收起左側

[影圖分享] 整龍天符,陣法陣型屬套(+0) 整到破產

grace9314 發表於 30-1-2019 10:43
明凶招直線技的而且確大過一般直線技好多
唔同日男 花3果D 技既中間有空位
不過龍天範圍傷害穩定就真既

另外根據虎天同龍天傷害公式計算 天照虎天亦比頂裝龍天總傷害高 來自52巨商
龍天
[(敏捷×12) + (攻击力×7) + (LV×10)] × 感电 × 冲击 × 3次打击
虎天
[(体质x28 + 攻击力x15 + LVx15)x狂风]x3次打击 (第二次打击开始适用冲突特性)

龍天滿特性爆擊 70%爆3倍 理論值=0.7*3=2.1倍傷害每下 + 60%另一個特性傷害

虎天滿特性傷害+100% 另一特性-6%抗(暫時免去唔計)

代入公式(大家都3hit,所以去除)
龍天
[(敏捷×12) + (攻击力×7) + (LV×10)] × 1.6 × 2.1
=[(敏捷×12) + (攻击力×7) + (LV×10)] × 3.36
虎天
[(体质x28 + 攻击力x15 + LVx15) × 2

裝備方面
方便計算免去盤古套,屬性套,陣法陣型等
完美龍天 + 龍天套+拔都介
750(龍天1lv基礎敏)+696(完美轉職紅利)+2256(250等紅利)+2400(龍天套)+500(兩隻拔都介)+300(龍天武)+150(龍天符)
=7052敏
完美虎天 + 天照套+天照介
800(虎天1lv基礎體)+691(完美轉職紅利)+2256(250等紅利)+750(天照套)+250(兩隻天照介)+200(虎天武)+100(虎天符)
=5047體

假設攻擊力大家都是一樣 =800 (現實中虎天攻擊力係比龍天高 因為基礎力量&天照套力量都較高)
代入公式
龍天
=[(7052×12) + (800×7) + (250×10)] × 3.36
=311552.64 每hit傷害 (未去除抗性)
虎天
=[(5047x28 + 800x15 + 250x15) × 2
=311632 每hit傷害 (未去除抗性,以及特性點6%扣抗性)

假如頂裝虎天更不用說, 當然假如52巨商技能傷害公式是錯的話,以上 理論可作廢
但是現實在巨商看到的傷害數值和推算 的而已確虎天佔優

但龍天優勢在於天地通殺

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
henryns + 1 ........睇唔明但係感覺好勁

查看全部評分

回復 支持 反對

grace9314 發表於 30-1-2019 11:28
另外根據虎天同龍天傷害公式計算 天照虎天亦比頂裝龍天總傷害高 來自52巨商
龍天
[(敏捷×12) + (攻击力 ...

睇到D數字就頭暈...你計得好準......我都係憑感覺
打怪速度(心算)同左上剩番既秒數

我覺得你可以拎番你自己隻野泥試就OK
回復 支持 反對

henryns 發表於 30-1-2019 17:03
睇到D數字就頭暈...你計得好準......我都係憑感覺
打怪速度(心算)同左上剩番既秒數

好詳細 如果有埋凶獸武就最好
回復 支持 反對

屈機,已經完全睇唔明咩玩法
回復 支持 反對

弱D都好正常姐.打到天地..打地都勁仲使玩其他既
回復 支持 反對

但是現實在巨商看到的傷害數值和推算 的而已確虎天佔優

但龍天優勢在於天地通殺

我引用 大大既資訊 想講 龍天既重點係天地通殺一隻有齊打天打地功能 官方唔會咁好人比龍天過強架。用虎,雀天,龜天打地怪同龍天打地怪比冇得比 所以每一隻天王都有定位 唔好一野就打死佢話佢廢

回復 支持 反對

grace9314 發表於 30-1-2019 10:43
明凶招直線技的而且確大過一般直線技好多
唔同日男 花3果D 技既中間有空位
不過龍天範圍傷害穩定就真既

龍天傷害係5.5-6.0W 1HIT        虎天係4W幾X1HIT 極限的
回復 支持 反對

victims 發表於 9-2-2019 07:09
龍天傷害係5.5-6.0W 1HIT        虎天係4W幾X1HIT 極限的

你打咩怪5.5-6w 1hit? 有圖?有片? 有屬性傷?
打相同既地怪 同級別既裝備 虎天總傷害一定比龍天總傷害高
另外 唔好搵 熱血巨商 <<私服既龍天黎講
私服龍天改左傷害公式
正服既 龍天傷害絕對係低過 虎天 (同級別裝備黎計)

最好你用龍天比張圖 我用虎天又比張圖
有龍天套就用龍天套有拔都套就用拔都套 無就用修套 最多我用密套 match番你

無論你龍天用龍天套定拔都套  虎天用虎天套/天照套總傷害 都 >= 你總傷害

大家都用235天王套 虎天總傷害一定完勝

你要計你自己100%爆擊 我都無野好講 (事實你得70%)

BTW 我都幾想睇下你用咩裝 打咩怪 5.5-6W 1hit 而虎天得4W幾 (雙方都無屬性傷害下)

驚你唔識計抗性傷害同屬性傷害
大家一齊POST張打 喬喬狗既傷害圖出黎  (煩請你POST埋爆擊同未爆擊兩張圖)
咁樣就 輕易分高下
回復 支持 反對

beasilter 發表於 4-2-2019 12:45
我引用 大大既資訊 想講 龍天既重點係天地通殺一隻有齊打天打地功能 官方唔會咁好人比龍天過強架。用虎, ...

無錯 龍天係天地通殺, 但我講既廢只係佢傷害量廢 對比其他天王
佢功能夠全面 (其實都夠打哂巨商現有既怪)
回復 支持 反對

無錯 龍天係天地通殺, 但我講既廢只係佢傷害量廢 對比其他天王
佢功能夠全面 (其實都夠打哂巨商現有既怪)

如果依位大大咁講我都唔知講咩好
事實上龍天真係計攻擊傷害上係4隻天王黎講最低天既
(唔計爆擊個下) 所以我之前先講要貴養 因為想佢好似
其他3隻天王咁既攻擊力 要有靚既裝備先做到。
想要天地通殺又要勁你估咁易呀!比錢啦(官方)
回復 支持 反對