打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 【新】天龍八部吹水區(吹水按此進入)

哈哈 夜晚都係唔好講啦 會死人 嚇
yoyo199862 發表於 21-2-2013 11:46 PM

夜媽媽先有FEEL!
回復 支持 反對

夜媽媽先有FEEL!
∼香B∼ 發表於 21-2-2013 23:52

香bb,mock卷2果3條題目你仲有無朋友記得
回復 支持 反對

香bb,mock卷2果3條題目你仲有無朋友記得
H20_希古恩 發表於 22-2-2013 12:08 AM

我地唔記得晒喇-_-...果題大約就係記一次由驕傲變成謙虛既事情...
回復 支持 反對

突然好想開新樂古ac
回復 支持 反對

我地唔記得晒喇-_-...果題大約就係記一次由驕傲變成謙虛既事情...
∼香B∼ 發表於 22-2-2013 00:12

唔該你先!
回復 支持 反對

突然好想開新樂古ac
yoyo199862 發表於 22-2-2013 00:14

因為個ID唔得?
回復 支持 反對

都好似開左好多個吹水區了lol
回復 支持 反對

間酒店都好古怪..之前既黑色大理花~_~  死者又係叫Elisa..好可能酒店既長期住客或者staff係呢d連環殺手... ...
∼香B∼ 發表於 21-2-2013 21:02

比人謀殺
dolphin413 發表於 21-2-2013 20:57

的確有d詭異...
囧大俠 發表於 21-2-2013 20:16

加國華女藍可兒事件  我好驚驚訝>_
也碌都有 發表於 21-2-2013 20:15

我岩岩先第1次睇藍可兒段片, 覺得有幾個疑點....大家可以研究下...

點解部lift 道門一直都無山到?

用神學既角度睇就係已經有野擋住左道門....用比較有想像力但係合logic,科學d既角度睇, 就係殺手已經控制住部lift...正正係因為個殺手已經控制左部lift, 所以已經知道藍可兒係邊, 唔需要直接係出邊搵佢, 而係可以守株待兔,等藍可兒出來既時候先施施然咁出手。心理學上既角度來睇, 當你明知有事情會發生, 但係愈遲發生, 人就會不自覺咁有不自然的動作同精神上所受到既壓力會隨住時間而增大, 判斷力就會容易下降,對殺手而言亦都較易成功。

若果大家有留心睇段片既, 到大約11-12秒既時候, 道門其實係想合埋, 但係合左小小既時候就被外力所阻。套用番上面既推理, 殺手已經控制左部lift既可能增大左。 到大約3分鐘既時候, 部lift合埋個時睇得出有d唔自然(好似突然加快左/俾人cut左段片)。基於美國人權為上, 係條街仆親都可以告條街既角度來睇...cut左段片既機率可謂相當細...除非呢個時候真係發生左d靈異時件/奇怪事而政府又唔想俾人睇到。 如果係突然加快左既話, 亦都間接同我上面所講既有小小關係。(殺手已經開始等得不太耐煩, 唔想藍可兒再dum波鐘..?)

睇既時候,我順便數左1數部lift要幾耐先合埋道門。 由片中至後段睇, 部lift唔多唔少岩岩好要30秒先會自動山埋。咁樣睇既話, 點解開頭12秒既時候道門會自己合埋呢?! 唯一的可能只係藍可兒個時係有禁關門制,所以當佢禁左關門制而道門嘗試合埋但係唔成功時(12秒),藍可兒先至會有個d奇怪動作同突然申出頭出去望, 但係根據片中反應, 可以理解為 "咩都睇唔到"。 係"出邊"咩都無既時候, 究竟會有咩可以令到道門合唔埋?!

咁樣睇,我既假想好合理吧...
回復 支持 反對

回復 86# vIrGo千
我想改名 開左新ac了 哈哈
回復 支持 反對

回復 89# AlexMercer

改中文=]
回復 支持 反對