打印 上一主題 下一主題
收起左側

惡作劇系列 總匯:#383轉載一個惡吻漫畫結局:(from動畫製作人)

原帖由 Minglun 於 22-6-2008 21:04 發表
今次超唔鋸tvb
冇去到
真係未見過簽名會都要飛,仲要得300張=.=
台灣d簽唱會,簽書會,去就有得簽架啦
邊洗飛咁衰架-.-

我都好燥企左咁耐原來入面果d有飛人先有得簽無奈.....
回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 22-6-2008 21:04 發表
今次超唔鋸tvb
冇去到
真係未見過簽名會都要飛,仲要得300張=.=
台灣d簽唱會,簽書會,去就有得簽架啦
邊洗飛咁衰架-.-

我買左tvb周刊都抽唔到簽名飛-.-
同埋得40個係抽架咋,其他唔係畀後援會,就係元遊會,唐禹哲,曾少宗,仲有d有收費電視既人
好唔鋸,仲帶埋本部落格諗住去簽-0-
見d石Q係咁推d等拎簽名海報既人,d人都幾慘下
仲要唔畀帶其他野上去簽先衰

上次元暢去APM,我見到大把人拎住惡吻碟,書等等既野簽都得(不過只限兩樣)

tvb配d音好難聽,傻豬呢句真係嘔盡全場
回復 支持 反對

回復 358# 的帖子

你有冇拎到poster同簽名??
回復 支持 反對

原帖由 朗尼rooney 於 23-6-2008 19:18 發表
你有冇拎到poster同簽名??

tvb真係欠扁-.-
得40個,點抽都抽唔到
抽中先有得拎

成場一千人都冇,好心佢學上次Hebe黎咁,簽晒全部人嘛
唔好播第1集惡2就有機會喇
回復 支持 反對

回復 364# 的帖子

所以我去都費事去...
回復 支持 反對

回復 365# 的帖子

你去過嘛

我未去過,今次唔去睇黎有排先見到
回復 支持 反對

原帖由 Minglun 於 23-6-2008 21:19 發表
所以我去都費事去...

點解你唔去- -...你上次有無力到簽名?
回復 支持 反對

汪東城 收割期文章日期:2008年7月10日

[table=300]
【明報專訊】台灣最紅人氣組合飛輪海的歌迷收到好消息,飛輪海定下2008年巡迴演唱會大計,第1站選在香港,9月26及27日假亞洲博覽館舉行,這亦是四子展開夢想之旅的第1站。作為一分子的汪東城,吐露3年多來幾乎每一天平均只睡3小時,各成員試過吊
回復 支持 反對

回復 支持 反對

雖然我知道惡吻d歌好有意思,好配合劇情,好好聽

但歌詞意思我冇乜諗過,呢個人真係,勁!

甜蜜之最•痛苦之最•暗戀boboEE @ Guest

今天,朋友突如其來的一條問題令我不禁心酸,她問:「令你最痛苦的是什麼?」,我二話不說便答了:「暗戀」,我的朋友立刻反駁說:「應該是失戀吧!為何是暗戀呀?」

她說得對呀,失戀真的很痛苦,但對我來說暗戀更痛更苦。因為失戀是有跡可尋的,在分手之前,多多少少都會feel到對方對自己的態度和對代不同了,因為對方已經開始厭倦了,在分手和傷心之前,大家都會有一定的心理準備。

但暗戀就不一樣,對方不同和情人一樣送禮物或說千萬次的我愛你,暗戀一個人時,只要對方對著自己笑一下,只要對方看自己一眼,只要和對方有多小小的接觸,就會感到十分開心十分甜蜜,雖然只是數秒的接觸,但就可以整天都在,整晚不能入睡。

相信大家都看過《惡作劇之吻》一劇,但大家有沒有細心聽過劇中的歌曲,其中插曲《全世界的人都知道》和《靠近一點點》短短的幾句歌詞,就能把暗戀他/她人的感覺全都表達出來。

「只要換你一次微笑,就算是作夢也會笑」

「就算讓我知道我永遠只是單戀,我也會藏著感謝,笑著和你說再見」

記得自己在生日前幾天在街上看到我暗戀的人,他沒有跟我說話,他只是禮貌地笑了一下,我那天終於知道這句歌詞中感覺。
但與此同時,雖然知道自己沒有可能和他交往,但每當他和其他女孩十分開心十分親蜜時,心中就會有一種被刀傷的感覺,心中立刻出現很多問號,那個女孩和他是什麼關係?為什麼她和他一起放學?他們是情人還是同學?當你想問清楚事情時,卻怕換來的是「關你咩事呀,你係我邊個呀?」,因為這句話比「係呀,佢係我女/男朋友」的殺傷力大好千倍,比「分手」兩字還要厲害。

「分手」和「關你咩事呀,你係我邊個呀?」這兩句話我都有聽過,當我聽到「分手」時,我知道我們的感情已經不能回頭,我只好接受失戀的安排,但暗戀就唔同,因為自己好像永遠都放不底,雖然口說放棄,但每次看見他,之前對他感覺卻再次出現,有時連我自己也不清楚我是否還喜歡他?

「全世界的人都知道, 一廂情願是種煩惱」
這種煩惱,你有自尋過嗎?
回復 支持 反對