樓主: AI.Software
收起左側

你認為runescape能否改善英語?

more foul language appeared in composition
dealyou 發表於 17-4-2010 19:44

cant agree more XD
回復

其實我覺得差左 D Short form出哂黎- -
回復

其實我覺得差左 D Short form出哂黎- -
Prince` 發表於 17-4-2010 23:45

Teacher: what is the meaning of WTF,FML?
回復

當我舊時仲係小學生既時候,岩岩接觸RS....有好多新既VOCAB湧入我個腦...
做QUEST 唔識D字又又查字典...個陣時英文係班中算係數一數二
因為識得多字,而且同外國人溝通得多讀寫都比同學好...

當到你學識得7788既時候,RS已經幫唔得你幾多
當人地都進步緊,學識番你係RS所識既字既時候,

到而家過左N咁多年...
我反而覺得...玩RS某程度上會對我英文水平有害
太多URBAN LANGUAGE同埋D句子太多INFORMAL GRAMMAR

所以當你係唔同既年紀玩,RS對你既影響都唔一樣
回復

梗係得LA,對住既全部都係英文
回復

梗係得LA,對住既全部都係英文
Zplus05 發表於 18-4-2010 16:04
係英文就能改善英語? s0 u th1nk all 0f th1s c4n impr0v3 ur 3nl1sh sk1ll dur1ng cl455 1n sk00l 4nD d41li l1f3?
咁呢D係乜? wei u wanna go gwd? wut ur stats lvls? we is ls, plz take a good wepon, dim ar were u now, come faster we so many ppls is waiting for u to go in, get ur kc now?
whats kc? its not kfc u hungy nub. 咁就可以改善英語? oic, 我真係好有興趣知你嗰D係乜.
回復

當我舊時仲係小學生既時候,岩岩接觸RS....有好多新既VOCAB湧入我個腦...
做QUEST 唔識D字又又查字典...個陣 ...
因子-yanchi 發表於 18-4-2010 15:43

咁快就做定member學好英文?! -.-
回復

係英文就能改善英語? s0 u th1nk all 0f th1s c4n impr0v3 ur 3nl1sh sk1ll dur1ng cl455 1n sk00l 4nD d41 ...
Megarunes 發表於 18-4-2010 18:04

笑鳥
回復

笑鳥
jcjefferson 發表於 19-4-2010 12:16
回復

Megarunes 發表於 19-4-2010 17:24

回復