查看: 1802|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

[綜合討論] 天山控技一問

最佳答案

查看完整內容

我建議洗麻痺 首先天山係近攻門派 唔完全定身咁封 敵人就會走 何必晒鐵鎖橫江黎定人呢 而且 明教同逍遙呢啲派都可以半怒解散攻 咁你6秒封技就浪費左 第二 你想"問天山控技大約是點" 即係代表點出技? 呢方面就要睇下你點玩 既然你開得post就九成係天山新手 咁操作流就岩晒你 出技次序大同小異 隱身入場→冰凝→移花→初隱→蘭花點穴手→爆技→就完蘭花就同生共死/暗器封技→爆技→就完同生共死/暗器封技→強控(唔知你幾秒, ...
我建議洗麻痺
首先天山係近攻門派 唔完全定身咁封 敵人就會走 何必晒鐵鎖橫江黎定人呢  
而且 明教同逍遙呢啲派都可以半怒解散攻 咁你6秒封技就浪費左

第二 你想"問天山控技大約是點" 即係代表點出技?
呢方面就要睇下你點玩 既然你開得post就九成係天山新手
咁操作流就岩晒你
出技次序大同小異
隱身入場→冰凝→移花→初隱→蘭花點穴手→爆技→就完蘭花就同生共死/暗器封技→爆技→就完同生共死/暗器封技→強控(唔知你幾秒,放係最後),正常夠攻完場
呢套技不接受miss 要打得好就靠訓練,手眼協調
多啲同人玩下校場 訓練意識流
就可以有你自己一套風格(操作流好悶下)
practice makes perfect
 樓主| 細魂a0a 發表於 | 只看該作者
快速回復 返回頂部 返回列表