打印 上一主題 下一主題
收起左側

[集中帖] 私ser proposal已post,希望大家支持!Gameone,玩家請入!

五年後多人想回味一下,而到時樓主刨熟左Game營運,咁就有機會事成啦。 ...
藤星 發表於 8-5-2015 22:57

正解,依家除左韓服確定左即將關服,其他Ser都依然繼續運作(不過冇晒更新)仲有起步最慢既美服,所以可以玩到SD途徑依然大把,你開屍服亦免不了比其他代理趁機圍攻。所以現階段我睇唔到SD屍服任何既存在價值.....

但過三、五、七年後,其他代理ser又摺埋晒,可能先到開屍服既最好時機(當然前提你要拎到乜乜端乜乜檔,又熟悉programing,呢方面我就幫你唔到鳥)之後直接將個Server設係大陸,隻Game又舊,版權?Who fuxking care?何況山高皇帝遠,真係要告都奈你唔何!

乾脆將SD 呢只Game restart,由最初得幾部扭蛋機既狀態重新黎過,唔好搞一開波全機體,一黎你冇野可以再更新,二黎較舊既機體只會好似依家SD咁,比新機砌到失去晒玩味性。Restart理由其實好簡單,就係令新玩家同舊玩家都能夠重新體驗SD高達呢隻遊戲既樂趣,而唔係一入Ser就已經狗沖去合晒依家最新最廚果幾部出黎,之後玩兩玩就玩厭。其實依家好多屍服都好短視,只要你比得起錢,一開波就全套橙字頂裝神獸樣樣齊,貢嘰咩?仲有遊戲性咩?隻Game好快再次玩完啦。真正好既屍服,唔係有錢大晒,SER主必須有自己既原則,清楚幾時更新乜乜幾時更新物物,遊戲既平衡性一定要捉得準。

賺錢方面,不幸扭就真係唔好再出,新機一部份就直接比錢買,另一部份就必須打天梯搶排名 & 會戰獎品拎,但唔好忘本,G幣設計圖最多隔1~2月就要放商城,又可以學下韓服咁,商城道具大部份都用G買得到,只要你肯嚴捉BD狗、刷任掛狗,賣G幣絕對有賺頭
天梯必須每期更新都開賽(等如日日都有比賽,要維持娛樂性好重要,配合新機體做獎品,我唔信吸引唔到玩家日日上線搏殺)

排名方面可以參考咁:

500名以內
陸戰型吉姆(光束步槍裝備) + 5000G

300名以內
陸戰型吉姆(光束步槍裝備) + 格魯古古(光薙刀) + 1萬G

100名以內
陸戰型吉姆(光束步槍裝備) + 格魯古古(光薙刀) + 京寶梵 + 3萬G

50名以內
陸戰型吉姆(光束步槍裝備) + 格魯古古(光薙刀) + 京寶梵 +鐵球K型 + 5萬G

20名以內
陸戰型吉姆(光束步槍裝備) + 格魯古古(光薙刀) + 京寶梵 +鐵球K型 +  阿普撒拉斯II + 10萬G

5名以內
陸戰型吉姆(光束步槍裝備) + 格魯古古(光薙刀) + 京寶梵 +鐵球K型 +  阿普撒拉斯II + 決鬥高達突擊裝甲型 + 20萬G

[當然每期都可以唔同]

一定好過依家上線,日任都懶得解,又無所事事on99打死亡。

咁既營運方式,我相信SD可以再戰十年:3 (十年太多?五年得掛)

到時我一定玩番(真心)

比錢玩絕對唔係問題,講真用錢就買到回憶,出到社會先知係幾咁值得   

(字海一篇,相信亦係我最後一篇SD長文,肯耐心睇完就送金坷垃一斤比你)
回復 支持 反對

正解,依家除左韓服確定左即將關服,其他Ser都依然繼續運作(不過冇晒更新)仲有起步最慢既美服,所以可 ...
ericlf2007 發表於 9-5-2015 23:39

金坷垃好處都有啥? 誰說對了就給他
回復 支持 反對

金坷垃好處都有啥? 誰說對了就給他
billson 發表於 9-5-2015 23:50

回復 支持 反對

正解,依家除左韓服確定左即將關服,其他Ser都依然繼續運作(不過冇晒更新)仲有起步最慢既美服,所以可 ...
ericlf2007 發表於 9-5-2015 23:39

可惜出到社會都唔知仲有幾多時間可以玩..
回復 支持 反對

可惜出到社會都唔知仲有幾多時間可以玩..
o19042 發表於 10-5-2015 02:50

咁改成   退休時發現可以玩番SD,
然後係電腦旁同你個乖孫講,係男人就開渣古!

係咪好浪漫。・゚・(つд`゚)・゚・

題外話:我覺得呢7年磨練番黎既SD技術,雖然係完全冇撚用,但已經變成左靈魂既一部份,永不分離(≧∀≦)ゞ
回復 支持 反對

咁改成   退休時發現可以玩番SD,
然後係電腦旁同你個乖孫講,係男人就開渣古!

係咪好浪漫。・゚・(つ ...
ericlf2007 發表於 10-5-2015 03:18

乜香港有得退休架咩:shutup:
回復 支持 反對

乜香港有得退休架咩
o19042 發表於 10-5-2015 12:39

笑出聲:lol:

老實講...同個仔個孫講SD真係唔覺得浪漫...講下高達都話ok浪漫 講OLG就好...
回復 支持 反對

乜香港有得退休架咩
o19042 發表於 10-5-2015 12:39

有錢自然有得退
回復 支持 反對

笑出聲

老實講...同個仔個孫講SD真係唔覺得浪漫...講下高達都話ok浪漫 講OLG就好... ...
工口仔 發表於 10-5-2015 13:04

齋講高達佢分分鐘識條春咩,有遊戲配合都唔同得多:3
回復 支持 反對

入了...........
回復 支持 反對