打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 回憶錄 第二部:國服

只慕容咁熟口面既,邊個來架@_@
其實我都好鍾情天龍d BGM,可惜現在開BGM玩天龍的人應該無幾了吧XD
回復 支持 反對

只慕容咁熟口面既,邊個來架@_@
其實我都好鍾情天龍d BGM,可惜現在開BGM玩天龍的人應該無幾了吧XD ...
samleeli 發表於 4-6-2015 21:49

超鍾意慕容山莊個BGM{:15_779:}
所以以前成日掛慕容@_@
回復 支持 反對

超鍾意慕容山莊個BGM
所以以前成日掛慕容@_@
楓 〞 發表於 5-6-2015 00:00

慕容果個bgm堅正 之前係果度西掛會播
回復 支持 反對

天龍2好聽D
回復 支持 反對

第二部:國服

由於港服實在太蕭條 太無聊 所以收左隻獨步江湖既逍遙
諗住國服人多 天大地大 應該可以打校場打得痛快
最初覺得可能係未適應進階既打法 畢竟玩左6 7年80組
不過後來發覺 歸根究底 都只係連控既問題
玩左一個月 未有一場校場係痛快
間唔中約老友係北SER打仲暢快
最後都係放AC算

回復 支持 反對

少數有得玩下既PVP

回復 支持 反對

校場心得

以下係身為逍遙係獨步江湖玩左一個月覺得最好打個幾派既對手(前提係差唔多評分

1ST 對手 -丐幫
  16秒CD4秒控既狗頭的確幾逼人 幾講究走位同時機
  雖然9成丐都係連控 節奏易猜 而且就算丐順利連控都秒唔到逍
  但進階狗頭實在幾麻煩(其實可能只係我未到家
  技巧成份算係最高

2ND 對手-慕容/逍遙
  本身慕容既輸出係夠秒逍 但俠印廢左破天 而且普遍慕容心修都偏低
  所以就算進階控12秒 慕容都秒唔到逍 咁先有得玩
  雖然9成9慕容都係連控 但好在有0神 加速 都有得玩下走位

逍遙本身就低輸出 唔放大係秒唔到人 而且普遍進階都抗放大
  所以相對連控既逍遙係較少 但玩逍遙而熟悉逍遙既人唔多
  好多連0波個影都唔識睇 任由我卡視野
  但只要唔係連控秒 都有得玩下

3RD 對手-天山
  99.99%天山都係連控 基本上逍遙中一招控就已經可以出返去洛陽
  而且評分較低既天山絕對可以直秒評分較高既逍遙 無癮透頂
  所以在下進階抗晒蘭花 同生 鳳舞 狠狠地斷晒天山既連控(我就係咁無恥+_+
  但其實進階抗晒天山技都係無聊... 因為隻隻天山都係連控 但連控一斷 就任人魚肉
  情況只係由被天山直秒 變為單方面玩天山 毫無互動 交流 無聊之極
  雖無激情 但至少我可以卡下視野 都不為過既

至於武當 天龍 明教 星宿 情況同天山一樣 99.99%都係連控直秒 無野玩
唐門太新 技能唔熟悉 而且唔多唐門 但都係連控直秒
EC就算罷啦~_~
回復 支持 反對