打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 詢問處 (可問配點、技能資料、物品資料、怪物資料但經驗值或王等資料除外)

關閉 [複製鏈接]

我想問....

我想問....
如果ec係魔師果面學左烈焰+地龍+石化+大地之後學埋重力同157技好d
定係係輔助學127.147.157~
仲有魔c同ec既157既攻擊差幾多傷同有咩效果?
回復 支持 反對

頭像被屏蔽

Re 52#

應該就差唔多,精神技睇落低攻擊力,但係攻擊力係靠氣力值提升
即係話爆精,其他精技都會提升攻擊力!

醫師清技太慢,加上應該唔多夠技能點,考慮學血印爆精神好了!

如果你想玩魔師都有辦法:
附加效果技能優先學 (火、毒、暈、冰、電、石化)
之後有點就學埋醫師組技能 (生生不息3、毅力激發2、大健康符滿、地靈滿)
仲有技能點就爆力學血印...
之後你反正都唔夠精神,就梗係玩長命!^^

(P.S.: 每個人唔同教法... 歡迎拎黎參考,但係配點絕對不能錯!一定要慳!共通浪費技能點技能唔好學 [包括體能強化] )

回復 支持 反對

果d抵抗力有咩用??
回復 支持 反對

我想知力槍的技能點加??
回復 支持 反對

頭像被屏蔽
Re 54#:
如果係鳳凰學院我諗你見過皮皮挫,佢帶有電屬性攻擊。
如果不幸被擊中,角色會產生麻痺。
正如買有屬性武器一樣,高抵抗力可以減低中屬機會率。

Re 55#:
我會建議雙修,如果你淨係想單修請同我講。

月家槍法 = Lv.4
精通長戟 = Master
半月槍法 = Lv.3
元氣強化 = Master
滿月槍法 = Lv.2
大車輪 = Lv.2
追影槍法 = Lv.2
臥龍腿法 = Lv.2
月家迴轉槍法 = Lv.2
鶴翼陣 = Lv.2
群魔亂舞 = Lv.2
弦月狂風 = Lv.3
毀滅流星 = Lv.1

生命恢復 = Lv.2
生生不息 = Lv.3
治癒術 = Lv.7
大健康符 = Master
地靈防護 = Master

(有技能點剩先加力槍 157 技能到 Lv.3 再順序學以下)

生命恢復 Lv.2 -> Lv.4
毅力激發 Lv.0 -> Lv.2
保護符 Lv.0 -> Lv.3
地靈防護 Lv.0 -> Master
保護符 Lv.3 -> Master
加速 Lv.0 -> Lv.3
生體加速 Lv.0 -> Master
狂戰提昇 Lv.0 -> Master
回復 支持 反對

我想單修.........力
回復 支持 反對

回復 57# 的帖子

單修力好易-.-

月家槍法 = Lv.3(前置)
半月槍法 = Lv.3(前置)
追影槍法 = Lv.2(前置)
臥龍腿法 = Master
月家迴轉槍法 = Master
鶴翼陣 = Master
群魔亂舞 = Master
弦月狂風 = Master
毀滅流星 = Master

共同技:
磁極=master(除左學果陣果1點...之後升技唔使點...縮短回技時間)
體力強化=master
強化體力 1,2級=master

基本上力槍技ge可以唔學滿月槍法同大車輪..+埋大大任果22點實夠用-.-..怕唔夠點係臥龍槍法同群魔亂舞入面扣返d點

之後就算你唔點精你都有d輔助技學到:
毅力激發=2lv(夠點ge可以再多d...2lv只係前置)
保護符=master(+10%防...好似會+回血速度=.=)
治愈術=7lv(7lv已經有全屬抗..再點只係招技耐d)

力槍武器建議蒼雨槍屬正就夠...之後點血
點得愈多血....招元氣強化所+ge血量愈多

以上只係190果陣ge點法-.-
低lv果陣學返d範圍技-.-.....到127打後你就可以食水洗返d技
輔助技果d可以慢慢黎
另外學技果陣...可以用精介同屬正杖偷點學技(有埋鋉更佳-.-)
力槍技同拎武器都係...偷得幾多得幾多....點多d血愈好

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
kit06 + 5 熱心協助

查看全部評分

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
樓上漏洞修正︰
1. 57# 作者話淨係想單修,你同佢講所謂醫師技冇用的。
2. 力槍技唔可以唔學大車輪、滿月槍法,你回技時有空檔就低攻都應該照殺!
3. 體力強化?咩技能黎?
4. 臥龍腿法短範技,但係 Master 時可踢十一個人你仲叫佢唔好加點?囧rz...
5. 單修的話武器去盡,有得 Trade-in 就 Trade-in (雖然我都知因為你想佢偷精神學技先裝蒼雨槍)
6. 共同技又係咩?

技能組修正︰
月家槍法 = Lv.3(前置)
半月槍法 = Lv.3(前置)
滿月槍法 = Lv.2
大車輪 = Lv.2
追影槍法 = Lv.2(前置)
臥龍腿法 = Master
月家迴轉槍法 = Master
鶴翼陣 = Master
群魔亂舞 = 先前置及點滿臥龍腿法,剩點再配本技能
弦月狂風 = Master
毀滅流星 = Master
回復 支持 反對

回復 59# 的帖子

1.我只係建議佢單修力之後....唔使點精神ge情況之下都學到呢d輔助技
2.到高lv果陣d技都夠用...d技一定夠回
3.共同技-體力強化 好似係氣功唔知10lv定20lv學到果招..+技同+氣力
4.我只係叫佢係招技入面點小幾級拎返d點...當然master優先~囧~
5.去到盡冇用...俾埋最勁把紫金槍你一個人一樣都殺唔到人...力槍只係cut技勁...配合人地夾技優先...拎把咁勁ge得返咁小血...托?
6.160lv技(磁極),體力強化,強化體力1,2級同屬共同技....有玩亂同勇ge都一定知咩黎

我唔信你到190果陣87~157lv技會唔夠用
一定要學埋滿月同大車輪呢兩招?
低lv就話唔夠技先學...高lv到127,147會唔夠技?
一招磁極 master已經扣左一半回技時間
唔夠用?
雖然勇有大大任拎果22點
but都唔係俾你亂咁點
到最後要食水再點過都係你自己

p.s:一開始我就針對#57話全力而打個學技方法出黎...我有幾何話因為要點精神而拎蒼雨槍屬正?...我都係俾建議....佢鐘意拎咩槍佢ge事...正如弓有人鐘意拎到麒麟弓博+多d攻...有人拎強角冇屬就算偷返多d血返黎...係單升,對戰果陣...sp,治愈術會冇用?...係隊升冇ec果陣...仲可以為全隊+返d基本輔助技...唔好?....仲要淨用精介同屬正杖就可以學到...一點精神都唔使點...唔好?

回復 支持 反對

頭像被屏蔽
1. 咁我寧願佢學生生不息 / 生命恢復自救...
2. 樓上我冇寫過話唔比修血喎... 你話加血我覺得唔算雙修 (修 = 修練技能)
3. 亂同勇都冇共技... 得共技 (新手的話又會話搵唔到架喇)
4. 體強化係加血,我估你所講係體強化 (可以加攻擊力)

佢唔會太少血...
防就加血印都可...
反正防高極有限...
又唔係永世組隊冇醫師...

回復 支持 反對