收起左側

拳術討論區

想問下我依家4力1心1體好五好~?
如果錯ge可唔可以補救~~~~~
如果係pk型 ge又要點+~
升lev型 ge又要點+
如果補救唔到我應該點用洗水

回復 支持 反對

原帖由 445566ppoo 於 2007-6-2 13:32 發表
想問下我依家4力1心1體好五好~?
如果錯ge可唔可以補救~~~~~
如果係pk型 ge又要點+~
升lev型 ge又要點+
如果補救唔到我應該點用洗水

回: 445566PPOO,你好!

緊記,沒有全面的優勝配點方法,遊戲內只有優越的玩家。

配點方法,各有各所長,要點玩,好在乎你的安排!!

請深深的想一下你拳手日後的方向,還好的呢!
回復 支持 反對

唔該明少~~~~~thx~~
回復 支持 反對

明智傑大佬~
我想請教你~
我咁加點
我120力後
4體2心升到32 LV之後改為 4 力 / 2 體 上到 40 LV
40 LV 後,就改為 2 力 / 2 體 / 2 心
咁加我用內功得唔得?
得既我想學水3 火2/水2
火2好D定水2好D??
回復 支持 反對

明少  你好
睇左你1-5頁既post
發現我而家隻拳仔有少少問題...
我1xx力100體30力...好明顯係心唔夠...而家拳技都好低(如封11野球9)
因為33lv前先左2招拳技(如封.野球)
岩岩先左其他3招拳(all 一層)==""無學法c技(水3.火2.3)...有需要學返水3嗎??
最大難題...我而家34lv...錯過了壓等的時期ma?? 34lv壓等好ma?邊到壓先好??
""有d咩意見比我???""
我好想成為一個最強的拳手...好想打敗我既同學(佢用刀...而家比佢用真東三下死...佢係同幫的 狂xx.殺)
我地岩岩玩個時都係我拳...佢刀...一向是死敵(我個人認為)...兜兜轉轉...再次玩返...又係一個拳一個刀...
我未玩過其他職...你講得岩...玩拳真係好易令人放棄..我都有諗過放棄(而家)...第一次已經放棄左...而家再黎多次...太苦辛...這次我會一直玩落去...
==========================
墨魂伺服 - 草薙。京
幫會名稱 - ┤〥明武門〥├
回復 支持 反對

唔該 我想問下野球 少林暈人大約幾耐架  
回復 支持 反對

明少,睇下我個拳手點
27lv 10層野球   爆力
410攻到
300防  900血
而家打莫高門口d怪升
有咩改善?
回復 支持 反對

原帖由 •洋蔥仔• 於 2007-6-8 22:31 發表
明智傑大佬~
我想請教你~
我咁加點
我120力後
4體2心升到32 LV之後改為 4 力 / 2 體 上到 40 LV
40 LV 後,就改為 2 力 / 2 體 / 2 心
咁加我用內功得唔得?
得既我想學水3 火2/水2
火2好D定水2好D??

回: 。洋蔥仔。 , 你好!

請不要叫我做大佬,我已經無做大佬好多年了,我現在只是一個老人家而已!!
貪玩的老頑童!!還是叫我 明少 啦!!

配點方面,我見你也有自己的安排,SO GOOD AR!
這樣才是有感情有動腦的玩家!

至於你提及在 40lv 後, 2力 2體 2心,這個方面。
假如你想用內功法埋對手單,未免有心無力了,
因為你點加都唔係好夠攻,除非你有關被動層上到30層,就可以一戰。
同事如果學內功法,個人見意你一定要學埋真氣,再加高你的法力。

每位帶全力全敏的高手,也會學一招半式的內功幫助一下他自己打怪無PK的。
至於你問到 學 ---> ?水3 / ?火2 / ?水2 一事,好在乎你的所需,還是自己安排一下吧!
現在只能告訴你,出了水3定身後,接出水2,會解已定身的功效,轉變為廷慢活動。
火2 同 水2 邊個好D??各有各好!!但我講完上句你都會想到學邊招嫁啦!^^

回復 支持 反對

回復 #206 hssy12345 的帖子

hello! 好戰友 ----> 草薙。京,你好!
你最醒,懂得在這裡問我事,在遊戲內好難解答你的所需,
請見諒!因為我一回到遊戲內便要全心全力,去 組合 / 強化 / 賺技點。
事務煩忙的!

在這裡發問,就可讓大家 "拳手"們,清楚想不通的難題。

我見你最後一句,令我好感動:
第一次已經放棄左...而家再黎多次...太苦辛...這次我會一直玩落去...

講真,真的不要放棄,拳手還是有好大前景!!
希望可在不久將來,我幫全體拳手們,去迎戰 (巨靈神),我們血高防厚,你野球時,我少林。
暈得一陣陣!!想起都興奮呀!不過唔知有無命等這一日的來臨!!

ok!入回正題:
你要盡快清楚自己日後方向,一定要盡快落實。
要做個 帶重力的拳手??
還是做個 血高防厚帶內功法的拳手??
還是做一個 血少內功高的拳手??

請盡快想清楚吧!

我話你聽,我可以不用內功法,打得死一個高我5-6lv的刀手。
原因是,好在乎你的懾心/破魂層數,和暈技。
現在的我,已經不像3-4Lv前的我了,因為我洗過水,減低了體,加左心。
但我有D唔習慣,少左血 ><",不過我會盡快於 46 lv 前提升 被動血AND防的層數。
為之後的路,再次大好基礎!

見意你,壓等是有需要,不過拳手高Lv比較好,易暈對手。
所以我已經叫他們,不要刻意壓等了,邊升邊壓吧!
墨香的LV快再推上 8x 的層次,我地還在 30-40 Lv會太落後了。

你明白我想講什麼嗎??
回復 支持 反對

回復 #207 ︶﹏︶ 的帖子

唔該 我想問下野球 少林暈人大約幾耐架!!

回: ^ - ^,你好!

將你個名,變做開心的樣,so Q 呢??:lol

大約 7-9 秒。
回復 支持 反對