打印 上一主題 下一主題
收起左側

[版務公告] 【八卦樂園 ● 乾】頭像故事

關閉 [複製鏈接]
故事背景:爛GAG台
場景1:
從前有個船長姓羅,個個都叫佢做螺旋槳
從前有個龍頭大佬,叫AR水,個個都叫佢做水龍頭
從有個姓賓既舞者設計左一套神奇舞步,大家都叫呢套步法做濱崎步
從前有三個細路,KID KID KID

場景2:
從前有個院長姓高,個個都叫佢睪丸長
從前有個殺手 佢連環 大家都叫佢做連環殺手
從前有個海盜係北,個個都叫佢做北海盜
從前有三隻蝦,蝦蝦蝦

場景3:
從前有條蟲叫呀前 個個都叫佢做從前
從前有個傻仔 佢好鐘意食西瓜 個個都叫佢傻西瓜
從前有個人叫阿祥,住在賓夕凡尼亞州,個個都叫佢做賓州祥
從前公司有個老世,佢個腦生得特別細,個個都叫佢腦細
從前有個人叫阿欣,佢好鐘意飲咖啡, 結果個個都叫佢咖啡欣
從前有個人成日甩頭皮, 佢姓柒,個個都叫佢做柒頭皮
從前有三間宿舍,HALL HALL HALL

評分

參與人數 1樂點 +60 +35 收起 理由
∼香B∼ + 60 + 35

查看全部評分

回復 支持 反對

故事背景:樂古某秘密組織
場景1:
喂,樂古有位好毒的版主!
個位咪我...loooooooooooo
我才是!
你二個小心毒死左!

場景2:
我是版主,你要聽我話
我是區域版主,你要聽我話
我是超級版主,你要聽我話
對不起,我是......管理員。樓上三位請聽我話

場景3:
唉!八卦樂園我得第十咋,得個垃圾章
你咪好lo 我第十一 咩都無 好心你就施舍個章比我
章只是一堆數據,沒有意義
呢個咩活動泥?點解我未見過既
你係邊個!!!我都吾識你
你要章的話,比一萬樂點我就有。我係活動負責人,會幫你辦得乾脆俐落
原來你地呢堆版主買通的,難怪近來呢章的人咁多拉!全部強制辭職!

評分

參與人數 1樂點 +60 +30 收起 理由
∼香B∼ + 60 + 30

查看全部評分

回復 支持 反對

故事背景:暑假 Last Day
場景1:教員室
數學老師: 假期前比左成千條數班學生做 佢地今次仲唔死
中文老師: 車~ 你咪又係寫個Seen字 睇死你只係睇頭尾兩頁
通識老師: 我仲改緊IES 你地就好啦
體育老師: 十幾年冇改過卷同功課 你地恨唔到

場景2:Whatsapp Group "4基佬"
岩岩落機
我幫你起返機
樓上死淫佬 樓樓上Handletter是常識吧
我係你屋企等緊你 全部手信歸我

場景3:Facebook 班群
Kingto Nim Ji: 暑期功課: 中文 87篇閱讀理解 數學 1314條 通識 ......  
Sze Sze Yin: 功課能吃得嗎?
宇文勁: 咁少 欠交個d係垃圾
常秋水:勁婆收啦 暑假第二日就打Status影功課 小心今晚你屋企火燭燒哂你尐功課
Mrs Smith: 一早叫老公仔幫我清哂d功課
Chris Wong: 樓上肯定係一晚換一百題數+十篇閱解
Ka Bo Wun: 老師個閱字同Seen字真係值錢

評分

參與人數 1樂點 +60 +35 收起 理由
∼香B∼ + 60 + 35

查看全部評分

回復 支持 反對

故事背景:某橘子辦公室內部
場景1:
XX遊戲開始更新,大家各就位!!
準備斷開遊戲伺服器連接!!
韓國的更新包已準備就諸,可隨時開始更新同測試。
咪住!!我買左的永久道具仲未到手!!咪斷我線!!!

