下一主題
收起左側

[抱怨專區] 開發原意系米吾想比人玩?

關閉 [複製鏈接]
返拳館練拳…希望返來有得玩…
最驚一出去就開放…
回復 支持 反對

14# nikki38

我當然有玩過陸版先咁講野喇-3-
你叫我唔好彈人…我的確無彈人…我係講「似乎」

不過「似乎」你個簽名檔似彈人多過我…
jslun 發表於 9-6-2009 13:40

我唔係"彈"GC, 只係覺得"又"浪費一隻好GAME

我再不滿,都係直接刪除遊戲,我去玩泰版,玩美版

就係唔玩港版,消費者是有權選擇的吧?

又要"鬧",又要玩,算係咩態度?

人地生出"哩"比你地鬧? 一隻"收費"GAME係比你"免費"玩?

好多人"似乎","可能","或者","有機會"唔係好明CB既用意
回復 支持 反對

我唔係"彈"GC, 只係覺得"又"浪費一隻好GAME

我再不滿,都係直接刪除遊戲,我去玩泰版,玩美版

就係唔玩港版,消費者是有權選擇的吧?

又要"鬧",又要玩,算係咩態度?

人地生出"哩"比你地鬧? 一隻"收費"GAME係比你"免 ...
nikki38 發表於 9-6-2009 14:11

應該大多數人的心態係諗住 CB = 可以提早玩該遊戲吧 = ="

其實 CB = Close Bata = 封閉測試
一般係 CCB (內部測試) 之後的
CCB 由遊戲官方人員及 GM 等作遊戲的測試 (人數較少)
而 CB 則由部分玩家及 GM 共同測試 (較CCB人數更多,可測試更多遊戲問題,包括伺服器壓力測試)

以上兩者其實都係對遊戲存在的問題進行測試而設的
但因為 CB 很多時都由獲得測試賬號的玩家幫忙對遊戲進行測試
所以部分不知情或不知道的玩家以為是等同可提早玩遊戲吧 = =||

其實 CB 遊戲問題多都是常有的
最重要還是 OB 或者正式營運時能及時清除遊戲存在的問題
所以大家還是抱著平常心去看待吧
我在等 AION 維修時就玩下 Webgame,
得閒更新下官網睇下有沒新公告 !!
回復 支持 反對

應該大多數人的心態係諗住 CB = 可以提早玩該遊戲吧 = ="

其實 CB = Close Bata = 封閉測試
一般係 CCB (內部測試) 之後的
CCB 由遊戲官方人員及 GM 等作遊戲的測試 (人數較少)
而 CB 則由部分玩家及 GM 共同測 ...
loveholic06 發表於 9-6-2009 16:15

你個簽名好正= =
其實係咩來?
回復 支持 反對

冇記錯係一隻開發緊既game
blade & soul 入面其中一個
回復 支持 反對