打印 上一主題 下一主題
收起左側

[RG] MS-06S ZAKU II

[RG] MS-06S ZAKU II
Principality Of Zeon Char Aznable`s custom Mobile Suit [Real Grade]

回復

素組??
回復 支持 反對

貼咗少少嘢
回復 支持 反對

請問rg 同mg 同hg 有咩分別
以我角度就只係知mg大隻d , 關節位不較靈活=.=
rg唔識-.- (但睇你張圖仲細過hg)-.-
hg 就細隻d-.- 但d關節位做到好多動作-.-
小弟新手 唔知請插我 俾我學習下:)
回復 支持 反對

請問rg 同mg 同hg 有咩分別
以我角度就只係知mg大隻d , 關節位不較靈活=.=
rg唔識-.- (但睇你張圖仲細過hg) ...
乂痴靜b乂 發表於 14-8-2011 22:06

mg呢  其實姐係1/100的details版
佢有骨架  d野會比1/100更細緻  同埋外型+可動上也會更高更好

hg姐係1/144  姐係細隻dd la
可動性.....5知點講  因為時下d hg都好高可動  同埋有小小骨架成分了
不過就冇咁多details

而rg姐係1/144的details   有骨架
可以當係mg的細隻版  但係因為mg出了多年
而rg係新技術關係  有d位係rg做得更好的(個人認為)

上面係小弟的愚見     希望可以幫到你la
回復 支持 反對

mg呢  其實姐係1/100的details版
佢有骨架  d野會比1/100更細緻  同埋外型+可動上也會更高更好

hg姐係 ...
kitkit001 發表於 14-8-2011 23:03

55!I feel too!^^
回復 支持 反對