打印 上一主題 下一主題
收起左側

打天將軍一問

我想請問下,
花3, 臣3, 申2, 要邊兩隻好, 用黎打天解任既
回復

依攻擊力排行 改造鳳凰(力)>改造龜車(力)>黃忠(敏)
依解封符輔助性排行
改造鳳凰大後期可取代陣中念力師位置
改造龜車中前期可配合獨角鬼弓召出較高屬性的坦怪或技能增幅20%
黃忠中前期可配合獨角鬼弓召出較底性的坦怪(天生技可無視)

如要選擇出比較好兩只個人覺得首選改造鳳凰,其次改造龜車
呢兩隻都會比黃忠花更多時間去改造,但絕對值回票價
首先講改造鳳凰,過去幾天測試,首只巨商天地直線技(完全打臉),而命中中間位置hit數可高於6hit
施技速度3只中最快,而定位上基於可取代念力師,值得成為首選
其次係改造龜車,中範圍技能折開天同地,天技固定4hit,放技算快,基本上天怪埋陣速度都好快,
而改造龜車範圍技能比直線技更易於清怪,配合專屬武技能增幅20%攻擊力又比獨角鬼弓好
最後都講一講黃忠,有全巨商最大範圍對空技(得天獨厚),雖然得1hit但攻擊力非常高,
雖然施技速度非常慢但它真的非常帥,仲有召忠臣之魂,雖然無咩存在價值但都叫有招技出下,
只怪巨商對敏捷型的將帥太苛刻,只有修羅套裝...
穿上後沒血量頂怪,沒負重承載,沒MP放技,又沒戰力谷戰,所以巨商排陣一般(體/力>智>敏)

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
foolruner + 10 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

花2 攻強
回復 支持 反對

依解封符輔助性排行
改造鳳凰大後期可取代陣中念力師位 ...
好人巴打 發表於 6-12-2015 07:06

我想搭單問下呢,如果我有青龍咁用邊隻會好D嫁?
回復 支持 反對

我都想問下-_-
之前抽中左青龍 諗緊升青龍好定花3+申2好?
回復 支持 反對

我想搭單問下呢,如果我有青龍咁用邊隻會好D嫁?
芝二3333 發表於 6-12-2015 13:01

分析下改造鳳凰,真係有好大優勢,天地同時攻擊,比天地折開攻擊及只能攻擊天空更實用,
依家好多中後期怪,都同時有天地怪出現,個陣打地唔夠強,打天萬金油都無用,
改造鳳凰算係現時配合新改版出最適合打新地圖既存在,本身攻擊力已經接近神(真係非常高攻)
不過直線技始終秒到怪就爽,一埋陣邊就好難打,相反改造龜車中規中矩唔算太有突破
回復 支持 反對

咁我要花3同申2, 唔該晒
回復 支持 反對

我個人喜歡申2,因為佢可以大範圍打天,暴走一流。
花3打直線就比較難打多隊怪,可能用來打天boss更好用。
另外天使亦可以打天地怪,還有保護膜都可以考慮下。
我覺得呢個問題有啲似 用昌3還是印象好。不過都係看個人喜好。
回復 支持 反對

依解封符輔助性排行
改造鳳凰大後期可取代陣中念力師位 ...
好人巴打 發表於 6-12-2015 07:06

花3可取代念師位置-<-------前題有解封XD

申能力在範圍,天生範圍十分強大,及得上陰念
回復 支持 反對

我個人喜歡申2,因為佢可以大範圍打天,暴走一流。
花3打直線就比較難打多隊怪,可能用來打天boss更好用。
...
online529 發表於 9-12-2015 13:50

靠天使打天會死人...我無天使..主有神聖彈 萬8魔  250念  打朱雀1下得1萬..
回復 支持 反對