查看: 21588|回復: 49
打印 上一主題 下一主題
收起左側

韓彩玩家既通病XD"

好喇今次唔開名費事引起罵戰~
我係Asahi既-Alien-, 玩左韓彩有一個月~

呢排玩果陣成日見到某D港人玩家都會好唔鋸,
原來有以下幾個a_a

首先某D玩家成日鬧韓人做"韓狗",
又話佢地係lag狗
真係無奈到爆-_-
其實我地玩人地國家既game, 應該已經預左lag,
同埋我相信佢地睇我地都係lag= =
如果唔想同韓人玩, 可以響房名度講明HK區,
我諗大部份韓人都肯合作
如果事先無禁講明, 咁話人真係勁唔應該-_-!

其次, 有D玩家真係勁無品==
例如之前開團玩, 已經響房主標名禁lag,附,13,
點知某會會長入左黎, 照用13,
我地果陣唔知佢乜水= = 用中文同佢講, 佢唔出聲
之後用英文同佢講no avatar,
佢又爆左句:"乜都禁, 麻鬼煩!"
之後我地為左遷就佢就無禁13
我果組有個人見無禁, 就同佢一齊用13
點知打完對面條友輸左
又鬧我地用13射-____-.... 串佢2句仲話叫我會長踢我走!
真係好唔make sense!
我禁你又鬧, 唔禁你又鬧, 想我點T_T?

之後另一次同上面果位人兄打團,
佢果組(亦係佢個會既會員)有個勁lag= = 打極都唔扣
連同佢同公會既都話佢lag
之後我問點解唔禁lag/唔踢左lag果個人
個會長(亦係房主)就唔出聲=="
不過做房主真係大哂, 如果lag到hihi佢都比照玩既,
我地呢D入人地房玩既玩家又憑乜叫佢踢人走?
頂多見佢唔禁lag就自己走嫁姐~

仲有又係打團果陣發生爭執==
就係輸左之後鬧我地:"打寵! 玩哂啦!"
好遺憾鬧人果個人仲要同我同公會,,
大佬你用得寵就預左比人打 (除左房名禁左)
同埋我唔信我地唔打寵你就贏得到= =

另外, 呢個我忍唔住開名=_=
但如果傷害到任何人既, 講句sorry先!
有個叫goldgold既人打團輸完之後就鬧人"廢物"
仲話"夠彊出去隻抽, 圍人"
我認我唔夠彊, 但你入得黎玩, 就應該知道係團隊
打團梗係有機會比人圍= =
入房之前就應該預左就算你幾勁都唔係100%贏到

玩韓彩最緊要大家開心-_-
見到樂古版有人鬧人之餘仲要鬧埋人地個公會
我就覺得對果個會既其他人好唔公平==
我唔係話我自己做得好好, 我遇到D我唔鋸既人都成日忍唔住串
但玩game一定有輸贏
更可況係跨區玩game
如果我地做唔好自己, 只會令D韓人更憎我地~

講完
自由討論~ 唔想有任何人生攻擊
如果有人對我有咩不滿都可以響度講
但唔好鬧埋我公會, thx!

或者有D HK人想一齊響韓彩玩既,
都可以響入面搵-Alien- / -Kimura-

順便po幾張韓彩既圖~

回復

寶 由877火射 進步成 999火射嚕=]
同公會 支持 :handshake
asahi 公會好團結架xdxd.
邊個敢搞寶妹丫 ;P
唔驚....收尾果兩年咩;P
搞c棍師兄都講過:樹大有枯枝
每個公會 可能收人之前根本唔知每個人既性格 態度 言行舉止
所以有時都難免收到d 枯枝 番黎
老實講.果d人又係 見高拜見低踩.
如果你周身頂裝 又有名氣. 佢地根本唔敢惹你
但無奈既係.佢地只會識蝦1d 佢地認為無反擊能力既人
姐係同bb仔打架有咩分別?? 只有你嬴 冇你輸
回復 支持 反對

咩人都有,介意唔黎,玩game求開心而已:handshake
回復 支持 反對

回復 2# 乂刀痕乂

人地唔會認同佢架  只會話你主覲~_~

仲有AR ~~  佢冇品只係樓主主覲既思想咋~~

咁多人玩韓彩  樹大有枯枝  接受佢啦~~

仲有AR 樓主  開POSE 都有分輸嬴  小心人地黎踩POSE AR ~_~
回復 支持 反對

玩game講既係開心,
開POST有輸贏, 但呢D我覺得一D都唔重要!
鍾意黎踩既埋踩下law~
回復 支持 反對

有人鬧人之餘仲要鬧埋人地個公會

我由頭到尾都係想講呢點,唔明點解個y870721會話我幫個weiloveling解釋搵藉口
回復 支持 反對

我由頭到尾都係想講呢點,唔明點解個y870721會話我幫個weiloveling解釋搵藉口
搞c棍 發表於 15-6-2010 19:33

我只係想講

一句說話並唔能夠交代一件事

而唔係話你幫人搵借口

如果我令你有誤會既話

我係度同你SAY SORRY 唔好意思
回復 支持 反對

我只係想講

一句說話並唔能夠交代一件事

而唔係話你幫人搵借口

如果我令你有誤會既話

我係度同你SAY  ...
y870721 發表於 15-6-2010 19:45

我唔係亦都唔會幫weiloveling交代d乜野,
唔妥邊個就話返邊個,唔好將條數入落7-11度
係公會入面我無權話事,但作為會員我只係唔想見到自己公會比人唱
回復 支持 反對

跟據你之前講既野:  如果公會d會員係有品  怕咩比人唱??

公會既會員係代表住一個公會

公會人所做既每一件事 就係人地對該公會既印象, 評價

如果會員做左冇品既事  同時人地亦會對你公會作出相應既評價

跟據該pose 樓主只係因應該會員而對該公會做出一個相對的評價

並無對人唔對事的情況發生

如果公會成員的行為與公會無關的話  實屬於理不合
回復 支持 反對

幾句串咀既說話就對全個公會有咁既評價,相對?

如果1個公會入面有1個人係無品就關全個公會事?

ps咁我用分ac入人地公會再整衰佢都得啦,咁樣貼出黎人地服唔服?
回復 支持 反對