打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 102天龍派8星神器選擇問題

小弟近鑽研緊天龍派,玩玩下卻遇到一個問題想請教下各位元老
如題 主要都係關於天龍派有關102級8星神既問題.
係伺服器入面普遍都係見到各位天龍派大大揸住天山派既8星神器 - 「無相絕蹤」
而唔揀用專屬天龍既8星神器 - 「萬世枯榮」
當中原因經過小弟深究一陣 得出少許結論 暫時認為天龍之所以吾用「萬世枯榮」:
係因為呢把神器無得揀減速技能 而天山派既「無相絕蹤」既係環類 又可以配搭減速技能 同時102神器又唔受屬性限制 用天山環都可以洗出3或4屬 因此就揀左「無相絕蹤」黎取替原先設定為天龍派用既「萬世枯榮」
但仍想請教下大家應該點樣取捨以下有關既問題
首先想知道揀8星神器,4屬同單屬天龍會吾會成為其中既因素同埋究竟我以上既推論係岩定吾岩?假如係岩既,請問下吾用減速既影響係咪真係咁大 大到令大家寧願吾用「萬世枯榮」都要用「無相絕蹤」?而具體影響又係邊到?
而小弟玩天龍都好著重外形既 就覺得「萬世枯榮」俾起「無相絕蹤」令得多,咁我係咪應該放棄「無相絕蹤」既減速技能選擇返天龍派傳統既「萬世枯榮」 ?再假如我想放棄「無相絕蹤」,「萬世枯榮」係應該揀咩技能?吸血定虛弱定還是吸氣?
如果俾大家揀,大家會點取捨?

以上可能太多問題,不過小弟都只不過係想一個帖解答曬所有心入面有關揀神器既問題。無計啦,鬼叫8星神器會跟本身把7星神器而作進化,都係早啲問定好,俾多啲時間考慮。
歡迎任何專業或業餘意見,不論主觀或客觀
回復

整埋兩把諗咁多托
回復 支持 反對

減速主要for打交 吸氣都可以考慮 因為自己有打氣

虛弱就算啦...效果應該等同吸血

吸血仲可以掛下場 岩晒低血或者低石人士

當初咁多天山102係因為6星係比較令

不過我都覺得8星係天龍令d

我自己都係天龍 當初整左102天龍 因為覺得點都要有把自己門派既神

後來都懶得再洗第2把神 (我洗到主屬主忽) 除非洗到4屬/4忽/3副忽
回復 支持 反對

我都係諗住整兩把.
利申我吾打交只不過平時會玩下校埸切磋下咁囉.
天山6星真心令但尚到8星天龍用就怪怪地- -
我就諗住而家有個7節整左天龍果支吸血先用黎掛下埸 因為講真隻AC未有咁快成品
石、真元、藥塵、雕紋、子女大把野未搞 所以都吾急.
回復 支持 反對

吸血定虛弱定還是吸氣

吸血:吸少少血無乜分別 回怒會快d
虛弱:有無都無乜分別
吸氣:打交吸少少氣
回復 支持 反對

點解唔諗下把逍遙把神  果把都唔錯外形  
回復 支持 反對

回復 6# 白雪雪雪

個人認為天龍果支天龍用感覺好啲
而家我就諗住整左天龍果支先 反正我隻號都未有咁快成品都未急 整住天龍果支刷下怪咁先 減速果支遲下再搞
回復 支持 反對