打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

其實龍天同明凶都唔廢 只係一隻易養一隻要貴養
龍天有高級玩家出個post(想知出處自己搵)
龍天要250lv先是開始首先要完美合之後就係燒錢作業,龍天個身裝備先係重點想佢勁起碼都要用拔都套連戒指(修羅套大家自己睇樓主個隻就知道sorry樓主不是有心)
想龍天更上一層樓就用自己個名天王套加拔都戒指
仲要有天王符加屬性套,陣法,朝凶 先會勁
但對比係其他天王 就真係貴好多多有差不多效果
明凶開始合係貴 但成型後可以平養 但冇再提升空間
回復 支持 反對

henryns 發表於 28-1-2019 11:47
高端玩家.....
你隻龍天仲係得提升咩
+5屬套同拔都套唔係好多人有

我平民玩家黎 無龍天
台巨有龍天套 黑市商人投的 好似有2套以上
明凶秒點其實唔算難掌握 對比其他直線技黎講
想試出明凶有無秒點 打天草樽 好易見到
唔知係咪隻怪模組問題 亂放都好易打出6-10hit
日男 昌3果D我無咩玩過, 不過好似對角就易D搵秒點
回復 支持 反對

裝太廢 港巨裝咁平 起馬都225啦
回復 支持 反對

我再講多次 龍天廢

同裝有咩關係 鬼唔知修套廢過225
依家唔係龍天同龍天對比 而係同其他3隻天王比(或者明凶?)

210修你咪用米套毀套
225拔都你咪同照套帝套
235你咪大家天王套囉
大家極限咪極限 大家廢裝咪廢裝

依你咁講既極限龍天就勁得過極限雀天?龜天?
我諗最多同虎天同水平

邊個階段龍天勁得過龜雀天?
你睇下有無人(合齊4天王既)會拎龍天打地BOSS?
回復 支持 反對

龍天貴養??
你用番同樣既裝落第隻天王到咪一樣係龍天比較弱
根本唔關貴定平既時 弱就係弱
回復 支持 反對

+plzza+ 發表於 28-1-2019 17:17
裝太廢 港巨裝咁平 起馬都225啦

拔甲好似都幾貴下,又冇乜人放
拔介有人放,但好似都貴貴地
回復 支持 反對

henryns 發表於 28-1-2019 18:48
我再講多次 龍天廢

同裝有咩關係 鬼唔知修套廢過225

agree,所以我放棄左龍天
回復 支持 反對

其實龍天打地怪覺得威力比唔上虎天 得番打天怪呢條路
大家都打垃圾怪既情況下 虎天好大優勢, 2下已經KO
打勁怪果陣大家都係咁垃圾 一樣慢(比其他天王)
BTW 以下個人感想
(沒剋屬黎講)
100萬血以下/左右既地怪
龜天>虎天>/=雀天
100萬血以上
龜天>雀天>虎天

題外話:個人感想 虎天符真係好坦得,又可以自己清1-2隊 期待緊龜雀天符

對空(雙方沒剋屬)
龍天>明凶
對空(明凶有剋屬)
龍天=明凶(有剋屬)
回復 支持 反對

grace9314 發表於 29-1-2019 10:02
其實龍天打地怪覺得威力比唔上虎天 得番打天怪呢條路
大家都打垃圾怪既情況下 虎天好大優勢, 2下已經KO
打 ...

但係極限龍天同虎天真係好難講邊個勁D......唔試過都唔知
萬一龍天勁D我咪要比人插死

其實打垃圾怪都無咩所謂啦.....最多都係放多1下技既事.....FEEL唔到有幾大分別.....
(升LV咪最多升多1個禮拜全隊250囉)
虎天勁在行得快同埋唔會被冰(打冰肥)好....仲有照套多魔 1條魔打晒唔洗回
睇你志唔志在個2,3秒時間啦....

唔知係我既偏見定係真實情況啦....我覺得虎天輸出都係好低.....有可能<龍天
(好可能係錯覺)

龍天同明凶打天 其實都係睇實際情況既姐......
岩位既明凶快好多 龍天仲要行出去幾步先可以出技
直線技呢D野睇人 唔係個個都鐘意用..... 有時會打剩怪....
(不過覺明凶招直線技唔知係咪好似大過其他直線技)(好可能又係錯覺)

龍天范圍好穩定 係咁大就咁大....又無唔岩位呢D情況發生

實際睇你鐘意范圍定直線技

"感覺上"傷害又係差唔得幾多 佢之前無降明凶對空傷就(好似都係差唔多)
唔知係咪天怪都係廢D既關係...
回復 支持 反對

henryns 發表於 29-1-2019 10:48
但係極限龍天同虎天真係好難講邊個勁D......唔試過都唔知
萬一龍天勁D我咪要比人插死

明凶招直線技的而且確大過一般直線技好多
唔同日男 花3果D 技既中間有空位
不過龍天範圍傷害穩定就真既

另外根據你條片 龍天頂裝(龍天套+拔都介) 比你而家(估計5500左右)多約1600敏~約多32%傷害  1600/5500*100=29.09% 連武技加成後約多32%(多10%敏)

琴日特登令隻虎天出黎試
比你參考 無用屬套情況下 有用天王符 無陣法
特性10技傷6扣抗 配226念,雀武 打三尾狐 39000/hit 1技3hit
扣除風剋屬多25%傷害(符多5%) 即係1下技 打31200/hit *3(打三尾無剋屬既基礎傷害,有雀武技)
扣埋雀武1.15 31200/1.15=~27130 (打三尾無剋屬既基礎傷害,無雀武技)
印象中本人果隻完美點數虎天 天照全套連介武符 未上屬套陣法陣型基血大約係20408血

https://www.youtube.com/watch?v=Sfw96--umPk
(其他人不完美虎天傷害參考 3:33秒 有裝備圖 基血18500血
傷害都 27500/hit ,疑似用220大將,天照3寶+太皇介,無天王符)
扣除剋屬有都 27500/1.2(剋屬多20%傷) =~23000/hit(打三尾無剋屬既基礎傷害,無雀武技)

我同佢果隻虎天基血差2000 但連埋武技加成後就相差唔只2000血

以你條片隻龍天 爆左擊打三尾/其他細怪 17700/hit黎講
頂裝後 爆擊約打 17700*1.32(頂裝多1600敏)
=23364/hit (打三尾無剋屬既基礎傷害,無雀武技)
雀武後
17700*1.32(頂裝多1600敏)*1.15(雀武技)
=26868
比起天照全套既虎天27130(打三尾無剋屬既基礎傷害,無雀武技)/31200(打三尾無剋屬既基礎傷害,有雀武技) 都係差D
/最多都係一樣 (因為唔知三尾 物抗定法抗高D 但我隻念得226lv,而樓主250lv陰)

但此時重點係 虎天未頂裝未著虎天套... 虎天套1600體 天照套750體....

所以我先話龍天打地怪威力去唔到虎天

如果有大神有齊龍天虎天 同虎天套,龍天套/225拔都套天照套 測試傷害會更準
但至小理論數值 計完打地怪 虎天 天照套傷害>龍天 龍天套傷害
BTW 龍天武技優勢有得爆擊回魔

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
henryns + 1 ........睇唔明但係感覺好勁

查看全部評分

回復 支持 反對