打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] [轉]教你地點打戰場...唔識既入黎睇睇~~~

生存戰與搶旗戰的分別:

生存戰:最先拿到50分為勝方,殺人=1分,爆塔=10分。

搶旗戰:最先搶到5支旗為勝方。

生存戰教學:

其實生存戰,可以話係混戰場,但係實際上都講技巧
唔同職業就有唔同職責,如果想果場win,就只好合作

盾戰:上前方混亂敵人,盡可能令敵人所有技能及攻擊指向你
槍手及攻擊型戰士:盡可能追殺敵方補師之類職業
法師:攻打敵軍主力成員(例如雙刀,雙劍,賊,槍手)
補師:主要補血,不作任何攻擊,只作輔助,盡可能留意坦的血量

基本上係生存戰,我唔知呢度有幾多個人見過我打,我都係會慣左拆左敵方既塔先
基本上場上既勝利係睇盾戰,同埋補師,
盡第一時間把敵方的塔拆掉,基本上勝出的可能性就會大大提高
先下手為強,拆了塔,封人重生點,有什麼難度?

只要打得好,一場也不用3分鍾便可以完場

搶旗戰:

搶旗戰規模比較大,跟生存戰完全是另外一回事
搶旗戰一開始的時候,麻煩大家按地圖(m)查詢一下旗的位置
便會知道旗的位置,再來,就是搶奪,
拿到旗後,
安全帶回基地,並點擊升旗點數進行升旗(發現好多人唔知拎支旗要放去邊)
便可以為我方上升1分

基本上,好講分配,所以一場搶旗戰,便需要一個指揮官進行指揮
不然那場輸的機會很大

重點1:
拿到旗怎麼辦?
拿到旗,盡可能找隊友保護你,把旗安全送回自己基地,並進行升旗。
當中,會有路標指示給你看,不用怕迷路吧?

重點2:
盡可能將旗交給戰士拿取,因為戰士是全部職業中最多血最高防的職業,
看過補師也會去拿旗,那只好說你那場gg

重點3:
留意旗的動向-假如旗是往敵方基地走,那十成就是敵方要把旗搶過來,那麼就要派人去殺他,再來就是奪回他的旗

重點4:
當你拿旗的時候,要load時間,在此,假如你比任何敵人攻擊/技能攻擊,你便會立即cut掉
換句話說,在拿旗之前,請確保4周沒有任何敵人,不然只會白費功夫

最後戰果
回復

強!!!!>"<
玩左好多次= =輸多過贏
回復 支持 反對

打呢D黎做咩嫁??D點有咩用?
回復 支持 反對

你打小左D野 玩搶旗 仲要識得利用 變身卡;P
回復 支持 反對

嘩 正阿!!
多謝教導!!
回復 支持 反對

本人都係比較少pvp
熱愛和平打副本主義
回復 支持 反對