查看: 38614|回復: 194
打印 上一主題 下一主題
收起左側

U.C.(宇宙世紀)MS手繪(無色)

先旨聱明本Post並不歡迎冇Point的批評(例如正係打7.7又冇指出不足之處的回覆)
我見到有個Post光明正大的Post d畫出黎
整到我有d搞屎棍想玩埋一份(其實自己仲有某d動漫的繪圖...
所以呢,我今日就非常搞屎棍同好愚蠢咁開左個可以會比人串死的Post出黎啦
都係唔多講啦,放圖最實際,去圖先(不過圖少,還請各位見諒
147樓仲有一篇有趣的文章=w=
1.) 取題:機動戰士高達U.C.0093馬沙之反擊(Novel)
作品:MSN-04-2 Nightingale(夜鶯)

2.) 取題:U.C.0083 Stardust Memory"Gundam Project"內的4號機-加貝拉
作品:RX-78GP04G "Gerbera"

2010年6月7日 6:02PM更新一隻未完成的Crossbone X-1 full Cloth

另附上rossbone X-1 full Cloth手繪的小助手=w=

2010年6月7日 11:12PM更新已完成的Crossbone X-1 full Cloth
3.) 取題:U.C. 0133 Crossbone X-1 full Cloth
作品:Crossbone X-1 full Cloth

2010年6月8日 01:26AM更新 S Gundam Deep Striker
4.) 取題:U.C. 0088 S Gundam Deep Striker
作品:S Gundam Deep Striker

2010年6月8日 05:04PM更新 Crossbone Gundam X-3
5.) 取題:U.C. 0133 Crossbone X-3
作品:Crossbone X-3

2010年6月9日 07:33PM更新 RX-105 Ξ[Xi] Gundam
6.) U.C. 0105 RX-105 Ξ[Xi] Gundam
作品:RX-105 Ξ[Xi] Gundam

2010年6月10日 11:57PM更新 MSZ-008 ZⅡ
7.) U.C. 0088 MSZ-008 ZⅡ
作品:MSZ-008 ZⅡ

2010年6月11日 11:10PM更新 MSN-001A1 〥[Delta] Gundam
8.) U.C. 0096 MSN-001A1 〥[Delta] Gundam
作品:MSN-001A1 〥[Delta] Gundam

2010年6月12日 01:39PM更新 某會員(極地動物?)的作品 EMA-06 V.S. X3

2010年6月13日 00:23AM更新 U.C.0088 Gundam Mark-V
9.) U.C. 0088 ORX-013 Gundam Mark-V
作品:ORX-013 Gundam Mark-V

評分

參與人數 2樂點 +31 收起 理由
[H]真.天龍神 + 24
ttimecrisis4 + 7 畫工唔錯!

查看全部評分

回復

支持 大大哥
好正~
回復 支持 反對

動作捕捉到,可以再細緻些
話時話sd到post畫感覺有點怪,畢竟呢個壇本身有製圖區
不過,係呢區睇畫又無咁悶
回復 支持 反對

本來唔錯,不過你畫既係夜鶯就差緊d/.\
回復 支持 反對

動作捕捉到,可以再細緻些
話時話sd到post畫感覺有點怪,畢竟呢個壇本身有製圖區
不過,係呢區睇畫又無咁悶 ...
ryze 發表於 7-6-2010 14:42

不過係聽聞貼圖區冇乜人理而已...
算吧反正也已經在這貼了

本來唔錯,不過你畫既係夜鶯就差緊d/.\
悠夜 發表於 7-6-2010 14:42

係差呁D乜呢
睇下我可唔可以改進一下
回復 支持 反對

不過係聽聞貼圖區冇乜人理而已...
算吧反正也已經在這貼了

係差呁D乜呢
睇下我可唔可以改進一下 ...
01021235 發表於 7-6-2010 14:44

其實唔差,不過夜鶯係高達系列入面我覺得最最最有型果一部
所以當然要挑剔少少
回復 支持 反對

其實唔差,不過夜鶯係高達系列入面我覺得最最最有型果一部
所以當然要挑剔少少 ...
悠夜 發表於 7-6-2010 14:47

同感啊!!!(Neo-Zeno萬歲)
食緊飯又準備提筆中...
回復 支持 反對

同感啊!!!(Neo-Zeno萬歲)
食緊飯又準備提筆中...
01021235 發表於 7-6-2010 14:48

夜鶯係我心目中排第2,第1的係EX-S高達裡的大敵,成粒花生樣果架MA
回復 支持 反對

夜鶯係我心目中排第2,第1的係EX-S高達裡的大敵,成粒花生樣果架MA ...
ryze 發表於 7-6-2010 14:57

花...花生?!
宇宙紀元竟然有宇宙妖花以外的植物型MA...(未睇過U.C.0088的無知青年
(計劃畫Deep-Stirker中
回復 支持 反對

夜鶯係我心目中排第2,第1的係EX-S高達裡的大敵,成粒花生樣果架MA ...
ryze 發表於 7-6-2010 14:57

比起夜鶯,小的更喜歡原本的沙煞比,
沙煞比肥瘦剛剛好,夜鶯總覺得比較像瘋子們開大型MS/A
========================================
花生,比喻不錯,速度好像連EX-S都追不上那台?
如果是的話為單腳隊長默哀
==========================================
畫方面的確不錯,可是卻是黑白色啊,馬沙不紅不金還是馬沙嗎?!(誤)
回復 支持 反對