打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] CSO2推出 CSO前途問題...

cso一更新彊屍3模式 爆ser
回復 支持 反對

性質雖然都係射擊類
但真的好唔同(eg.畫質,系統)
好多方面我都覺得原本的較好
回復 支持 反對

cso點解咁少人玩團 死ga!!! 全部都係玩c場 or 災厄之章
回復 支持 反對

樓主唔應該咁諗, 正所謂 : 新屎坑, 三日香...
當CSO2真係係港台推出既頭個三幾日, 個個一定會湧哂去玩CSO2, CSO就拍烏蠅,
之後兩者玩家既數量一定會平衡返, 事關CSO 同 CSO2 雖然大家都係FPS game,
兩者性質都唔同,
CSO:
不同遊戲模式(團死, C3, 災厄, 大亂鬥, 戰神, 魔術師, ZE模式),
令玩家能用到係CS 1.6既技術(eg. long jump, b hop...),
or, eg. CSO 同CS1.6 既AK, M4 彈道大致相同,
因為CSO 同CS1.6 係用相同遊戲引擎,
因此由CS1.6轉玩CSO既玩家既技術唔需要有好大既轉變同適應,
and, 低配置(連我部無顯卡既i3 notebook都玩到)...

CSO2:
同CS source使用同一遊戲引擎,
高畫質, 視覺既享受,
有物理引擎(射擊畫面較真實, 地圖內所有物件都射得郁...),
但因為受物理引擎所限制, CSS不能做出CS1.6既技術(eg. long jump, b hop...)
模式玩法較少(小弟只知有 團死, 最愛既ZE場), 可能唔太流行,
CSS既AK M4彈道都有所改變,
高配置, 有顯卡先玩到.

或者咁講, 當A_A online 推出後, 敢問CSO有無拍烏蠅?
又或者話, CSO係外掛最猖狂時, 又有無人唔玩?(咪又見成班人追住隻掛仔黎打, 兩隻加速鬥追...)
咪又係見禁多人玩緊, 問買唔買呢把槍, 抽唔抽個把槍...

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
倉井影 + 5 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

回復 1# hilsok

根本兩隻唔同遊戲,CSO用個系統,CSO2用CSS個系統,反觀CS1.6同CSS就知,D人玩1.6都唔玩S,點解?一隻無得長跳小跳狗跳加速跳回旋跳斜路加速ge CS,已經唔係CS
回復 支持 反對

cso又玩cso2又玩,咁就咩事都無!~
回復 支持 反對

未出cso2之前,洗任既就會諗之前同朋友洗任既回憶,唔會出新野就會忘記以前,挽一般既就會一齊打天下果陣既回憶!!!
就算cso汁左,cso都留起我地心入面,你有無咁諗?
回復 支持 反對

咁你未走去放AC囉,我玩到汁都唔會放,打機追求開心,唔係追求蝕唔蝕
亦唔會玩CSO2,玩佢既話,1早走去玩AVA啦
回復 支持 反對

如果佢汁既話,仲出新野托咩.
(已經無打cso幾世)
回復 支持 反對

回復 1# hilsok

厄post?
回復 支持 反對