場景2:
喂喂,認真更新,就到重開伺服器時間,咪再延遲啦~~
呀,我倒瀉杯麵,電掣浸水斷左電...已更新的資料無哂...
都叫你咪再食杯麵啦,次次意外斷server都係因為你!
仲唔快出公告話更新延誤啦!!樂古又一堆人嘈咖啦。

場景3:
收到大量玩家使用外掛的舉報,快同我處理哂佢
收到,等我親自出馬去捉外掛先。
等等,我偷埋玩家樂點先來搞外掛。
某玩家咁多屈機道具,破壞哂遊戲平衡,幫我封埋佢呀唔該~~
我發現左個外掛網wo,洗唔洗試下佢個外掛睇work唔work?
試啦,反正我得閒,work的話我就封殺左個外掛程式佢
你地敢搞個外掛?個外掛係boss開發拎來賺外快咖,咁先可以迫更多人開新帳洗錢。你地小心被炒魷就真。

評分

參與人數 1樂點 +60 +25 收起 理由
∼香B∼ + 60 + 25

查看全部評分

回復 支持 反對

故事背景:餐廳
場景1:餐廳
記者: 我地在餐廳影到你同峯峯好親熱 比峯峯摸小腿
千語:冇啲咁既事 角度問題
記者:有傳千語要求你買幾個名牌手袋比佢?
林峯:絕對冇啲咁既事 係情人節禮物黎

場景2:[size=11.818181991577148px]拍劇場地
記者:林峯有傳你拍劇chock到傷左
林峯:係呀....依加休養當中
記者:千語有冇呵返你?
林峯:私人野唔多講啦 工作至上

場景3:機場
記者:有傳你地飛去日本預祝情人節同見家長
林峯:唔係..我地去放鬆下想過二人世界
記者:峯峯你屋企人喜唔喜歡千語?
林峯:唔錯呀..私人野唔多講
記者:有傳千語有喜? 係咪真?
林峯:邊有咁快 我都好心急
峯:我好愛[size=11.818181991577148px]好愛[size=11.818181991577148px]好愛[size=11.818181991577148px]好愛[size=11.818181991577148px]好愛[size=11.818181991577148px]好愛[size=11.818181991577148px]好愛bb

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

故事背景:放學時段
場景1:
:就黎放暑假啦喎,你地有咩做呀?
:冇呀...諗住去搵番份暑期工做甘囉。
:我就諗住同啲親戚去旅遊。
:我就繼續做我既毒男,繼續追我既進擊

場景2:
:好悶呀!我地四條傻佬成日無所事事甘坐係到,好似冇咩貢獻喎!
:喂!我地還我地,傻佬還傻佬!一睇就知我同傻佬呢個詞冇咩關係啦。
:係呀!我地同傻佬根本就拉唔上關係,我地甘後生,最多咪傻仔!
:咪玩啦,你地傻係你地既事,睇我個樣甘型,就知我係型仔啦!

場景3:
:不如我地今晚去唱K啦!
:都好,反正今日派左成績表,係時候要放鬆下心情。
:好呀!好耐冇唱K啦!
:既然你地都去,我緊係唔會錯過啦。
:哎呀!我今日約左人呀,去唔到啦...
:咦!你去唔到呀,真係可惜咯!有你冇我,冇你有我!冇你既地方,一定會有我既出現!
:唱K邊到岩我呢啲五音不全既人架,不如齊齊煲動漫好過啦~(其他人:!@#$%︿&*)

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

故事背景:學校
場景1:
: 捱左一年又暑假
: 成日剩係掛住放假
: 我地去邊到SHOPPING興祝好?
: 早D訓啦,聽日仲要補課

場景2:
: 靚仔望咩望,單挑啊
: 就憑你?我一招KO唔到你當你嬴
: 既然係咁,唯有我做裁判
: 係咪打架,唔好曬我時間啦

場景3:
: 7-11 TOY STORY D公仔好靚好得意啊
: 我即刻去7-11掃貨換印花
: 咁多個款,換死你啊
: 為左我既幸福,我都要換定D 7-11公仔哄女仔
: 如果你有三眼仔我都會考慮下你