打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 詢問處 (可問配點、技能資料、物品資料、怪物資料但經驗值或王等資料除外)

關閉 [複製鏈接]

回復 20# 的帖子

點解唔雙修力既?
力+20%
敏+20攻
回復 支持 反對

原帖由 Abu 於 2-10-2008 10:33 發表
精劍單修的話,是除了醫師的賤招外,可以屈死敏弓的職業
(所以我不太建議雙修,但要雙修反而選敏劍會較好)

雙修建議配點:
  極光護體:Master
劍氣縱橫一式:等級0
劍氣縱橫二式:等級4
    劍風:等 ...

多謝你咁長盡的分析先,十分有用!!!
以下還有幾項問題想樓主解答~

1. 雙修力精刀 / 敏精劍 升LV/PK比較好用?
2. 雙修力精刀 / 敏精劍 D技邊個比較好用?
3. 個人覺得精已經加得夠多防, 再加敏的話, 升LV/PK時D人地係唔係因你防高扣好小血?
4. 敏精劍打怪會唔會比較慢?

醫師一問~

1. 醫師可否雙修?
2. 治癒術加到7級就可以全抗, 加到master又如何?

精弓&敏弓一問~

1. 精弓升到幾LV可以雙修?
2. 敏弓升到幾LV可以雙修?
3. 分析埋 力精 / 力敏 / 敏精 邊隻好用?

本人代表四個玩家發問 及 十分感謝Abu!!!

(推薦版主加樓主Abu 分)
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
問:雙修力精刀 / 敏精劍 升LV/PK比較好用?
答:均是敏精劍有用

問:雙修力精刀 / 敏精劍 D技邊個比較好用?
答:均是敏精劍有用

問:個人覺得精已經加得夠多防, 再加敏的話, 升LV/PK時D人地係唔係因你防高扣好小血?
答:如果你覺得夠精夠敏捷,請你加體

問:敏精劍打怪會唔會比較慢?
答:出技能時會較慢,但於很高精神下,攻擊力比力刀高一點,可能快一點;連技是聖靈召喚 + 劍魂

問:醫師可否雙修?
答:可以。如果副修力量就最好,只是加你 30% 的血量已足夠

問:治癒術加到7級就可以全抗, 加到master又如何?
答:持續時間當然會加強!全抗了... 還有什麼可以加呢?7級就可

問:精弓升到幾LV可以雙修?
答:一般為 Lv.117 以後

問:敏弓升到幾LV可以雙修?
答:同上。

問:分析埋 力精 / 力敏 / 敏精 邊隻好用?
答:力敏。力的 Lv.47 技可以加攻擊力。做最強魔人,高等時再修血箭!然後... 不用多說都知道強吧
回復 支持 反對

我有以下問題:

1. 理事長同幻翼反射者係咪一樣血, 一樣攻擊力?

2. 聖財團既全部大佬有幾多血?

3. 我如果要買哂一套157+9醫師裝, 要幾錢?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

Re 24#

1. 血及攻擊力均為幻翼反射者高一點
2. 大大資料後補 (今晚或明天補上)
3. (由於本人無玩勇好耐,不便作答)
回復 支持 反對

我想問下精劍107聖0 2lv打幾多隻怪同埋血焰風暴幾lv加一下?
回復 支持 反對

角色部門:劍道15lv
我想問劍道玩咩eq最好
同埋點+點同埋要學咩技
回復 支持 反對

求精劍加點同技點,.,.,.,
回復 支持 反對

力刀係唔係=全+力的刀手

精劍係唔係=全+精神的劍手
???
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

Re 29#

是的。(這個簡單所以先回了,其他一次過性回吧)
回復 支持 反對