查看: 8451|回復: 19
打印 上一主題 下一主題
收起左側

台女特性一問

想問下台女加強韌OR自然守護正常加抗係頂得D,但D獸本身有幾多抗?
回復

52就話全血,強韌加各屬性

但自然守護加抗唔係實際D咩...真係好糾結
回復 支持 反對

所以我先想問,D獸有幾多抗先,如果0抗加哂都係得百幾抗
回復 支持 反對

N年前版本好似有人研究過 大約160%
要頂怪特性一定係加哂抗先再加血
得160%血多都係倒水咁扣
紅利方面就全血ok

利申 日巨時台女芝心用家
回復 支持 反對

N年前版本好似有人研究過 大約160%
要頂怪特性一定係加哂抗先再加血
得160%血多都係倒水咁扣
紅利方面就全 ...
edwinmonster 發表於 17-3-2016 00:33

果然係抗性優先

但我發覺52寫哥D召喚獸,包括台柱,黑龍,冰獸冰鳥,甚至新出哥D九頭蛇,弩車等等

完全冇寫抗性...但有好多肯定唔係0抗.....

又唔知會唔會同召喚師抗性/屬性有關
回復 支持 反對

52有時好搵笨,

呢D資料性既野 可以去資料區爬下文(唔一定有)

edwinmonster 此會員有很多精華貼 應該幫到你
(不過可能有D已經被佢DEL左/加左權限XD)
回復 支持 反對

52有時好搵笨,

呢D資料性既野 可以去資料區爬下文(唔一定有)

edwinmonster 此會員有很多精華貼 應該幫 ...
小妍~ 發表於 17-3-2016 02:02
全部都唔update嘅雷功2轉年代個陣做嘅研究都過哂時
回復 支持 反對

果然係抗性優先

但我發覺52寫哥D召喚獸,包括台柱,黑龍,冰獸冰鳥,甚至新出哥D九頭蛇,弩車等等

完全冇 ...
聶羅阿瑪特 發表於 17-3-2016 00:39

九頭蛇有寫,與召喚者抗性有關
野兽召唤(召唤师)
中程、手动        视频
耗蓝:初始200mp,100LV时300mp,150LV时400mp
功能:开始召唤1只5倍于主角体力、25%主角智力的熊(使用技能使所有敌人只攻击自己)。 100级多召唤1只2倍主角体力、25%主角智力的豹(耗200mp召唤分身,身份继续分)。 150级多召唤1只鹰(耗50mp削弱敌人防御与攻击,鹰可以顶空中怪)。
特性:强韧-增加野兽所有属性20%;自然守护-增加野兽10%打抗和魔抗。
说明:召唤兽可以控制、可以补血补蓝。
升点:全血 , <强韧>

應該是抗性為主,港巨151轉主,全血全自然守護台女,米套,220大約有40M血,210米套就大約32M血(羊符,女忍刀)

至於主角抗性呢,與怪物無關,我台巨台女空裝轉主,170都可以硬頂真冰血神(洗澡回來都只扣血皮=.=)
回復 支持 反對

九頭蛇有寫,與召喚者抗性有關

應該是抗性為主,港巨151轉主,全血全自然守護台女,米套,220大約 ...
foolruner 發表於 17-3-2016 11:59

32M血係boss級的血量
回復 支持 反對

全部都唔update嘅雷功2轉年代個陣做嘅研究都過哂時
edwinmonster 發表於 17-3-2016 03:54 AM

你要回歸寫文啦
回復 支持 反對